Kennisbank » SEO » SEO vriendelijke WordPress thema’s

SEO vriendelijke WordPress thema’s

29 september 2021

SEO vriendelijke WordPress themas

In dit artikel worden de volgende 5 SEO vriendelijke WordPress thema’s besproken.

  • GeneratePress
  • Divi
  • Astra
  • Kadence
  • Hello by Elementor

GeneratePress

Of je freelancer bent, een startup of bureau hebt, GeneratePress is een uitstekend WordPress thema voor SEO.

Het is een snel, lichtgewicht, toegankelijk, responsive en gebruikt geldige HTML/CSS. De gratis versie van het thema is gericht op snelheid en prestaties, wat essentiële SEO elementen zijn. Om je website goed te laten presteren wordt er na installatie van GeneratePress minder dan 10kb (gzipped) toegevoegd aan de paginagrootte. GeneratePress sluit goed aan bij alle belangrijke Pagebuilders zoals Beaver Builder en Elementor. Binnen dit thema vind je onder meer 9 widget gebieden, 5 navigatie locaties en 5 zijbalk lay-outs.

Upgraden naar de Premium versie geeft je toegang tot de ‘GeneratePress blok-editor’. Met deze dynamische blok elementen kun je eenvoudig een pagina opmaken zonder dat je code hoeft te leren. Dit thema is zeer geschikt voor mensen die voor het eerst een website bouwen en biedt diverse aanpassingsmogelijkheden.

Divi

Divi is een SEO-geoptimaliseerd WordPress-thema met een breed scala aan vooraf gebouwde sjablonen voor websites in de meeste niches, waaronder SEO-bureaus en blogsites. Je kunt er bijna elk aspect van jouw WordPress website mee aanpassen.

Divi is ontwikkeld door Elegant Themes. Dit thema heeft ingebouwde SEO-optimalisatie en wordt regelmatig bijgewerkt, zodat je je nooit zorgen hoeft te maken over compatibiliteit. Met de Divi Page builder kun je professionele pagina’s opmaken, zonder het schrijven van code. Wanneer je al wat ervaring hebt met WordPress is Divi een geschikt thema om te gebruiken.

Astra

Astra is een krachtig WordPress thema met retina-ready voorgemaakte pagina templates voor verschillende bedrijven. De lichtgewicht code en snelle laadsnelheden maken het een uitstekende optie voor een SEO-vriendelijk WordPress thema.

Astra ondersteunt de meeste populaire WordPress plugins, waaronder Yoast SEO en All in One SEO. Het ondersteunt ook drag-and-drop page builders zoals WPBakery.

Kadence

Kadence is een WordPress thema voor verschillende doeleinden waarmee je razendsnelle websites kunt maken. Het heeft templates voor merken, influencers, kleine bedrijven, e-commerce en bureaus.

Het integreert ook met belangrijke plugins, waaronder Elementor, WooCommerce en Beaver Builder.

Kadence is gebouwd met de beste SEO-praktijken voor markup en schema. Het stelt je in staat elk element van je website – inclusief headerstijlen, kleuren en typografie – eenvoudig aan te passen.

Hello thema van Elementor

Het Hello thema van Elementor is een goed WordPress thema voor SEO.

Het is ultra-lichtgewicht, responsive, en laadt websites in een kwart van een seconde. Een snellere website leidt tot lagere bounce rates en tevreden gebruikers.

Ondanks de focus op snelheid en het gebruik van minimale middelen, biedt Hello toch honderden sjablonen, veel aanpassingsmogelijkheden en regelmatige updates.

Conclusie: Hoe kies je het beste SEO-geoptimaliseerde WordPress Thema

WordPress thema’s zijn een goede manier om jouw website er beter uit te laten zien, maar ze moeten SEO optimalisatie niet in de weg staan. Om een thema te kiezen kun je ook kijken naar het aantal keer dat een thema is geïnstalleerd, hoe lang het thema al bestaat en of er recent een update is uitgevoerd (dus of het thema onderhouden wordt). Ga niet meteen voor het thema met de meeste mogelijkheden maar doe eerst goed onderzoek en kies een SEO-geoptimaliseerd WordPress thema dat responsive is, met goed geschreven code en snel geladen wordt. Lees hier meer over in het artikel: Hoe je het beste WordPress thema kiest voor SEO.

Als je meer hulp nodig hebt met WordPress SEO, bekijk dan de uitgebreide expert gids.

Bronnen: https://www.searchenginejournal.com/best-wordpress-theme-for-seo/411058/, https://nl.wordpress.org/themes/generatepress/

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.