Kennisbank » e-commerce » 6 Lazy Load Plugins om jouw WordPress-site sneller te maken

6 Lazy Load Plugins om jouw WordPress-site sneller te maken

30 juli 2020

6 lazy load plugin

Sites met een ton aan foto’s kunnen er eeuwig over doen om te laden. Voor elke afbeelding is dat een ander HTTP-verzoek, en meer tijd voor jouw gebruikers om in frustratie te wachten terwijl de pagina’s langzaam laden.

Dus wat is de oplossing? Lui laden. Het kan de snelheid van de sites met veel afbeeldingen aanzienlijk verhogen en het kost je geen tijd om deze op jouw site in te schakelen. Lazy loading dwingt afbeeldingen alleen te laden wanneer ze “boven de vouw” staan. Met andere woorden, alleen afbeeldingen die in beeld komen in de browser van een gebruiker worden geladen. Dus als je een pagina heeft met 10 Verse en Gratis Fullscreen WordPress Thema’s, zullen alleen de eerste paar afbeeldingen in de post worden geladen en de andere zullen worden geladen wanneer de gebruiker naar beneden scrollt.

Om je te helpen met het lazy loading, heb ik een verzameling van gratis lazy loading plugins voor afbeeldingen samengesteld, allemaal hetzelfde maar verschillend – sommige met opties en instellingen en sommige met kleine voetafdrukken.

1: Smush Image Optimization

Smush is niet voor niets de meest populaire alles-in-één beeldoptimalisatieplugin. We bevatten alles wat je nodig heeft om jouw afbeeldingen sneller te laten laden. We hebben recentelijk lazy loading toegevoegd aan zowel de gratis versie van Smush als de turbo-charged Smush Pro, die compleet wordt geleverd met de Smush Pro CDN.

Om lazy loading met Smush te activeren, hebben we het proces super-duper eenvoudig gemaakt. Het enige wat je hoeft te doen is naar de Lazy Loading sectie in Smush te gaan en op de Activate knop te drukken. Dat is het. Je kan jouw instellingen verder aanpassen zodra lazy loading is geactiveerd, maar dat is niet nodig. De standaardinstellingen van Smush en Smush Pro zijn alles wat je nodig hebt om een grote prestatieverbetering te zien.

2: a3 Lazy Load

A3 Lazy load is de tweede meest populaire plugin voor het lui laden van afbeeldingen, iframes, video’s en andere elementen op uw site.

Het heeft veel instellingen, zodat je kunt aanpassen hoe je wilt dat de activa op jouw site worden geladen.

Het is ook getest om 100% compatibel te zijn met populaire plugins zoals WooCommerce, Advanced Custom Fields en een verscheidenheid aan CDNs.

3: BJ Lazy Load

Met BJ Lazy Load kun je geselecteerde afbeeldingen, waaronder postafbeeldingen en thumbnails, Gravatar-afbeeldingen en iFrames, lui laden en de inhoud vervangen door een plaatshouder.

Er zijn enkele eenvoudige instellingen waarmee u de werking van de plugin kunt aanpassen, zoals het kiezen van een plaatshouder en het overslaan van afbeeldingen met klassen.

Deze plugin is geschikt voor afbeeldingen die geoptimaliseerd zijn voor het formaat, biedt automatisch verkleinde afbeeldingen in responsieve ontwerpen en biedt automatisch hiDPI-afbeeldingen voor hiDPI-schermen (zoals het netvlies van Apple).

Zie Hoe maak je Retina-Ready-afbeeldingen die WordPress niet vertragen als je meer wilt weten over het serveren van hogeresolutieafbeeldingen.

4: Lazy Load

Lazy Load kan niet eenvoudiger in gebruik zijn – installeer en activeer het gewoon en je bent klaar om te gaan. Er zijn geen instellingen of aanpassingen aan te brengen. Deze plugin werkt gewoon.

Het gebruikt jQuery.sonar om een afbeelding alleen te laden als deze zichtbaar is boven de vouw. Misschien bent u geïnteresseerd om te weten dat Lazy Load een samenvoeging is van code geschreven door het WordPress.com VIP-team van Automattic, het TechCrunch 2011 Redesign team en Jake Goldman van WordPress consultancy 10up.

5: Crazy Lazy

Hier is nog een ultra magere luie laadplugin die gewoon werkt. Geen ingewikkelde configuratie nodig.

Afhankelijk van het thema of het gebruik van jQuery, maakt Crazy Lazy optioneel gebruik van een aangepaste versie van de jQuery plugin Unveil.js of de native JavaScript bibliotheek lazyload.js.

6: Lazy Load for videos

Niet alle luie laadplugins werken met video, wat jammer is omdat video’s meer massa kunnen toevoegen aan uw webpagina bestandsgrootte dan afbeeldingen.

Lazy Load for Videos kan u helpen bij het lui laden van video’s die op Vimeo of YouTube worden gehost. Het laadt een plaatshouderafbeelding en laadt alleen de volledige video en videoplayer als een bezoeker erop klikt.

Dit is essentieel als uw site veel video’s heeft en u kiest voor een lichtgewicht plugin die geen lazy loading voor video bevat.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.