Is je idee qua SEO haalbaar?

Wil je weten of je idee qua SEO haalbaar is? Maak dan gebruik van ons online marktonderzoek

Een Online Marktonderzoek

Heb je een businessidee en wil je weten in hoeverre het haalbaar is of hoeveel mensen zoeken op bepaalde zoekwoorden? Laat dan een online marktonderzoek uitvoeren. Tijdens het online marktonderzoek brengen wij de (zoek)vraag in de markt in kaart. Je ziet wat voor jouw idee de zoekvolumes zijn en de haalbaarheid.

Online Marktonderzoek

Haalbaarheid

De haalbaarheid van de zoekwoorden wordt getoond. Dit geeft op zoekwoordniveau een goed beeld van de daadwerkelijke moeilijkheidsgraad om via SEO goede posities te bereiken. Je ziet ook waar kansen liggen, op welke zoekwoorden je makkelijk goede posities bereikt.

Bij de haalbaarheid houden wij altijd rekening met het linkprofiel van de domeinnaam waarmee je de markt op wil. Voor het meest nauwkeurige beeld beoordelen we de haalbaarheid met de Keyword Difficulty van SEMrush én de Majestic link mapping data’.

Online concurrentie analyse

Naast haalbaarheid laten we op basis van de zoekwoordenselectie zien wie de belangrijkste (organische) concurrenten zijn zodat je precies weet met welke websites je hoofdzakelijk concurreert. Dit kan je zien als een concurrentie analyse voor SEO. Voor elke concurrent laten wij zien welke posities zij in Google hebben en hoeveel verkeer zij ontvangen via SEO, SEA etc.

Doelgroepinsights

Tevens maken we voor de zoekwoordenselectie een aantal doelgroepinsights inzichtelijk. Dit zijn een aantal kenmerken van je doelgroep zoals leeftijd en geslacht.

Na afloop van het online marktonderzoek heb je een beter beeld van de haalbaarheid van je idee. Je ontvangt een zoekwoordenselectie, een overzicht van (organische) concurrenten inclusief hun bezoekersaantallen, enkele doelgroepinsights en een schatting van het totale maandelijkse zoekvolume (gemiddeld genomen over 12 maanden) zodat je beter kan inschatten of je markt groot genoeg is.

Het onderzoek wordt persoonlijk met je doorgenomen.

 

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.