Kennisbank » SEO Content » Pagerank Update? Dacht het niet.

Pagerank Update? Dacht het niet.

16 september 2007

Het is alweer 139 dagen geleden sinds de laatste Pagerank Update. Velen hadden de update al verwacht eind juli / begin augustus, sommige menen ook echt wat hebben zien gebeuren maar in werkelijkheid is er niks gebeurd. Sterker nog als we onze grote vriend Matt Cutts moeten geloven hoeven we voorlopig geen update te verwachten.

Matt zegt letterlijk:

As far as the toolbar PageRank, I definitely wouldn’t expect to see it in the next few days. Probably not even in the next couple weeks, if I had to guess.

Maar goed, zoals velen weten is wat onze grote Google vriend zegt niet altijd waar. Maar het zet wel aan tot denken. Zelf denk ik dat het niet onwaarschijnlijk is dat Google pagerank een keer laat vallen, tenminste sowieso het feit dat de pagerank zichtbaar is. Er zal ongetwijfelt onder water wel een soort van pagerank blijven alleen zal dit niet meer worden weergegeven in de schaal van 1 tot 10 in de toolbar.

Als ze pagerank laten vallen scheelt dit een hoop spammers. Ik bedoel de waarde van linkjes wordt dan ineens een heel ander verhaal. Een link op een pr8 domein is nu nog heel wat waard, straks zal dit geheel anders worden. Dan kijken we weer naar andere factoren als ‘Wie zijn de bezoekers?’, ‘Wat doet die site in de SERPS?’ etc.etc.

Wat is jullie gedachte hierover?

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.