MET SEO-TECHNIEK OP ORDE MAAK JE HET VERSCHIL

Voorkom dat je website niet kan worden geïndexeerd en dat kostbare posities in Google verloren gaan.
Met onze SEO-technische analyse weet je of jouw website op orde is.

SEO-techniek

Bij zoekmachine optimalisatie denk je waarschijnlijk aan het kiezen van geschikte zoekwoorden, schrijven van SEO-content en linkbuilding. Maar SEO-techniek is minstens zo belangrijk. Want als jouw website traag laadt, technische fouten bevat, een onduidelijke structuur heeft en daardoor niet indexeerbaar is, dan verlies je onnodig posities in Google. Proseo zorgt ervoor dat de SEO-techniek van jouw website op orde is.

 1. Waarom SEO-techniek belangrijk is
 2. De website op technische SEO controleren
 3. Tools om SEO-techniek te controleren
 4. Werkwijze en werkzaamheden
 5. SEO-techniek uitbesteden

Waarom SEO-techniek belangrijk is

Omdat Google de beste resultaten wil tonen, beoordelen ze websites niet alleen op inhoud, maar ook op leesbaarheid en snelheid. Is jouw website moeilijk te lezen op mobiele apparaten? Of maken afbeeldingen en broncode (CSS/Javascript) de website traag? Met geoptimaliseerde SEO-technieken voldoet de website aan de richtlijnen die zoekmachines stellen. Dit resulteert in betere posities.

De website op technische SEO controleren

SEO-techniek is een vast onderdeel van onze werkwijze. De website wordt gecontroleerd op diverse punten:

  1. Leesbaarheid
  2. Snelheid
  3. Veiligheid

1. Leesbaarheid

Bij SEO-techniek is leesbaarheid veelomvattend. We bedoelen hiermee niet alleen leesbaar voor gebruikers, maar ook zoekmachines. Kunnen zoekmachines de inhoud van de website indexeren? Is de content goed leesbaar op mobiele apparaten?

Indexeerbaarheid (‘crawlbaarheid’)
Zoekmachines willen elke pagina van de website kunnen indexeren (‘crawlen’). alle pagina’s moeten dus benaderbaar zijn. Wanneer de techniek van de website niet op orde is, loop je de kans dat bepaalde pagina’s niet worden opgenomen in de zoekresultaten. Wij voorkomen dit doordat we de website controleren op onder meer: sitemap, robot.txt, programmeercode, structuur van de website, duplicate content en linkstructuur. Zo weet je zeker dat elke pagina is geoptimaliseerd en als zoekresultaat kan worden getoond.

Mobielvriendelijk
Nu steeds meer zoekopdrachten op mobiele apparaten worden gedaan, geeft Google voorrang aan mobielvriendelijke websites. Wanneer een website niet geschikt is voor mobiel, dan adviseren wij dit te laten aanpassen door de webbouwer. Het mobielvriendelijk maken van de website kun je ook door ons laten doen, afhankelijk van het platform.

2. Snelheid

Wachten totdat een webpagina is geladen is voor niemand prettig. Een paar seconden aan laadtijd is al genoeg reden om de website te verlaten. Daarom geeft Google voorkeur aan websites die een snelle laadtijd hebben. Wij controleren de snelheid van de gehele website en adviseren hoe dit beter kan. Vaak kan al winst worden behaald door afbeeldingen te verkleinen, CSS/Javascript te optimaliseren en gebruik te maken van caching. Ook helpen we bij het instellen van AMP-pagina’s (Accelerated Mobile Pages) voor webpagina’s die nog sneller kunnen worden getoond op mobiele apparaten.

Wil je weten of jouw website voldoet aan de snelheidseisen van Google? Controleer jouw website met Pagespeed Insights.

3. Veiligheid

Niet alleen webwinkels moeten veilig omgaan met persoonsgegevens, ook websites. Daarom dient elke website en -shop te beschikken over HTTPS. Niet alleen geeft het websitebezoekers een veilig gevoel, maar ook Google en ander zoekmachines prefereren dit protocol en levert betere posities in de zoekresultaten. Draait jouw website nog op HTTP en wil je dit (laten) omzetten naar HTTPS? Wij helpen je zonder dat dit ten koste gaat van de huidige zoekresultaten.

Tools om SEO-techniek te controleren

Er zijn vele tools beschikbaar om jouw website te controleren of de SEO-techniek van jouw website op orde is.

  1. Pagespeed Insights
  2. Mobility test
  3. Think with Google
  4. Google Search Console
  5. Screaming frog (crawlability)

Deze tools dekken slechts een deel van de technische SEO richtlijnen, want SEO techniek gaat verder dan alleen snelheid en mobielvriendelijkheid. Wil je er zeker van zijn dat jouw website voldoet aan alle SEO-technische richtlijnen? Neem dan contact met ons op en we vertellen je er graag meer over.

Werkwijze en werkzaamheden

Voordat wij een website gaan optimaliseren voor zoekmachines, doen wij vaak eerst een technische SEO analyse. De website wordt gecontroleerd op de 3 punten:

  1) leesbaarheid
  2) snelheid
  3) veiligheid

In een rapportage geven wij advies hoe de techniek van de website beter kan. Deze verbeterpunten kunnen wij zelf uitvoeren en/of overhandigen aan de webbouwer die er mee aan de slag gaat. Gezamenlijk bepalen we welke technische aspecten worden aangepast om optimale vindbaarheid te garanderen.
Omdat het algoritme van Google continue wijzigt en jouw website ook niet stilstaat, is de kans groot dat jouw website op sommige punten net even beter kan. Door jaarlijks deze analyse uit te laten voeren ben je verzekerd van een website die voldoet aan alle technische richtlijnen die zoekmachines stellen.

Werkzaamheden

Website met inkomende links
  In samenwerking met de webbouwer voeren wij de onderstaande werkzaamheden uit:
 • Analyseren of een website SEO technisch voldoet
 • Verbeteren van laadsnelheid bijvoorbeeld door toepassing van CDN en/of caching
 • Aanmaken van sitemaps (XML en HTML)
 • Ontwikkelen van een optimale interne linkstructuur
 • Gebruiken van de juiste codes zoals canonical tags
 • Toepassen van SEO-plugins en SEO-extenties
 • Opstellen van technische SEO requirements bij ontwikkeltrajecten
 • Redirects aanmaken en controleren
 • Assisteren bij omzetting van HTTP naar HTTP

SEO-techniek uitbesteden

Vraag jij je af of jouw website voldoet aan de technische richtlijnen van Google? Neem contact met ons op en wij vertellen je de mogelijkheden. Bij Proseo kan je volledig of gedeeltelijk je SEO uitbesteden. De SEO diensten zijn altijd afgestemd op wat je zelf wil en kan.

Benieuwd of je site qua techniek ok is?

Neem eens contact op. Meestal hebben we eerst even telefonisch contact.
Je wordt in ieder geval geholpen door leuke zoekmachine marketing specialist die je iets meer kan vertellen over SEO en techniek.
Alvast bedankt voor je interesse.

Neem contact op

Handige SEO- en SEA tips per e-mail

Ontvang elke 3 weken bruikbare tips zodat jouw website nog beter vindbaar wordt.
Je kunt op elk moment weer uitschrijven.