Kennisbank » Overig » Google met nieuwtje op SES: notities maken in Analytics

Google met nieuwtje op SES: notities maken in Analytics

15 december 2009

Elk jaar hanteert Google de kerstgedachte ten aanzien van Analytics. Eerdere aanpassingen rond Kerst waren onder andere een eenvoudiger meetscript en het kunnen groeperen van bezoekers. Tussendoor (rond Pasen) verraste Google ons nog met API: het combineren van data uit Analytics met die uit andere systemen. Het wordt weer Kerst en tijd voor de volgende update!


Op de Search Engines Stategies 2009, 7-11 december in Chicago (SES) is het nieuws dat het mogelijk wordt notities (Annotations) in Google Analytics te plaatsen.

Dit is handig. Je geeft in augustus 2009 aan dat wegens het slechte weer de interesse in de zonnebrillen schrikbarend is gedaald. in december 2009 hoef je voor de jaaropgave geen reden te zoeken voor die daling in bezoekersaantallen van de website in augustus.
Er zijn erg veel noties mogelijk die een positieve, negatieve of uitblijvende verandering van de cijfers weergeven; van failliete concurrenten tot prima campagnes.

Zoals gebruikelijk moeten we nog wat geduld oefenen voordat we dit in Nederland kunnen gebruiken. Voor zover we kunnen zien is het plaatsen van notities nu alleen maar mogelijk in de webinterface en nog niet in de rapporten. Hier zal ongetwijfeld voldoende vraag naar komen zodat Google dit rond Pasen kan aanpassen.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.