Kennisbank » SEO » On site SEO verbeteren? Ga aan de slag met deze 5 effectieve tips!

On site SEO verbeteren? Ga aan de slag met deze 5 effectieve tips!

4 maart 2014

Er is afgelopen jaar veel gezegd over de belangrijkheid van je backlinks. Terecht. Want kwalitatieve backlinks geven jouw website een flinke boost in zoekmachines. Hoe meer populaire sites met enige verwantschap linken naar jouw website, hoe beter dat is voor jouw online vindbaarheid. Maar vergeet vooral On site SEO niet! Met de volgende 5 effectieve tips voor On site SEO kan je direct je online vindbaarheid verbeteren.

Off site SEO kost tijd

Het opbouwen van je backlinks is minder eenvoudig dan je vermoedelijk denkt. Het kost tijd en je bent afhankelijk van de bereidwilligheid van anderen. Wanneer je begint met het opbouwen van je backlinks zal je vooraf onderzoek moeten doen naar websites die voor jouw website relevant zijn om een link of content geplaatst te krijgen. Vervolgens zal de beheerder van deze site moeten meewerken om de link te plaatsen. Bekijk welke werkzaamheden nodig zijn voor linkbuilding.

Verschil tussen On site SEO en Off site SEO

Zoals net genoemd kost linkbuilding tijd en medewerking. Linkbuilding valt onder de discipline Off site SEO en je bent altijd afhankelijk van anderen. Gelukkig bestaat er ook On site SEO. On site SEO verwijst naar alle activiteiten die je zelf kunt doen op je eigen website. Geheel onafhankelijk van anderen. Je kunt dus zelf veel invloed uitoefenen op jouw online vindbaarheid in zoekmachines.

SEO-Proces

Website verbeteren met SEO?
Neem contact op

5 Tips om jouw online vindbaarheid te verbeteren met On site SEO

Met jouw website en content kan je de online vindbaarheid van je website verbeteren. Gebruik hiervoor de onderstaande 5 tips.

1. Zorg voor een optimale UX (User Experience)
Google hecht waarde aan ervaringen van jouw websitebezoekers. Het is dus belangrijk dat jouw website niet alleen veel bezoekers aantrekt, maar dat deze bezoekers ook op jouw website blijven en doelpagina’s bezoeken. Een hoge bounce-rate (percentage bezoekers dat na het zien van de eerste pagina de site direct verlaat) is voor Google een signaal dat er wat aan je site mankeert.

Belangrijk: vergeet niet dat jouw website ook zichtbaar moet zijn op mobiele apparaten. Mobiel internetgebruik heeft het desktop internetgebruik reeds gepasseerd. Is jouw website niet mobiel te gebruiken, dan zal dit een hoge bounce-rate tot gevolg hebben en te koste gaan van jouw online vindbaarheid. Optimaliseer je website voor mobiel gebruik.

2. Laat jouw content delen door je bezoekers
Een belangrijke factor van hoe goed jouw site is geoptimaliseerd voor SEO is “shareable” on-site content. Beschikt jouw website over PDF bestanden? Zo ja? Kunnen deze worden gedownload en gedeeld? Heb je een blog of nieuwssectie met onderwerpen die gedeeld kunnen worden via Social Media? Is jouw content origineel? Zorg dat je deze vragen met “ja” kunt beantwoorden. Wordt jouw content gedeeld dan zal ook Google meer waarde hechten aan jouw website.

3. Controleer maandelijks of je zoekwoorden nog actueel zijn
Zoekgedrag verandert voortdurend. Dit betekent dat jouw SEO zoekwoorden ook moeten veranderen. Om gevonden te worden schrijf je content rondom thema’s die voor jouw branche op dat moment actueel zijn. Wil je weten welke zoekwoorden voor jou actueel zijn? Gebruik hiervoor Google Trends. Een tijdslijn laat zien hoe de populariteit van een zoekwoord zich ontwikkelt.

Google Trends

4. Vermijd “duplicate content”
Plaat je wel eens content van andere sites op jouw website? Onderneem dan direct actie door het te verwijderen of te herschrijven zodat het uniek wordt. Doe je dit niet? Dan is de kans groot dat Google actie zal ondernemen. Google Webmaster Tools biedt uitkomst om duplicate content te identificeren en te reduceren. Reduceer duplicate content met Google Webmaster Tools

5. Zorg dat jouw website voldoende snel laadt
De tijd die nodig is om jouw website te laden (lees: te tonen in de browser) is een zeer belangrijk factor voor Google. Duurt het laden van jouw website net iets te lang, dan krijgen andere websites de voorkeur in de resultaten van Google. Houdt er rekening mee dat veel open source software om sites mee te ontwikkelen gebruik maken van plug-ins. Hoe meer er gebruik gemaakt wordt van plug-ins, hoe trager de site. Wil je weten of jouw site voldoet aan de snelheidsrichtlijnen van Google? Maak dan gebruik van de Mobielvriendelijke test.

Google PageSpeed Insights

Ga aan de slag met deze 5 On site SEO tips

Met deze bovenstaande On site SEO tips kan je direct zelf aan de slag om je website beter vindbaar te maken. Kom je er niet uit? Of maak je je zorgen dat jouw website niet voldoet aan de richtlijnen van Google? Maak je zorgen kenbaar bij één van de medewerkers van Proseo. Zij helpen graag. Bel: 0252-428 323.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.