Zoekmachine optimalisatie
ofwel SEO

En SEO doen wij al sinds 1999. Het liefste samen met onze klanten.
Jij kent je business, wij Google. Samen boeken we resultaat.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Word sneller gevonden dan anderen

De meeste mensen die een product of oplossing zoeken gebruiken Google als vertrekpunt. Dit betekent dat je als bedrijf bovenaan in de zoekresultaten wilt staan. Want bovenaan in Google betekent meer organisch bezoek, leads en verkopen. Zoekmachine optimalisatie (SEO) is noodzakelijk voor iedere organisatie die sneller en beter gevonden wilt worden dan de concurrentie.

 1. Wat betekent zoekmachine optimalisatie (SEO) voor jouw bedrijf?
 2. Het ‘geheim’ van effectieve zoekmachine optimalisatie (SEO)
 3. De voordelen van zoekmachine optimalisatie
 4. SEO aanpak: hoe wij websites beter vindbaar maken
 5. SEO Implementatie
 6. Zoekmachine optimalisatie uitbesteden
 7. Aanpak zoekmachine optimalisatie (SEO)

Wat betekent zoekmachine optimalisatie (SEO) voor jouw bedrijf?

Proseo zoekmachine optimalisatie
 • Naamsbekendheid door zichtbaarheid in Google schept vertrouwen
 • Meer organisch bezoek door hoge posities
 • Betere conversies door overtuigende resultaatvermeldingen (SERP’s)

Het ‘geheim’ van effectieve zoekmachine optimalisatie (SEO)

Het behalen van hoge posities in Google is voor velen een raadsel. Door de laatste  ontwikkelingen nauwlettend te volgens van zoekmachine optimalisatie en logisch denkwerk behalen we hoge posities in Google voor onze klanten. Hierbij letten we op:

 • Vindbaar op kwalitatieve zoekwoorden (relevantie/conversies)
 • Vindbaar op zoekwoorden die door de doelgroep worden gebruikt (long tail/zichtbaarheid)
 • SERPS (zoekresultaten ) die onderscheidend zijn, opvallen en aansluiten op de zoekbehoefte (CTR)

Proseo: sinds 1999

Sinds 1999 is Proseo zoekmachine optimalisatie specialist en daarmee een van de eerste in Nederland. In die (bijna) 20 jaar is er veel veranderd. De strijd om topposities is moordend en de weg ernaar toe is alleen maar complexer geworden. Bovenaan in zoekmachines vraagt om de deskundigheid. Vertrouw daarom op de ervaring en expertise van Proseo!

Alle SEO disciplines in huis

Hoge noteringen met zoekmachine optimalisatie vragen om een integrale aanpak van meerdere disciplines: teksten schrijven, techniek, marketing, linkbuilding en website analyse. En omdat (bijna) niemand een alleskunner is, hebben wij deze specialismen verdeeld over verschillende SEO experts. Hierdoor worden krachten gebundeld die zorgen voor verbluffende resultaten!

De voordelen van zoekmachine optimalisatie

Proseo SEO posities
 • Geen kosten per klik
 • Op organische resultaten wordt eerder geklikt
 • Behaalde posities hebben een permanent karakter

SEO optimalisatie specialist sinds 1999

Om topposities te bereiken met SEO optimalisatie is specialistische kennis nodig. Als SEO specialist met bijna 20 jaar ervaring pakken we dit grondig aan. De structuur, opmaak en content worden afgestemd op het zoekgedrag van de doelgroep. Om posities in zoekmachines verder te verstevigen zorgen we voor meer kwalitatieve links via SEO linkbuilding. Wil je precies weten hoe we dit doen? Neem dan contact op.


SEO aanpak: hoe wij websites beter vindbaar maken

Om zoekmachine optimalisatie te laten slagen hanteren we een bewezen aanpak. Een logisch proces van stappen die we samen met de klant uitvoeren.

Onze SEO aanpak

SEO analyse

De eerste stap in het SEO plan bestaat uit een grondige analyse van de drie pijlers van professionele SEO (Onsite SEO, Offsite SEO, User experience SEO).

SEO implementatie

Tijdens de implementatie gaan we met elkaar de afgesproken SEO-acties uitvoeren. Tevens worden de tussentijdse resultaten nauwlettend gemonitord.

SEO evaluatie

Iedere zes maanden houden we een uitgebreide evaluatie. We kijken kritisch naar de resultaten, de werkzaamheden en de samenwerking. Tijdens deze evaluatie geven we ook aan wat de nieuwste ontwikkelingen zijn op gebied van SEO. Op basis van deze evaluatie kunnen we nieuwe afspraken maken en indien nodig het plan van aanpak aanpassen.

SEO strategie

Het laten slagen van zoekmachine optimalisatie is grotendeels afhankelijk van de SEO strategie. Een doordachte aanpak bepaalt de uiteindelijke keuze van de meest succesvolle zoekwoorden die gaan leiden tot resultaat. Vooraf starten we met een uitgebreide intake zodat we weten wat de doelstellingen zijn en gaan we ons verdiepen in de producten en diensten van de organisatie.

Factoren die invloed hebben op de SEO strategie

Autoriteit

Is de website al geruime tijd populair en heeft het veel inkomende links? Of is de site net gelanceerd en nog nauwelijks geïndexeerd? Wanneer de website sterk aanwezig in het Google netwerk, dan wordt het eenvoudiger om met algemenere zoektermen gevonden te worden.

Specialisatie/niche

Is de website gecentreerd rondom een specialisatie of niche? Dit bepaalt de selectie van zoekwoorden

Concurrentie

Veel concurrentie betekent ook veel vermeldingen in Google. Er onderzocht worden waarom concurrenten bovenaan staan in de zoekmachines? Is het linkprofiel doorslaggevend? Of de kwaliteit van de content? Dit bepaalt hoe de website geoptimaliseerd gaat worden.

Techniek

Crawlbaarheid, snelheid, structuur, opmaak… Er zijn veel technische factoren die invloed hebben op topposities in zoekmachines. Wanneer de techniek een barrière vormen, zullen wij suggesties doen om dit te verbeteren.

Content

Bevat de website unieke en waardevolle content voor de doelgroep? Dan heb je al snel een streepje voor bij Google. Want content is king! Is dit niet het geval, dan zal content moeten worden verbeterd en geschikt gemaakt worden voor de doelgroep.

Werkzaamheden SEO strategie


Doelstellingen bepalen

Hoe gaat zoekmachine optimalisatie bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen? Moet SEO gaan zorgen voor meer offerteaanvragen? Of is naamsbekendheid door breed aanwezig te zijn in Google het doel?

Concurrentieanalyse

We willen weten hoeveel en hoe sterk de concurrentie is vertegenwoordig in Google. Door inzicht te hebben in de concurrentie kunnen wij succesvolle zoekwoorden bepalen waarvan we weten dat hier hoge posities mee bereikt kunnen worden. Bovendien kunnen we inschatten welke werkzaamheden nodig zijn.

SEO zoekwoordenanalyse

De uiteindelijke zoekwoorden worden bepaald aan de hand van relevantie, concurrentie en zoekvolume.

Technische SEO analyse

De website wordt beoordeeld op technische mogelijkheden waardoor verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. We letten hierbij onder meer op de snelheid van de website, https, structuur en opmaakmogelijkheden.

Evaluatie

Nadat de analyses zijn afgerond bespreken we de SEO strategie met de klant. Bij akkoord formuleren we de nodige SEO werkzaamheden en sluiten we de SEO strategiefase af.

