De kracht
van specialisatie

Gespecialiseerd in SEO/SEA
Wij helpen bedrijven met het bereiken van hun doelgroep. Dat doen we via Google, zowel lokaal,
nationaal als internationaal. Onze specialisten werken daarbij nauw samen met onze klanten.

Geplaatst in Nieuws

5 Google Ads tips


Hieronder vind je 5 tips die handig zijn bij het beheer van een advertentie in Google Ads.

1. Kies het juiste zoektype voor zoekwoorden

Breed zoeken
Standaard worden er brede zoekwoorden gebruikt in Google Ads. Met dit zoekwoordtype geef je veel controle uit handen. Je laat hiermee het systeem bepalen of een zoekopdracht mogelijk relevant is. Om meer controle te hebben kun je beter kiezen voor de andere drie zoekwoordtypes die hieronder staan beschreven.

Voorbeeld

Breed zoekwoordAdvertenties accepteren volgende zoekopdrachten
Woning hurenVakantie woning huren
Woning huren in Spanje

Modifier voor breed zoeken

Het verschil met breed zoeken is dat je met dit type meer controle hebt. Met modifier voor breed zoeken worden alleen advertenties getoond bij woorden waarvoor je een plusteken hebt gezet. Er kunnen woorden vóór, na of tussen de termen geplaatst worden in willekeurige volgorde. Met de modifier kan je de relevantie van je zoekwoorden vergroten, maar dit kan er ook voor zorgen dat er minder bezoekers naar je website komen.

Voorbeeld

Modifier breed zoekenAdvertenties accepteren volgende zoekopdrachten
+Woning +hurenWoning huren Spanje
Huren van een woning

Woordgroep

Advertenties kunnen worden getoond voor zoekopdrachten die overeenkomen met een woordgroep of afgeleiden daarvan, met woorden ervoor of erna. De advertenties worden niet getoond als er een woord in het midden van de woordgroep wordt geplaatst. Woordgroepen worden aangegeven met aanhalingstekens.

Voorbeeld

WoordgroepAdvertenties accepteren volgende zoekopdrachten
“rode fiets”rode fiets kopen
uitverkoop rode fiets

Exact zoekwoord

Met exact zoeken wordt je advertentie getoond aan klanten die je exacte zoekwoord of een sterk gelijkende variant gebruiken in een zoekopdracht. Exacte zoekwoorden worden tussen vierkante haakjes geplaatst. Dit zoektype geeft je de meeste controle over wie je advertentie te zien krijgt en kan leiden tot een hogere CTR.

Voorbeeld

Exact zoekwoordAdvertenties accepteren volgende zoekopdrachten
[herenfiets kopen]herenfiets kopen
een herenfiets kopen

Bron: https://support.google.com/google-ads/answer/7478529?hl=nl

2. Voeg extensies toe
Voeg zoveel mogelijk extensies toe om de advertentie nog meer op te laten vallen.  Er zijn verschillende extensies die je kan toevoegen zoals; highlight-, prijs- en locatie extensies.

3. Houd display advertenties en tekst advertenties gescheiden
Er zijn verschillende netwerken waar de advertenties vertoond kunnen worden. De eerste is het zoeknetwerk, dit zijn voornamelijk de bekende advertenties in de Google zoekmachine. De andere is het display netwerk. Hier worden (display)advertenties bij verschillende websites getoond. Bij het plaatsen van een advertentie staat standaard ingeschakeld, “We tonen jouw advertentie overal”. Het is verstandig om dit uit te zetten omdat dit voor de meeste campagnes niet de meest optimale instelling is. Je wilt immers zo veel mogelijk controle over je advertenties hebben. Hierdoor is het goed om de advertenties binnen de Google zoekmachine te scheiden van de display advertenties. Maak hiervoor een aparte campagne aan. Zo kan aan elk van deze kanalen een eigen dagbudget en advertentietijden worden ingesteld.

4. Bereik klanten met demografische targeting
In Google Ads kun je met demografische targeting een gerichte groep potentiële klanten benaderen waarvan de kans groot is dat ze binnen een bepaalde categorie vallen. Zoals een bepaalde leeftijdsklasse, een bepaald geslacht, een bepaald opleidingsniveau of een bepaald gezinsinkomen. Kijk of er bij een van deze categorieën mogelijkheden zijn om te optimaliseren. Bijvoorbeeld je bent verkoper van scootmobielen. Je zou dan naar de categorie leeftijd kunnen kijken. Je producten zijn vooral bedoeld voor wat oudere mensen. Daarom zou je voor deze leeftijdscategorie de biedingen kunnen verhogen.

5. Plaats meerdere advertenties
Het is aan te raden om voor een advertentiegroep minimaal 3 advertenties aan te maken. