VINDBAAR DOOR TECHNIEK

Wist je dat al je content beter vindbaar wordt met goede SEO techniek?

SEO Techniek

Bij zoekmachine optimalisatie denk je waarschijnlijk aan geschikte zoekwoorden, het schrijven van goede SEO content en linkbuilding. Maar SEO techniek is minstens zo belangrijk.

Je kan namelijk onnodig posities verliezen. Bijvoorbeeld als jouw website traag laadt, technische fouten bevat of niet optimale HTML-codes bevat. Proseo zorgt ervoor dat de SEO techniek van jouw website op orde is. Denk onder andere aan indexeerbaarheid, website structuur en snelheid.

 1. 1. Strategie
 2. 2. Voor- en nadelen
 3. 3. Onderdelen
 4. 4. Onze aanpak

1. Strategie

Een duidelijk SEO plan zorgt ervoor dat alle technische SEO punten worden nagelopen. Wij zullen je website volgens een vaste audit op kwaliteit analyseren. Vanzelfsprekend houden we rekening met de laatste aanbevelingen en algoritme updates van Google. Na de analyse volgt een heldere rapportage met SEO technische verbeterpunten en acties, geprioriteerd.

Bij het bepalen van de SEO-strategie wordt rekening gehouden met verschillende invloedsfactoren.

Invloedsfactoren

 • Organische concurrentie
 • Mogelijkheden om de techniek aan te passen
 • De mate van content optimalisatie
 • De mate van offsite optimalisatie

Tools

Er zijn diverse tools beschikbaar die je kunnen ondersteunen. Zo kun je zelf controleren of de SEO techniek van jouw website op orde is.

Deze tools dekken slechts een deel van de technische SEO richtlijnen. SEO technieken gaan immers verder dan alleen snelheid en mobielvriendelijkheid. Verder geven niet alle tools inzage in prioriteiten.

2. Voor- en nadelen technische SEO

Onze technische SEO controle geeft inzicht in de verbeterpunten van je site. Welke voor- en nadelen zijn er?

Voordelen

 • Technische problemen worden geprioriteerd, rekening houdend met effectiviteit.
 • In ons SEO plan van aanpak worden verbeterpunten uitgewerkt tot concrete acties.
 • Al je webpagina’s worden beter vindbaar (website breed).

Nadelen

 • Acties kunnen niet altijd via het CMS waardoor hulp van webbouwer nodig kan zijn.
 • Uitgevoerde acties moeten goed gecontroleerd worden.

Van goede SEO techniek profiteren al je webpagina’s. Bij het prioriteren van de acties houden wij rekening met de effectiviteit en hoe lastig het punt op te lossen is. De kosten moeten in verhouding staan tot de opbrengsten.

In sommige gevallen adviseren we zelfs om het punt niet uit te voeren. Niet alles hoeft uitgevoerd te worden. Sommige punten kunnen ook gecompenseerd worden door op een ander (makkelijker) vlak uit te blinken.

3. Onderdelen technische SEO

SEO techniek is een vast onderdeel van onze SEO werkwijze. De website wordt gecontroleerd op diverse punten, waaronder leesbaarheid, snelheid en veiligheid.

SEO techniek is veelomvattend.

Structuur

We bedoelen hiermee de manier waarop URL’s zijn opgebouwd (URL-structuur), pagina’s zijn onderverdeeld en navigatie is ingedeeld (link structuur).

Indexeerbaarheid

Zoekmachines willen de volledige inhoud van een website kunnen indexeren (‘crawlen’). Alle openbare pagina’s, scripts en afbeeldingen moeten dus benaderbaar en indexeerbaar zijn.

Als crawl problemen zijn, is de kans groot dat onderdelen niet worden opgenomen. Ook kan het de zijn dat pagina’s niet vindbaar worden. Bijvoorbeeld wanneer zaken wel publiek zijn maar voor Google afgeschermd.

Wij controleren op onder meer: sitemap, robot.txt, programmeercode, structuur van de website, duplicate content en linkstructuur. Zo weet je zeker dat elke pagina en elke afbeelding als zoekresultaat kan worden getoond.


Mobielvriendelijkheid

Nu steeds meer zoekopdrachten op mobiele apparaten worden gedaan, geeft Google voorrang aan mobielvriendelijke websites. Wanneer een website niet geschikt is voor mobiel, dan adviseren wij een aanpassing. Dit is veelal een taak voor de webbouwer.
Het mobielvriendelijk maken van de website kun je ook door ons laten doen, afhankelijk van het platform.