Zoekwoorden Analyse

Met een doelgroep- en zoekwoorden analyse brengen we de meest geschikte zoekwoorden in kaart. We verzamelen zoekwoorden die de doelgroep gebruikt en beoordelen ze op haalbaarheid. Dit bepaalt uiteindelijk de kwaliteit van de zoekwoorden waardoor we de kans vergroten dat jouw bezoekers contact opnemen of een product bestellen.

3 Criteria voor succesvolle SEO

Om de website optimaal vindbaar te krijgen in zoekmachines, gebruiken we de methode die past bij jouw situatie. Een nieuwe website vergt namelijk een andere aanpak dan een website die inmiddels een reputatie heeft opgebouwd. Als vuistregel letten wij op 3 belangrijke criteria voor succesvolle zoekmachine optimalisatie.

Criteria van de zoekwoorden analyse 

 • Relevantie: Relevante zoekwoorden hebben betrekking op het aanbod. Sluit een zoekwoord aan, dan is de kans groter dat bezoekers contact opnemen of een aankoop doen. We analyseren het aanbod en het zoekgedrag van de doelgroep om tot de meest relevante zoekwoorden te komen.
 • Zoekvolume: We willen zoekwoorden of -zinnen die voldoende worden gebruikt door je doelgroep. Na onderzoek geven we concreet aan welke zoekwoorden gebruikt worden en hoe vaak.
 • Haalbaarheid: We optimaliseren de website met relevante zoekwoorden waarvan we weten dat we daar posities mee behalen. Hierbij letten we op de senioriteit van de website, linkpopulariteit en concurrentie.

SEO Implementatie

Proseo heeft alle disciplines in huis om de SEO strategie te implementeren. Van SEO teksten schrijven tot en met linkbuilding. Een samenstellingen van SEO activiteiten die gebalanceerd inzetten om de vindbaarheid van de website te vergroten.

SEO werkzaamheden die wij uitvoeren

SEO teksten schrijven

Teksten worden aantrekkelijk en overtuigend geschreven volgens een SEO vriendelijke opmaak. Dit zorgt voor een betere vindbaarheid, maar nodigt ook lezers uit tot het doen van een conversie. Effectieve en vindbare SEO teksten dus.

Schrijven van opvallende zoekresultaten

Een resultaat in Google dat aansluit op de zoekopdracht, opvalt door leesbaarheid en aanzet tot klikken (CTR). Wij schrijven opvallende Titles en Meta Description.

Schrijven van blogs

Door regelmatig blogs toe te voegen aan de website wordt de vindbaar steeds beter. Namelijk, meer kwalitatieve content betekent dat de website meer autoriteit krijgt. Bestaande zoekwoorden worden beter vindbaar, maar met blogs krijg je ook de mogelijkheid om gevonden te worden op nieuwe (log-tail) zoekwoorden.

SEO opmaak en techniek

Pagina’s worden leesbaar opgemaakt met heldere (tussen)koppen en SEO vriendelijke afbeeldingen. De website wordt gecontroleerd op techniek en aangepast waar nodig.

Structuur, hiërarchie en taxonomie

Een hiërarchische en logische indeling geeft Google duidelijkheid wat de belangrijkste onderwerpen en bijhorende zoekwoorden zijn. We kijken kritisch naar de structuur en geven suggesties om te verbeteren. Bovendien zorgen we dat interne links effectief worden geplaatst.

Artikel marketing & linkbuilding

Websites met een sterk en betrouwbaar linkprofiel behalen eerder hoge posities. Hiervoor schrijven wij artikelen op populaire websites met een link naar de eigen site. Dit levert niet alleen een krachtig linkprofiel op, het zorgt ook voor extra verkeer. Bovendien plaatsen we links op relevante index- en startpagina’s.

SEO monitoring & support

Zoekmachine optimalisatie is een continue proces. Wij zorgen er dus niet alleen voor dat posities worden behaald, maar ook behouden. Omdat Google het algoritme regelmatig aanpast, de eigen organisatie, producten, diensten veranderen en concurrenten komen en gaan, moet er regelmatig aanpassingen aan de website worden gedaan. Zo zullen we pagina’s verbeteren en aanvullen met nieuwe zoekwoorden.

Waarom zoekmachine optimalisatie (SEO) uitbesteden?

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is uitgegroeid tot een online marketing specialisme op zich. Waar je 10 jaar geleden nog posities kon bereiken:

Proseo zoekmachine optimalisatie
 • Veel veranderingen in algoritmen
 • Verkeerde technieken leveren penalty’s met als gevolgd geen posities
 • Behaalde posities geven geen garantie voor de komende tijd (onderhoud is nodig)
 • Experimenteren kost tijd en geld
 • Wij hebben toegang tot bronnen tbv. linkprofiel autoriteit
 • Teksten moeten overtuigen. Wij hebben tekstschrijvers

Wat mag je verwachten van zoekmachine optimalisatie?

Klanten willen vooraf graag weten welke resultaten ze kunnen verwachten. Met onze 19 jaar SEO expertise kunnen we dit nauwkeurig inschatten. Dit doen we op basis van senioriteit van de website, linkpopulariteit en concurrentie. Wel zo prettig dat je vooraf weet wat je mag verwachten. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Neem contact op.

Wij maken jouw website 100% vindbaar

Je wilt meer organisch bezoek. Een optimale vindbaarheid is dan een voorwaarde. Om jouw website 100% vindbaar te maken, besteden we met zoekmachine optimalisatie ruim aandacht aan het kiezen van de juiste zoekwoorden. De zoekwoorden moeten passen bij het product of de dienst, maar moeten natuurlijk ook ingetypt worden door de doelgroep.

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden

Waarom wordt de ene website goed gevonden en de andere niet? Dit heeft te maken met verschillende factoren als SEO teksten, Technische SEO en linkbuilding. Ons vak vergt actuele kennis. Niet verwonderlijk dat bedrijven zoekmachine optimalisatie uitbesteden.

Wil je blijvend hoge posities in Google en er zeker van zijn dat je website met de juiste zoekwoorden is geoptimaliseerd? Kies voor Proseo en laat je zoekmachine optimalisatie uitbesteden.

Aanpak zoekmachine optimalisatie (SEO)

Wij hanteren een sterk gefaseerde aanpak om tot het beste resultaat te komen. Van  onderzoek naar succesvolle zoekwoorden tot en met het schrijven van seo teksten. Door zorgvuldig alle stappen te nemen worden belangrijke onderdelen niet over het hoofd gezien. Zo zorgen wij voor maximaal resultaat.

Voordat je SEO aan ons uitbesteedt, vertellen we je vooraf wat je mag verwachten. Op basis van jouw wensen doen we een SEO voorstel. Dit voorstel is afgestemd op jouw situatie en bestaat bijvoorbeeld uit de volgende aanpakHoog in Google blijven

Is je website eenmaal goed vindbaar, dan doen we er alles aan om bestaande resultaten te behouden. Maandelijks controleren wij de posities in de zoekmachines en sturen de rapportage met resultaten en bevindingen toe. Daarnaast geven we advies hoe de posities kunnen worden verbeterd.

Omdat posities in zoekmachines kunnen schommelen door o.a. nieuwe websites en content, komen wij met een voorstel om posities te behouden en te verbeteren. Wij doen continu ons best om jouw website optimaal vindbaar in Google te houden. Een geruststellende gedachte.

 

 

Wil je meer weten?

Vraag jij je af of jouw website voldoet aan de richtlijnen van Google? Neem contact met ons op en wij vertellen je de mogelijkheden. 
Bij Proseo kan je volledig of gedeeltelijk je SEO uitbesteden. De SEO diensten zijn altijd afgestemd op wat je zelf wil en kan.

Neem contact op

Handige SEO- en SEA tips per e-mail

Ontvang elke 3 weken bruikbare tips zodat jouw website nog beter vindbaar wordt.
Je kunt op elk moment weer uitschrijven.