Kennisbank » SEO » SEO van levensbelang

SEO van levensbelang

5 april 2007

Kwam net een artikel tegen van great scott op SEOmoz.org. Hierin vertelt hij dat een bedrijf min of meer failliet is gegaan door het niet in de arm nemen van een SEO expert.

Het verhaal gaat over een bedrijf dat barcode software maakt. De site had van de een op andere dag zeer weinig bezoekers afkomstig uit Google. Op een normale dag kreeg de site ongeveer 1000 bezoekers van Google, en nu is dat gedaalt tot helemaal niks. Na een kort onderzoek bleek dat de site helemaal uit Google verdwenen was. Op de een of andere manier had Google de site in de supplemental results geplaatst waardoor de site helemaal niet meer te vinden was. Ook is de pagerank helemaal verdwenen. Verder geeft zowel de index zoekopdracht als de backlink zoekopdracht 0 resultaten. Dit terwijl Yahoo 542 backlinks laat zien. En daar staat de site gewoon nog bovenaan in de zoekmachine, net als bij Google ooit.

Het is mij een raadsel waarom Google van de een op de andere dag de site als het ware helemaal blokkeerd. Want zowel de pagerank, als de backlinks en Google cache zijn verdwenen.

De makers hebben besloten de software als freeware aan te bieden en de deuren te sluiten.

De boodschap hiervan is maar 1 ding, SEO is van levensbelang.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.