Kennisbank » Google Ads » Gemakkelijk videoadvertenties maken in Google Ads

Gemakkelijk videoadvertenties maken in Google Ads

1 augustus 2022

Gemakkelijk-een-video-ad-maken-in-Google-AdsGoogle wil het voor de gebruiker van Google Ads eenvoudiger maken om effectieve advertenties te maken. Daarom hebben ze een centrale plaats gemaakt waar afbeeldingen en video’s worden georganiseerd, geopend en gemaakt. Als de assets op één centrale plaats beschikbaar zijn, kun je sneller advertenties en campagnes maken of wijzigingen in de content aanbrengen. En als je een video mist die nodig is om een belangrijk publiek of bedrijfsdoel te bereiken, kun je die nu rechtstreeks in Google Ads maken.

video maken in google ads

Google Ads lanceert een handvol nieuwe functies, waaronder een eenvoudige manier voor bedrijven om video-advertenties te maken.

Extra functies zijn onder meer een centrale bibliotheek voor creatieve assets en een nieuwe tool voor het toevoegen van voice-overs aan YouTube-advertenties.

Google Ads-tool voor het maken van video’s

Bedrijven kunnen in enkele minuten videoadvertenties maken met een van de nieuwe sjablonen van Google. De tool voor het maken van videoadvertenties biedt keuze uit 14 sjablonen, die allemaal zijn ontworpen rond verschillende doelstellingen. Er zijn sjablonen voor het onder de aandacht brengen van producten, het promoten van verkoopevenementen, het triggeren van app-downloads en meer.

Google stelt in een blogpost:

“De sjablonen zijn gemaakt voor YouTube, wat betekent dat ze optimale merk- en productplaatsingen en prominente calls-to-action hebben. Ze zijn ontworpen om je advertentie te laten opvallen en resultaten te laten behalen. Met sjablonen als leidraad verdwijnt de complexiteit van het maken van een video en kun je meer tijd besteden aan het ontwikkelen van je teksten, inzichten in je doelgroep of je campagnestrategie.”

Het maken van een video advertentie is zo simpel als het vullen van een sjabloon met afbeeldingen, tekst en merkkleuren. Je kunt ook muziek toevoegen uit de audiobibliotheek van Google of een geautomatiseerde voice-over.

Hulp nodig bij Google Ads?

Een voice-over toevoegen aan YouTube video advertenties

Door de nieuwe functie kunnen adverteerders tekst invoeren die wordt omgezet in natuurlijk klinkende voice-over teksten bij YouTube-videoadvertenties.

Google is er trots op dat de voice-overs “bijna van menselijke kwaliteit” zijn en “geoptimaliseerd zijn voor reclame”.

Je hebt toegang tot deze functie in de assetbibliotheek van Google Ads. Zoals hieronder te zien is, moet je een script invoeren en kiezen uit een van de zeven stemmen.

google ads voice-over

Elke video-advertentie kan een voice-over hebben, inclusief advertenties die al zijn geüpload.

Geautomatiseerde voice-overs zijn beschikbaar in het Engels, Filipijns, Frans, Hindi, Indonesisch, Koreaans, Maleisisch, Mandarijn, Spaans en Zweeds.

Voor meer info over de voice-over instellingen: Add voice-over to a Video campaign.

Google Ads-assets opslag

Google introduceert een centrale asset library om de manier waarop afbeeldingen en video’s worden georganiseerd te verbeteren.

google ads asset library

Deze functie is het handigst voor marketingteams waar meerdere leden samenwerken aan dezelfde campagnes.

In een blogpost stelt Google:

“Met de asset library  zijn afbeeldingen en video’s beschikbaar voor gebruikers in jouw hele Google Ads-account in een visual-first experience. Jij en jouw collega’s kunnen creatieve assets uit zowel eerdere als huidige campagnes bekijken, importeren en organiseren. Dit maakt delen, samenwerken en consistentie eenvoudig.”

Dankzij een centraal geplaatste asset library is het niet meer nodig om assets meer dan eens te uploaden. Je hebt toegang tot dezelfde afbeeldingen en video’s in alle campagnes.

Deze functie is beschikbaar in Performance Max, Discovery, App, Local, Display-campagnes en sommige advertentie-extensies.

Lees hier hoe je een videocampagne aanmaakt.

Bronnen: https://www.searchenginejournal.com/google-makes-it-easy-to-create-video-ads/458409/en https://blog.google/products/ads-commerce/asset-library-video-creation/

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.