Kennisbank » SEO Tools » Google Mijn Bedrijf: Nieuwe applicatie voor bedrijven

Google Mijn Bedrijf: Nieuwe applicatie voor bedrijven

17 juni 2014

Enkele dagen geleden heeft Google een nieuwe applicatie gelanceerd: Google Mijn Bedrijf. Google Mijn Bedrijf is de centrale online plek waar je al jouw Google bedrijfsgegevens en applicaties kunt beheren en overzichten kunt inzien.

Google Mijn Bedrijf Overzicht

Alle zakelijke Google applicaties op één plek

Google plaatst hier alle zakelijke applicaties onder één dak: Google+, Google Zoeken, Google Maps en Google Analytics. Ook worden de “vergeten” applicaties prominent aangeboden als Google Insights (Google Bedrijfsinzichten) en Google Reviews. Het dashboard van Google Mijn Bedrijf toont alle informatie helder onder elkaar en biedt de mogelijkheid om direct gegevens te bewerken.

Google Mijn Bedrijf Dashboard

Google opent aanval op LinkedIn?

Met de lancering van Google Mijn Bedrijf mikt Google overduidelijk op de zakelijke markt en probeert hiermee de minder gebruikte applicaties een extra stimulans te geven. Google+, dat achter blijft ten opzichte van Facebook, wordt meer gepositioneerd als zakelijk netwerk. Het lijkt er op dat Google+ hiermee de aanval opent op LinkedIn dat moeite lijkt te hebben met het laten toenemen en (her)activeren van gebruikers.

Voordelen van Google Mijn Bedrijf

Door alle zakelijke applicaties te bundelen wordt het voor een organisatie makkelijker om de data te beheren. Deel je content op Google+, dan wordt je gelijk gewezen op verandering van Google Insights. Verwacht wordt dat deze “vergeten” applicaties vaker gebruikt zullen gaan worden. Ook wordt Google AdWords Express nadrukkelijk onder de aandacht gebracht. AdWords Express richt zich op lokale zoekopdracht en is nauw geïntegreerd met Google Places.

De applicaties van Google Mijn Bedrijf op een rij

> Google+
> Google Analytics
> Google Reviews
> Google Insights (Google Bedrijfsinzichten)
> Google AdWords Express
> Google Places zakelijk

Google Mijn Bedrijf app

Op 11 juni heeft Google ook de app gelanceerd. Ook met de app heb je al je zakelijke informatie bij elkaar. Zo heb je overzichten van je Google+ account, foto’s, inzichten en bedrijfsgegevens.

Google Mijn Bedrijf Android

Een aantal applicaties als Google Reviews mist nog, maar zal waarschijnlijk snel worden opgenomen in een nieuwe update. De app is momenteel alleen nog beschikbaar voor Android, maar iOS zal volgens bronnen snel volgen.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.