Kennisbank » SEO Techniek » Anchortext

Anchortext

5 april 2007

Om de linkpopularity te verhogen hebben we net besproken dat het aantal links dat naar je website verwijst mede bepalend is bij het bepalen van de relevantie van je website. Een ander belangrijke factor is de anchortext waarmee je gelinkt wordt, ook wel linktitel genoemd. Het is zaak dat je de belangrijkste keyword waarop je gevonden wilt worden laat gebruiken als titel.

Voorbeeld:

Je bedrijf heet Heineken en je maakt uiteraard bier. Het beste is dan om naar je website www.heineken.nl te laten linken met als Titel “Bier” of “Heineken Bier” in plaats van gewoon “Heineken”. Als je nu in Google zoekt op bier dan zie je nergens Heineken in de resultaten. Dit komt dus omdat iedereen link met als titel “Heineken”.

Naast het feit dat je verschillende verwijzingen hebt binnen je eigen website, zijn verwijzingen van buitenaf eigenlijk de enige die serieus meetellen voor je ranking.

Verder heb je naast tekstlinks ook grafische links d.m.v. bijvoorbeeld een banner of logo je website. Op die manier kan je dus geen anchortekst meegeven zoals je dat bij een tekstlink zou doen. In dit geval gebruik je de zogenaamde alt tag van image.

Voorbeeld:

<a href=”http://www.jewebsite.nl”><img src=”http://www. jewebsite.nl/test.jpg” alt=”je belangrijkste keyword”></a>

Dit is de beste manier om je dan te laten linken, echter een tekstlink geeft nog altijd de voorkeur.

Zorg er tevens voor dat je niet overal dezelfde tekst gebruikt om je te laten linken, varieer af en toe met combinaties. Dit wordt beter opgepakt door Google. Het is verder zaak dat je niet meer dan 3 trefwoorden tegelijk gebruikt, en dat deze wel een zinsverband vormen.

FOUT: Marketing Internet optimalisatie

GOED: Internet Marketing en Optimalisatie

De volgorde is meer logisch en Google zal het dan ook minder snel zien als SPAM omdat het een goede zin is, en geen opsomming van keywords. Als je iets te ijverig met zoekmachine optimalisatie aan de slag gaat kan het zijn dat Google je site iets te goed vindt matchen en het dan als SPAM ziet.

Volgende keer meer over het bepalen van je keywords ten opzichte van de doelgroep die je wilt bereiken.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.