CONTENT OPTIMALISATIE: VOOR VINDBAARHEID EN CONVERSIES

Wij optimaliseren de content van je website. Voor zoekmachines en voor bezoekers.
Dit zorgt voor meer bezoekers en conversies. Vraag naar de mogelijkheden.


Content optimalisatie

Content is een van de belangrijkste SEO-factoren. Want zonder duidelijke teksten, opmaak en afbeeldingen kunnen zoekmachines de inhoud ervan niet beoordelen. Gebrekkige content resulteert in slechte vindbaarheid en weinig bezoekers.

Wij ontwikkelen geoptimaliseerde content en schrijven SEO-teksten in de schrijfstijl van jouw organisatie. Daarbij houden we rekening met afbeeldingen en opmaak. Dit is goed voor zoekmachines. Maar ook goed voor bezoekers die het lezen. Wij maken content vindbaar, leesbaar en overtuigend die zorgt voor conversies.

 1. Content optimalisatie is meer dan alleen teksten schrijven
 2. SEO teksten: vindbaar in de juiste schrijfstijl
 3. Afbeeldingen en video’s geoptimaliseerd voor SEO
 4. Paginaopmaak voor SEO
 5. De kracht van SEO-teksten
 6. SEO teksten laten schrijven door Proseo
 7. Zo schrijven wij SEO-teksten die goed gevonden worden
 8. SEO teksten uitbesteden. Alles of gedeeltelijk?
 9. Onze aanpak
 10. Waarom Proseo?

Content optimalisatie is meer dan alleen teksten schrijven

Bij SEO-content denk je al snel aan het schrijven van vindbare webteksten. Maar SEO-content is meer dan tekst alleen. Het combinatie van tekst, opmaak en visuele elementen (afbeeldingen, illustratie en video) bepalen de kracht van de content. Voor zoekmachines. En websitebezoekers.

SEO-content bestaat uit:

 1. SEO teksten
 2. Afbeeldingen en video’s geoptimaliseerd voor SEO
 3. Paginaopmaak voor SEO

SEO teksten: vindbaar in de juiste schrijfstijl

Je wilt dat jouw website beter gevonden wordt in Google. Maar dit mag natuurlijk niet ten kosten gaan van de leesbaarheid. Sterker nog, je wilt dat deze SEO teksten informeren en overtuigen en zorgen voor meer conversies. Onze ervaren SEO tekstschrijvers schrijven prettig leesbare teksten in de schrijfstijl van jouw organisatie.

SEO teksten laten schrijven door Proseo betekent:

  1. vindbaar worden op relevante zoekwoorden,
  2. een schrijfstijl die past bij jouw organisatie,
  3. begrijpelijke opbouw en prettig leesbare teksten,
  4. SEO webteksten die leiden tot conversies,
  5. geoptimaliseerde sitestructuur en interne links.

Afbeeldingen en video’s geoptimaliseerd voor SEO

Visuele elementen als afbeeldingen en video’s hebben invloed op de uiteindelijke vindbaarheid van de pagina en gehele website. Hoe ‘rijker’ de pagina is aan visuele elementen, des te waardevoller de pagina door Google wordt beoordeeld. Om deze visuele elementen bij te laten dragen aan de vindbaarheid, zal er rekening moeten worden gehouden met SEO. Een relevante bestandsnaam, een duidelijke Alt-tag eventueel aangevuld met een nuttig onderschrift. Natuurlijk speelt de grootte van de bestanden ook een rol.
Vraag je je af of de visuele elementen op de website geoptimaliseerd zijn voor SEO? Neem contact met ons.

