Welke Google ranking factoren zijn van belang?

Proseo houdt je up-to-date

Waarom Google Maps belangrijker wordt voor organisaties

google mapsGoogle heeft  de nieuwe versie van Google Maps voor Android gelanceerd. De grootste verandering in Maps is het uiterlijk. De Android-app komt nu veel meer overeen met de iOS-applicatie en het onlangs geïntroduceerde nieuwe uiterlijk van Google Maps voor het web.

Plattegronden, pop-ups en informatie over locaties en organisaties zien er anders uit. Ook in gebruik is het wennen. Een veel gehoorde reactie van gebruikers is dat het minder intuïtief is. Opties zijn wat meer verstopt in functionaliteiten. Het zal wel een kwestie van wennen zijn aangezien de meeste opties gewoon aanwezig zijn. Ook de optie om kaarten te downloaden voor offline gebruik is aanwezig, maar enigszins onlogisch verstopt.

Google Maps voor met name smartphones is één van de belangrijkste en veelbelovende producten van Google. Door de explosieve toename van mobiele internetgebruikers, mag verwacht worden dat Google Maps voor smartphones in populariteit flink zal toenemen.

Functionaliteiten van Google Maps voor smartphones

Voor diegene die minder bekend zijn met Google Maps volgt kort een opsomming van de functionaliteiten:

1. Local Search; Bij Google Maps draait het hoofdzakelijk om zoeken. Geef een zoekopdracht in het zoekvenster (bijv. plaats- en straatnaam, of “supermarkt Haarlem”) en Maps zal inzoomen op de gezochte locatie.

2. GPS Navigatiesysteem; Wanneer de gezochte locatie wordt getoond, is het mogelijk om het als navigatiepunt in te stellen voor je auto, fiets of openbaar vervoer. Er wordt rekening gehouden met verkeersbelemmeringen en zo nodig een andere route voorgesteld.

3. Google Street View; Bij de gevonden locatie bestaat er de mogelijkheid om direct de omgeving te bekijken met Google Street view.

4. Google Earth; Maps heeft standaard een snelkoppeling naar Google Earth. Earth biedt aanvullende achtergrondinformatie middels afbeeldingen en wikipedia. Ook kunnen 3D gebouwen worden getoond. Helaas zijn Google Earth en Google Maps niet met elkaar geïntegreerd waardoor je zoekopdrachten opnieuw moet uitvoeren.

Wil je meer weten over de werking van Google Maps?
Bekijk de complete uitleg op de website van Google.

Zorg dat je als organisatie vindbaar bent in Google Maps
Met de zojuist genoemde functionaliteiten mag het duidelijk zijn dat je als organisatie ook goed vindbaar wilt zijn in Google Maps. Nu gebruikers meer en meer lokaal te zoeken wil je bovenaan in de zoekresultaten van Google Maps terecht komen. Temeer omdat Google Maps het beste zoekresultaat prominent in beeld brengt (zie afbeelding).

Lees hier over het basis stappenplan om je organisatie aan te melden bij Google Maps.Zoeken met Google Maps voor smartphones

Update (oktober 2013)

Op 9 oktober heeft Google een aantal verbeteringen doorgevoerd in haar applicatie Google Maps. Zo is het nu mogelijk om:
– Invoeren van meerdere bestemmingen; wanneer je van plan bent om leuke “roadtrip”te maken langs verschillende bestemmingen, dan is het nu mogelijk om deze toe te voegen aan je routerplanner.
– Aanvullende informatie bij jouw persoonlijke zoekopdracht; Voer je luchthaven of restaurant in en aanvullende informatie wordt getoond.
– Heb je je route gepland via de desktop versie Google Maps? Deze kan je nu terugvinden op je mobiele versie van Google Maps. Handig voor als je op pad gaat (werkt momenteel alleen nog in de US)
– Agenda van evenementen; Ben je op zoek naar de Heineken Music Hall? Zodra je dit hebt ingetoetst in Google Maps, wordt tevens de komende gebeurtenissen (Agenda) getoond.

Meer weten? Kijk op het blog van Google Maps.

Houd je kennis op peil

Ontvang elke 4 weken handige SEO- en SEA tips.
Je kunt op elk moment uitschrijven.