Kennisbank » SEO Tools » SEO Tools

SEO Tools

7 april 2007

Domain Popularity:

Dit is een super handig tooltje om te kijken wie naar je website linken, welke pagerank die pagina heeft en met welke linktekst (anchortext) ze linken. Selecteer als zoekmachine yahoo want deze is het meest actueel, Google doet backlink updates altijd heel traag. Je kan je backlinks sorteren op pagerank, wat ook erg handig is. Dus vul eens de url van je concurent in en kijk welke high pagerank backlinks hij heeft.

 

Visual Pagerank:
Heel handig wanneer je een startpagina dochter hebt welke over jouw onderwerp gaat en je van alle links erop ziet welke de hoogste pagerank hebben, op die manier weet je met wie je links moet gaan ruilen

Live pagerank:
Erg handige tool om te kijken of er een pagerank update aankomt aangezien deze tools de PR status van verschillende google servers laat zien. Zit er onderling verschil in, dan is de kans dat er een pagerank updae aankomt en kan je hier alvast je nieuwe waardering zien.

Google trends:

Hier kun je verschillende keywords met elkaar vergelijken en kijken naar welke het meest gezocht wordt. Op die manier weet je op welke woorden je moet gaan focussen in de zoekmachines. Je kunt zelfs filteren op jaar en land!

Keyword dichtheid:
Erg belangrijk bij een site is de dichtheid van de keyword waarop je gevonden wilt worden. Hier kun je checken hoe vaak keywords voorkomen in je pagina. Selecteer bij het aantal woorden 1 en hij rekend per woord uit hoeveel % deze voorkomt. Probeer van je belangrijkste score een percentage van 5% te halen, zorg ervoor dat het niet vel meer is want anders heb je de kans als spammer te worden gezien goor Google.

Dit zijn een aantal van de tools die ik het meest gebruik. Voor een hele waslijst aan tools moet je SEO chat gaan.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.