Kennisbank » SEO Linkbuilding » Backlinks verzamelen, hoe het niet moet!

Backlinks verzamelen, hoe het niet moet!

19 mei 2007

Een van de belangrijkste dingen voor het hoog eindigen in Google is het verzamelen van veel en vooral onderwerp gerelateerde backlinks. Je wilt zoveel mogelijk backlinks hebben van hoge pagerank sites die onderwerp gerelateerd zijn. De linktekst oftewel anchor text is hierbij erg belangrijk.

Nu denken de meeste van jullie dat je zoveel mogelijk backlinks moet hebben met bijv. de anchor text Zoekmachine Optimalisatie om hoog op die term te eindigen. Echter dat is een groot misverstand.

Dus nog een keer de dingen die je vooral NIET moet doen:

1. Zelfde anchor text gebruiken Zoekmachines merken het op als iedereen naar je linkt met dezelfde keyword en zullen je daarom snel verdacht vinden van resultatenvervuiling.

2. Cross linking Wat je ook niet moet doen is het aan elkaar linken van al je sites. Als je sites van hetzelfde onderwerp zijn zou je het kunnen doen voor de traffic, maar niet voor de zoekmachine traffic.

3. Homepage links Veel backlinks naar je homepage is leuk en verder niks mis mee, het is echter wel slecht als de rest van je pagina’s geen backlinks krijgen. Op die manier maak je je site verdacht bij Google. Het is namelijk onnatuurlijk als alleen je homepage backlinks krijgt en de rest van je content niet.

4. Backlinks bom Zorg ervoor dat je backlinks niet van de een op de andere dag 10x zoveel worden, want dat is zeer onnatuurlijk en duidt op betaalde backlinks, en dat vindt Google niet zo leuk.

5. Hou je rustig Ga niet op forums rondbazuinen dat je betaalde backlinks zoekt voor SEO doeleinden, want alle posts worden geindexeerd, en als Google op meerdere plekken een post vind met het onderwerp betaalde backlinks dan wekt dit niet veel sympathiek op.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.