De kracht
van specialisatie

Gespecialiseerd in SEO/SEA
Wij helpen bedrijven met het bereiken van hun doelgroep. Dat doen we via Google, zowel lokaal,
nationaal als internationaal. Onze specialisten werken daarbij nauw samen met onze klanten.

Geplaatst in Nieuws

Maak je eigen Infographics met Google’s Databoard voor Research Insights

Google heeft deze maand een leuke tool gelanceerd waarmee je zelf interactief Infographics kan maken met data uit onderzoeken van Google. Deze tool heet: Databoard voor Research Insights.

Infographics met Google’s Databoard voor Research Insights
Op dit moment zijn nog maar enkele resultaten uit studies beschikbaar, maar Google heeft beloofd om dit regelmatig aan te vullen. Er kan nu gekozen worden uit een aantal studies dat betrekking heeft op het gebruik van smartphones en mobiel internet.

Per studie zijn er een aantal onderwerpen waar uit gekozen kan worden om ze op te nemen in je eigen Infographic. Het aardige is dat je data uit verschillende studies kan opnemen in één enkele Infographic (zie afbeelding).databoard-for-research-insights-large

Momenteel voorziet Google de data vanuit haar eigen Research Center. In de toekomst hoopt Google samenwerkingen aan te gaan met andere onderzoekbureaus waardoor het aanbod diverser en uitgebreider wordt.

Deel of mail je zelfgemaakte Infographic
Zodra je je eigen Infographic hebt gemaakt, kan je deze eenvoudig delen via sociale netwerken als Facebook en Google+. Ook biedt Databoard voor Research Insights de mogelijkheid om de Infographic te mailen. Helaas wordt de data ge-embed in de e-mail in plaats dat het als bijlage (bv PDF) wordt bijgevoegd.

Al met al is het een aardige tool wanneer je zelf snel en interactief een Infographic nodig hebt met betrouwbare data. Het databoard is geschikt voor alle devices. Dus ook voor smartphones en tablets. Het aanbod van data is momenteel helaas wat beperkt. Hopelijk wordt dit op korte termijn snel aangevuld.

Bekijk de uitlegvideo op Google en start je eigen Infographic.

Houd je kennis op peil

Ontvang elke 4 weken handige SEO- en SEA tips.
Je kunt op elk moment uitschrijven.