Snelheid

Lang wachten totdat een webpagina is geladen is niet prettig. Een paar seconden laadtijd is al genoeg reden om de website te verlaten. Daarom geeft Google voorkeur aan websites die een snelle laadtijd hebben.

Wij controleren de snelheid van de gehele website en adviseren hoe dit beter kan. Vaak kan al winst worden behaald door afbeeldingen te verkleinen. Het optimaliseren van CSS/Javascript kan zorgen voor een snelle website, evenals het gebruik van caching.

Ook helpen we bij het instellen van AMP-pagina’s (Accelerated Mobile Pages). Zodat webpagina’s nog sneller kunnen worden getoond op mobiele apparaten.


Veiligheid

Niet alleen webwinkels moeten veilig omgaan met persoonsgegevens, ook websites. Daarom dient elke website en webshop te beschikken over HTTPS. Niet alleen geeft het websitebezoekers een veilig gevoel, maar ook Google en ander zoekmachines prefereren dit protocol. Hierdoor draagt dit protocol bij aan betere posities.

Draait jouw website nog op HTTP en wil je dit (laten) omzetten naar HTTPS? Wij helpen je zonder dat dit ten koste gaat van de huidige zoekresultaten.


Wil je weten of jouw website voldoet aan de snelheidseisen van Google? Controleer jouw website met Pagespeed Insights.

4. Onze aanpak

Voordat wij een website gaan optimaliseren voor zoekmachines, doen wij een technische SEO analyse.

Proces

 • 1. Technische SEO analyse website
 • 2. Opleveren rapportage inclusief prioriteiten en actiepunten
 • 3. Bespreken en verdelen van de werkzaamheden

Het algoritme van Google wijzigt met enige regelmaat. Ook je eigen site staat niet stil. Met een technische SEO analyse weet je zeker of je website voldoet aan alle technische richtlijnen.

SEO-Proces

Werkzaamheden

Een greep uit onze werkzaamheden:

Laadsnelheid verbeteren

We geven advies over het verbeteren van laadsnelheid. Dit kan bijvoorbeeld door toepassing van CDN en/of caching. Tevens helpen we bij de implementatie hiervan.

Sitemap creatie

Eem XML sitemap of HTML sitemap maakt je website inzichtelijk. Op die manier weet Google alle pagina’s te bereiken.

Linkstructuur ontwikkelen

Het ontwikkelen van een optimale interne linkstructuur zorgt voor betere navigatie binnen de site. Ook heeft het een positieve invloed op de verdeling van linkjuice.

HTTPS omzetting

Wij assisteren bij het omzetten van HTTP naar HTTPS

Duplicate content acties

Technisch oplossen van duplicate content issues. Bijvoorbeeld door toepassing van canonieke tags en/of 301-redirects.

Redirect issues oplossen

Technisch oplossen van redirect issues, vaak oude redirects. Bijvoorbeeld door links aan te passen die vervolgens zonder redirect naar de eindbestemming linken.

De technische SEO werkzaamheden voeren wij (waar nodig) in samenwerking met de webbouwer uit. Ook het gebruik van juiste codes zoals canonical tags komen aan bod. Evenals de toepassing van SEO-plugins/ SEO-extenties. Evenals het opstellen van technische SEO requirements bij ontwikkeltrajecten en het aanmaken & controleren van redirects.

SEO techniek uitbesteden

Vraag jij je af of jouw website voldoet aan de technische richtlijnen van Google? Neem contact met ons op en wij vertellen je de mogelijkheden. Bij Proseo kan je volledig of gedeeltelijk je SEO uitbesteden. De SEO diensten zijn altijd afgestemd op wat je zelf wil en kan.

Uitbesteden doe je omdat:

 • je niet de vaardigheden hebt om een goede analyse uit te voeren,
 • te weinig kennis hebt van technische SEO ,
 • je goede resultaten wilt behalen.

Kortom, wil je de SEO techniek van de website verbeteren? Laat onze SEO specialisten een analyse uitvoeren. Samen bespreken we de resultaten en gaan we aan de slag. Geheel of gedeeltelijk uitbesteden is geen probleem.

Benieuwd of je site qua techniek ok is?

Neem eens contact op. We helpen je graag.

Neem contact op

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.