Kennisbank » SEO » Het nieuwe SEO

Het nieuwe SEO

22 november 2007

Een ding dat me opviel tijdens de laatste pagerank update is het feit dat er gigantische verschuivingen plaats hebben gevonden. Sommige mensen zijn van PR 7 ineens naar 5 of 4 gegaan, en andere hebben juist goede onverwachtige groei geboekt. Ik denk dat er voor SEO een nieuw tijdperk is aangebroken, eentje die niet meer gedomineerd wordt door betaalde backlinks, de strijd om de meeste backlinks en super spammerig overkomen met een gigantische keyword dichtheid is voorbij. Vanaf nu zijn er andere factoren die zwaarder meewegen dan alleen een goede hoeveelheid backlinks. Sterker nog ik denk dat je al zeer gezonde SERP posities kan innemen met slechts 10 backlinks. Google is namelijk beter gaan kijken wat de backlinks nu voor een waarde hebben, iets wat vroeger nog geen rol speelde.

Enkele belangrijke factoren zijn:

Zijn ze content gerelateerd?
Hebben de sites overeenkomsten of zijn het afzonderlijke sites?
Is de gelinkte site een authority?
Bestaat de site al lang?
Wordt er gelinkt vanuit content of een linkpagina?
etc.etc.

Dingen die vanaf nu belangrijker zijn geworden dan het aantal backlinks is goede en vooral orginele content. Sites die hard gegroeid zijn in het aantal backlinks, maar waar weinig content updates op de site hebben zijn toch in PR gedaald. Zeker voor blogs is dit erg belangrijk geworden. Google heeft een nieuwe troef in handen met de service Feedburner een service die de meeste blogs wel gebruiken. Hiermee heeft Google inzage in de updates, subscriptions etc.etc. met deze data zal Google dus wat gaan doen.

Het moraal van het verhaal is dus dat je meer tijd in content moet gaan steken, en de betaalde backlinks links moet laten liggen. Zorg er verder ook voor dat je alleen maar gerelateerde backlinks regelt welke het liefst nog komen van een site met hoge authority.

Deze post brengt voor vele weinig nieuws, maar ik moest het toch even kwijt. De SEO wereld is zo veranderlijk dat je er doodmoe van wordt 🙂

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.