Kennisbank » Oud nieuws » 5 SEO tips die het verschil maken

5 SEO tips die het verschil maken

18 april 2019

sfeerbeeld SEO tips

Hieronder vind je 5 SEO tips die een positieve invloed hebben op jouw website.

1. Gestructureerde data is belangrijk
Door gebruik te maken van gestructureerde data in jouw website kunnen algoritmes van zoekmachines makkelijker de content begrijpen. Het gevolg hiervan is dat jouw site meer kans maakt om hoger te eindigen in de zoekresultaten.

2. Actualiteit van pagina’s
De versheid van content wordt door Google onder meer bepaald door naar de datum van de pagina te kijken. Dit geldt voor blogs en nieuwsartikelen en is ook relevant voor product pagina’s die gerelateerd zijn aan datums. Wanneer pagina’s een recentere datum hebben zullen deze een betere beoordeling van zoekmachines krijgen en de CTR zal toenemen.

3. Toevoegen van interne linkjes
Door het plaatsen van één of twee relevante interne links op een pagina kan dit een positief effect hebben op de vindbaarheid van je website. Met deze links zijn alle pagina’s van jouw website namelijk goed te vinden voor de crawler van Google. Hiermee krijgt Google een goed idee van de structuur van jouw website en ziet snel welke pagina’s het belangrijkst zijn.

4. Een pakkende title tag
Een goede titel is niet alleen belangrijk voor SEO, maar ook voor het doorklik ratio vanuit de zoekmachine. Als er een uitnodigende titel wordt getoond in de zoekmachine, zullen mensen daar vaker op klikken. Dit zorgt voor meer bezoekers op jouw website.

5. Verkrijgen van backlinks
Een van de veiligste manieren om organische externe links te verkrijgen is door informatieve pagina’s aan te maken. Dit zijn vaak niet-commerciële pagina’s die interessante informatie bevatten waar mensen graag hun pagina naar willen linken.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.