Kennisbank » Overig » Startkabel.nl kandidaat voor Google ban?

Startkabel.nl kandidaat voor Google ban?

5 december 2007

Een van de factoren waar Google erg oplettend op is dat zijn betaalde backlinks voor SEO doeleinden. Waar velen een Google ban of zware PR downgrade krijgen, blijven er diversen grote sites die ermee wegkomen. Zo heb je startkabel.nl welke giga veel links op de index heeft, en geen enkele link is voorzien van een nofollow. Wil dit zeggen dat startkabel.nl de enige site is die niet aan commercie denkt?, en alle links die op de homepage staan 100% gratis zijn? Helaas die tijd hebben we gehad.

Zelf surf ik sinds enige tijd het internet rond met de nofollow firefox plugin. Dit houd in dat alle nofollow links op de sites rood oplichten, iets wat erg handig is voor SEO doeleinden. Zo zie je regelmatig interessante en creatieven backlinks welke gewoon lekker gefollowed worden.

Als je firefox gebruikt moet je eens naar http://blogoscoped.com/archive/2005-01-19-n34.html gaan en de instructies volgen.

Nadat je dat gedaan hebt vergelijk dan eens de sites startkabel.nl en startpagina.nl. Je ziet nu dat startpagina helemaal rood oplicht en startkabel nog geen enkel rood stipje laat zien. Kortom Startpagina.nl geeft toe 1 grote sponsorpagina te zijn, en startkabel is een naieve bende die eens moeten beginnen met dit blog te lezen, want de SEO deugt van geen kanten. Daarnaast kan gelijk de scripting nagekeken worden aangezien er 220 errors in zitten.

Een andere kant van het verhaal wat volgens mij niet helemaal goed overkomt is het feit dat Startpagina helemaal rood oplicht, afgezien van de eigen links binnen het Ilse netwerk (erg slim). Dit zou op Google moeten overkomen alsof Startpagina voor 95% uit betaalde links bestaat, of dat Startpagina zijn eigen content niet vertrouwd. Beide lijkt me niet echt lekker voor de ranking, of zie ik dit verkeerd?

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.