Kennisbank » Overig » Google Updates Zoekconsole met meer gestructureerde gegevensondersteuning

Google Updates Zoekconsole met meer gestructureerde gegevensondersteuning

31 juli 2020

Google werkt de Search Console bij met ondersteuning voor licentie gestructureerde gegevens van afbeeldingen, die nu kunnen worden getest met de Rich Results tool.

Google werkt de Search Console bij met ondersteuning voor licentie gestructureerde gegevens van afbeeldingen, die nu kunnen worden getest met de Rich Results tool. Beeldlicentie gestructureerde data wordt vanaf februari officieel door Google ondersteund. Het wordt gebruikt om aan te geven of een bepaald beeld licentieerbaar is.

Site-eigenaren kunnen de licentieerbare beelden met de vereiste metadata markeren met behulp van gestructureerde gegevens of IPTC-fotometadata. De markering verschijnt in de zoekresultaten van de afbeeldingen wanneer op een thumbnail wordt geklikt. Zie een voorbeeld hieronder:

Google Updates Zoekconsole met meer gestructureerde gegevensondersteuning. Deze gegevens zijn te vinden in de sectie Verbeteringsrapport in de Zoekconsole. Nu weten website-eigenaren die deze gestructureerde gegevens gebruiken precies hoe vaak hun beeldlicentie-informatie aan zoekers wordt aangeboden.

Net als andere soorten gestructureerde gegevens die in de zoekconsole worden gerapporteerd, zullen site-eigenaren deze gegevens kunnen zien:

  • Totaal aantal impressies
  • Totaal aantal klikken
  • Of de opmaak correct is uitgevoerd of niet
  • Deze update is nu live in Search Console voor website-eigenaren die gebruik maken van de gestructureerde gegevens van de beeldlicentie.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.