Content marketing
De kracht van tekst

Content is koning in het land van Google.
Hoe creatief ben jij met het schrijven van teksten?


Content marketing

Content marketing is één van de meest effectieve methoden om websites beter vindbaar te maken. Door aantrekkelijke webpagina’s, artikelen en blogs te schrijven worden lezers niet alleen geboeid, maar zullen zij de content ook vinden in zoekmachines. Tenminste, als bij het schrijven van de content rekening wordt gehouden met SEO. Wij als SEO experts weten precies waar we op moeten letten en maken jouw content beter vindbaar in zoekmachines.

Content marketing en content optimalisatie

Definitie content marketing

Onze definitie van content marketing: “Content marketing is het online publiceren van materiaal gericht op het promoten van een merk of product, meestal door middel van een meer indirecte en subtiele benadering in vergelijking tot die van de traditionele “push” reclame.

De essentie is dat de content iets toevoegt aan de lezer als bijvoorbeeld kennis of vermaak.

Content kan in verschillende gedaanten verschijnen: YouTube-video’s, blogposts en artikelen. Het uiteindelijke doel is om de lezer te positief te betrekken met je merk of product om ze vervolgens te converteren naar koper of promoter.

Tot slot wordt de content geplaatst op online plekken waar de lezer en zoekmachines de content kunnen vinden. ”

Content optimalisatie

In bijna alle gevallen beschikken websites over een ruime hoeveelheid webteksten. Vaak zijn deze teksten geschreven door marketeers of tekstschrijvers en zit het dus met de overtuigende commerciële boodschap wel goed. Echter ontbreekt het aan specialistische SEO kennis en zullen de teksten niet gevonden worden in zoekmachines. Dan is het tijd voor content optimalisatie van Proseo.

Met content optimalisatie herschrijven wij de teksten naar SEO vriendelijke pagina’s zonder dat dit ten koste gaat van de aantrekkelijkheid. Als basis gebruiken we hiervoor een zoekwoorden analyse waarmee strategische zoekwoorden naar voren komen.

Natuurlijk adviseren we ook over de opmaak en techniek van de webpagina. Kortom, jouw commerciële boodschap wordt 100% geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Een goedverzorgde website met content marketing

Niet alleen moet bestaande content regelmatig worden geactualiseerd, ook het uitbreiden van de website met nieuwe content is bevorderlijk voor de vindbaarheid. Het zorgt ervoor dat de website met deze nieuwe content steeds breder, met meer zoekwoorden, wordt gevonden.

Wanneer er nieuwe content aan de website wordt toegevoegd is dat voor Google een belangrijk signaal. Websites die worden onderhouden verdienen de voorkeur van Google boven websites die maanden ongewijzigd zijn gebleven. Vergeet daarom niet om de content van je website regelmatig bij te werken. Heb je hier geen tijd voor? Laat ons de content van je website verzorgen. Dan weet je zeker dat de content van de website optimaal vindbaar is.

Voor welke content kun je bij ons terecht?

Met het onderhouden en laten groeien van de content blijft de vindbaarheid van je website op peil. Wij breiden de website uit met de volgende content:

  • Redactionele artikelen
  • Blogs
  • Webpagina’s

 

Redactionele artikelen

Zijn er regelmatig ontwikkelingen in jouw vakgebied? Of heb je een visie die je graag uitdraagt? Laat ons hiervoor redactionele artikelen en opinies schrijven. Dit zijn overtuigende berichten die zijn afgestemd op jouw websitebezoekers, maar ook goed vindbaar zijn.

Blogs

Verrijk je website met blogs. Vertel over belevenissen of laat medewerkers aan het woord. Wij schrijven relevante en aantrekkelijke blogs die passen bij de organisatie en de doelgroep. Natuurlijk volledig zoekmachine vriendelijk geschreven.

Webpagina’s

Wist je dat de meeste teksten op websites al jaren ongewijzigd zijn? Dat is niet alleen vervelend voor de websitebezoekers omdat ze informatie lezen die niet meer klopt, maar ook omdat deze ‘vergeten’ content langzaam uit de resultaten van zoekmachines verdwijnt. Met een opfrisbeurt zorgen wij ervoor dat je webpagina’s weer gelezen, gevonden en gedeeld worden.

Content distributie

Waardevolle content op je website is mooi, maar mooier is dat deze content ook via andere websites onder de aandacht komt van je doelgroep. Dit noemen we content distributie. Wij plaatsen jouw artikel op websites die bezocht worden door de doelgroep. Lezers leren jouw bedrijf kennen en klikken door. Extra kwalitatief bezoek op je website dus. En met een link naar jouw website is dit ook nog eens heel goed voor je linkprofiel. Ook heel mooi!

Meer weten over content marketing?

Wil je weten of content marketing voor jou interessant is? Neem dan contact met ons op en geef aan wat je wilt bereiken. Wij vertellen op basis van onze SEO expertise wat de mogelijkheden zijn met content marketing en wat er nodig is om dit samen te bereiken.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op

Wil je aan de slag met content?

Maar zijn creatieve SEO teksten niet je ding of heb je gewoon geen tijd? Neem eens contact op. We kunnen samen vast veel bereiken.
Je wordt in ieder geval direct geholpen door een zoekmachine marketing specialist met flink wat jaartjes ervaring.
Alvast bedankt voor je interesse.

Neem contact op

Houd je kennis op peil

Ontvang elke 4 weken handige SEO- en SEA tips.
Je kunt op elk moment uitschrijven.