Paginaopmaak voor SEO

Een boek wordt anders gelezen dan een online pagina. Webpagina’s worden namelijk gescand van boven naar beneden. En wanneer de lezer niet binnen enkele seconden de gewenste informatie vindt, dan is deze van de website verdwenen. De pagina moet dus aantrekkelijk worden opgemaakt met een logische en heldere opbouw. Dit is niet alleen prettig voor de gebruiker, maar ook zoekmachines als Google kunnen de content van de pagina interpreteren, met als resultaat: betere posities in zoekmachines.
Proseo maakt de content zodanig op dat de pagina aantrekkelijk is om te lezen en dat de bezoeker snel de gewenste informatie vindt. Dit leidt tot meer conversies. Door slim om te gaan met kopteksten (H1, H2 etc.), afbeeldingen, opsommingslijsten en andere contentelementen, wordt de content aantrekkelijk voor zowel bezoekers als zoekmachines.
Wil je weten of de opmaak voor SEO beter kan? Neem contact op.

De kracht van SEO-teksten

SEO-teksten blijven onmiskenbaar belangrijk voor websites. Waarom? Omdat goed geschreven webteksten de kracht hebben om gelezen te worden. Paginateksten met een logische opbouw laten lezers scannen naar informatie waarnaar ze op zoek zijn. Pakkende kopteksten, helder taalgebruik en ondersteunende afbeeldingen zorgen voor impact en leveren conversies op.

Maar niet alleen lezers waarderen webteksten die door ons zijn geschreven. Ook zoekmachines als Google. Wij schrijven geoptimaliseerde SEO-teksten die begrijpelijk zijn voor zoekmachines wat resulteert in betere posities.

Bij het schrijven van SEO-teksten houden we rekening met:

1. vindbaar worden op relevante zoekwoorden

Relevantie is de sleutel tot succes. Wij schrijven teksten rondom een centraal onderwerp dat past binnen de logische structuur van de website. Hierdoor ontstaan unieke webpagina’s die als bouwstenen op elkaar aansluiten en elkaar versterken. Dit is niet alleen prettig voor lezers, maar ook zoekmachines kunnen de website beter beoordelen waardoor posities op relevante zoektermen verbetert.

Voordat wij webteksten schrijven, doen we een zoekwoordenanalyse. Uit de analyse blijkt welke zoekwoorden relevant zijn voor de organisatie en hoe dit op een logische manier in de website moet worden verwerkt. Uiteindelijk zullen de webpagina’s elkaar aanvullen en versterken waardoor de vindbaarheid in Google aanzienlijk verbetert.

2. Een schrijfstijl die past bij de organisatie

Formeel, informeel, trendy of teksten met een vleugje humor. Onze tekstschrijvers gebruiken de schrijfstijl die past bij jouw organisatie en doelgroep. Als uitgangspunt gebruiken we bestaande content (bijv. een stijlgids) van de organisatie. Je bent met onze webteksten verzekerd van een consistente tone-of-voice wat zorgt voor herkenbaarheid, leesbaarheid en toename van conversies.

3. Begrijpelijke opbouw en prettig leesbare teksten

Online teksten worden anders gelezen dan teksten op papier. Vluchtig leesgedrag zorgt ervoor dat bezoekers de inhoud van de pagina snel willen scannen. Ellenlange en aaneengesloten teksten zijn prima voor in een brochure, maar online zit hier niemand op te wachten.

Online lezers willen in enkele seconden de relevante informatie vinden. Een logische en begrijpelijke opbouw van de content is dan noodzakelijk. De meest belangrijke informatie zetten wij bovenaan. Teksten die verdieping geven staan lager op de pagina. Uiteraard schrijven wij SEO-teksten die prettig leesbaar zijn en optimaal worden gevonden.

4. SEO-webteksten die leiden tot conversies

Lezers worden beïnvloed door teksten. Niet alleen de schrijfstijl van de tekst, maar ook de plaatsing van de tekst op de pagina bepaalt of lezers worden geactiveerd. Wij schrijven prikkelende webteksten en ondersteunen deze met CTA’s (Call To Actions). Door een slimme balans te maken tussen informatieve content en CTA’s zullen bezoekers worden aangezet tot actie. Dit leidt tot meer conversies en contactmomenten. Gegarandeerd!

