Kennisbank » SEO » SEO penalty factoren

SEO penalty factoren

9 april 2007

Over het krijgen van een penalty van Google zijn vele fabeltjes en mensen vragen steeds vaker met welke factoren ze rustig aan moeten doen om niet ineens in de supplemental results terecht te komen of om een penalty te voorkomen.

Vaak genoeg krijg ik de volgende vragen:

Tellen sites met PR 0 of 1 niet mee voor je backlinks?
Krijg ik een penalty als een linkfarm naar je linkt?
Krijg ik een penalty als ik mijn alt tag misbruik?
Als sites die niet gerelateerd zijn aan mijn onderwerp naar mij linken is dat slecht?

etc. etc.

Nu kan ik het volgende daarover zeggen:

Tellen sites met PR 0 of 1 niet mee voor je backlinks? ONZIN
Krijg je een penalty als een linkfarm naar je linkt? ONZIN

Krijg je een penalty als ik mijn alt tag misbruik? WAAR
Als sites die niet gerelateerd zijn aan mijn onderwerp naar mij linken is dat slecht? ONZIN

De factoren waarbij je moet oppassen zijn onder andere het spammen via tags als title, meta en alt. Als je hierbij teveel tag stuffing gebruikt dan zal Google dat zeker niet waarderen en heeft dat nadelige gevolgen voor je waardering. Ook moet je geen hidden text of keyword stuffing in de noscript tags gaan gebruiken, dit valt direct op door Google en dan hang je. Verder is het natuurlijk niet zo dat als een linkfarm naar jouw website linkt je een penalty kan krijgen. Anders zouden al je concurrenten je website aanmelden bij dergelijke linkfarms en wordt het een eitje om je concurrenten uit de weg te ruimen.

Je moet echter wel uitkijken naar wie jij linkt. Link dus nooit naar een linkfarm, want dat kan wel leiden tot een penalty. Zorg er ook voor dat je niet naar sites linkt die door Google al een penalty heeft gekregen of welke door Google in de supplemental results zijn geplaatst. Dit zal geen positieve werking op je ranking hebben.

Monitor je linkpartners maandelijks via een programma als SEO elite of een ander programma. Hierbij kan je met 1 druk op de knop kijken of ze nog wel teruglinken en kan je gelijk hun Pagerank zien. Als hun pagerank ineens naar 0 is gedaald zal ik maar snel hun link verwijderen aangezien ze dan waarschijnlijk door Google gebanned zijn.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.