Welke Google ranking factoren zijn van belang?

Proseo houdt je up-to-date

Verbeter je SEO teksten en scoor hoger in Google

Schrijf jij wel eens SEO teksten voor je website? Dan weet je hoe lastig het is om je artikel of blogbericht hoog in Google te krijgen. Waarschijnlijk heb je flink je best gedaan om een mooi artikel te schrijven, maar uiteindelijk blijft het verwachte toppositie uit. Dat is frustrerend. Met deze 4 tips verbeter je je SEO teksten en scoor je hoger in Google.

Tip 1: stop met schrijven voor Google

Dat klinkt misschien vreemd, maar goede SEO teksten schrijf je hoofdzakelijk voor je lezers. Bepaal vooraf het onderwerp en kies enkele relevante zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden.

Voorkom dat je de SEO teksten volpropt met herhalende zoekwoorden met als doel beter gevonden te worden in Google. Zoekmachines kennen deze truc en laten zich niet misleiden. Beter is om synoniemen te gebruiken. Zinnen worden daardoor ook nog eens prettiger leesbaar. Verplaats je in je doelgroep. Wat zoeken ze? En welke zoekwoorden gebruiken daarvoor? Voor meer tips lees je het artikel Verbeter je SEO kwaliteit van je content voor extra tips.

Tip 2: opvallende titels laten bezoekers klikken

Schrijf opvallende titels voor je bericht en verleidt gebruikers om op jouw zoekresultaat te klikken. Opvallende titels zorgen al snel voor 20% meer klikratio (CTR). Wees je concurrenten te slim af, ook al staan ze enkele posities hoger in Google.

vermeld-nummers-in-titelBron: siegemedia

Gebruik de onderstaande tips om met je titel op te vallen:

  • Gebruik getallen. “Bespaar 10% meer energie met ….”
  • Houd je titel kort en leesbaar
  • Verwerk unieke relevante zoekwoorden
  • Benoem voordelen: “Extra goedkoop bellen in het buitenland”

Infographic over het schrijven van opvallende titels

Tips voor SEO titels

Bekijk de gehele infographic van het bedrijf SalesForce op socialmediatoday.com

Tip 3: leesbaarheid verbetert je bounce rate

Een hoge bounce rate betekent dat bezoekers je webpagina vrijwel direct verlaten nadat ze op er op geland zijn. Dit is een negatief signaal aan Google. De oorzaak is meestal omdat de tekst niet uitnodigt tot lezen. Saaie lange alinea’s en een gebrek aan tussenkoppen verhinderen dat de lezer zijn informatie vindt.

Gebruik koppen

Maak je webteksten aantrekkelijk door een prettige indeling en schrijfstijl. Gebruik sprekende koppen (H2 en H3), beperk alinea’s tot een paar regels en gebruik afbeeldingen. Video’s zijn nuttig om de bounce rate te verlagen omdat bezoekers al snel een paar minuten tijd besteden aan jouw video of vlog.

Tip 4: plaats je artikelen op Social Media

Plaats je artikelen op social media en je geeft een extra boost aan je vindbaarheid. Het levert namelijk twee extra voordelen op:

  • Jouw artikelen worden opgemerkt en gedeeld. Google geeft extra waardering aan artikelen die worden gedeeld.
  • Andere websites gebruiken jouw artikel als bronvermelding. Je genereert hiermee meer inkomende links. En dat is nog steeds een belangrijke graadmeter voor Google.

Pas de 4 tips toe en je zal gegarandeerd merken dat de vindbaarheid van je SEO teksten toeneemt.

Hulp nodig?

Heb je moeite met het schrijven van SEO teksten? Of weet je niet welke zoekwoorden je moet gebruiken om hoger in Google te komen?  Lees de stappen over het schrijven van SEO teksten of vraag ons om advies.

Houd je kennis op peil

Ontvang elke 4 weken handige SEO- en SEA tips.
Je kunt op elk moment uitschrijven.