5. Geoptimaliseerde sitestructuur en interne links

Een logische indeling van paginacontent is onontbeerlijk voor een optimale vindbaarheid in zoekmachines. Proseo houdt hier rekening mee door niet alleen overtuigende webteksten te schrijven, maar ook door de content op een hiërarchische manier in te delen. We geven advies over de sitestructuur en versterken dit door het plaatsen van interne links in de content.

SEO teksten laten schrijven door Proseo

Overtuigende teksten schrijven is een vak. Zeker als deze teksten ook nog eens goed vindbaar moeten zijn in zoekmachines. Laat daarom je SEO-teksten schrijven door Proseo. Onze ervaren SEO-tekstschrijvers maken niet alleen de website optimaal vindbaar, maar door een uitgekiende balans tussen vindbaarheid en leesbaarheid zijn de teksten ook nog eens prettig leesbaar. Dit levert uiteindelijk meer bezoekers en conversies. SEO teksten uitbesteden? Vraag ons om een offerte.

Zo schrijven wij SEO-teksten die goed gevonden worden

Wij houden rekening met elk aspect. Dit zorgt ervoor dat webteksten goed gevonden worden.

Proseo zoekmachine optimalisatie
  Bij het schrijven van teksten houden wij rekening met de onderstaande punten:
 • Zoekwoorden
 • Huidige posities
 • Opmaak
 • Tekstlengte
 • Kwaliteit van de content
 • Title tags
 • Meta description tags
 • Logische opbouw van de tekst
 • Koppen en sub-koppen
 • CTA’s en conversies

SEO teksten uitbesteden. Alles of gedeeltelijk?

Als ervaren SEO-tekstschrijvers weten wij elke website vindbaar te maken met overtuigende SEO-teksten. Laat jouw webteksten door ons schrijven en je bent verzekerd van optimale vindbaarheid. Met onze flexibele werkwijze bepaal je zelf of je de SEO teksten volledig of deels uitbesteed. Ook plaatsen wij teksten in het CMS voorzien van afbeeldingen. Wat je ook kiest, samen gaan we aan de slag om de vindbaarheid te verbeteren.

Onze aanpak

Voorbereidende werkzaamheden

 1. Zoekwoorden bepalen op basis van de zoekwoordenanalyse.
 2. Controleren of – en op welke zoekwoorden – een bestaande pagina al goed scoort.
 3. Groeperen van zoekwoorden waarmee nieuwe pagina’s of artikelen gemaakt kunnen worden.
 4. Bepalen wat het hoofdzoekwoord voor een bestaande paginatekst moet zijn.
 5. Analyseren van bestaande webteksten.
 6. Tekst vergelijken met concurrerende teksten die op het hoofdzoekwoord in de top 10 staan.
 7. Benoemen en prioriteren van verbeterpunten.

Schrijven en plaatsen

 1. Schrijven van volledig nieuwe SEO teksten.
 2. Aanpassen van bestaande teksten zonder posities te verliezen.
 3. Schrijven voor specifieke elementen zoals title-, meta description- en alt-tags.
 4. Opmaken en plaatsen van teksten in de website, webshop of blog via CMS of FTP.
 5. Schrijven van content ten behoeve van artikel marketing (linkbuilding).
 6. Plaatsen/distribueren van artikelen ten behoeve van artikel marketing (linkbuilding).

Waarom Proseo?

Relevante teksten die goed gevonden worden? Als er sprake is van een goede samenwerking gaat dat zeker lukken. Vertel ons over je dienst, product en doelgroep dan maken we samen goede content. Wil je meer weten of SEO teksten uitbesteden? Neem contact met ons op. We helpen je graag op weg.

Waarom Proseo?

Relevante teksten die goed gevonden worden? Als er er sprake is van een goede samenwerking gaat dat zeker lukken.
Vertel ons over je dienst, product en doelgroep dan maken we samen goede content.
Wil je meer weten of SEO teksten uitbesteden? Neem contact met ons op. We helpen je graag op weg.

Neem contact op

Handige SEO- en SEA tips per e-mail

Ontvang elke 3 weken bruikbare tips zodat jouw website nog beter vindbaar wordt.
Je kunt op elk moment weer uitschrijven.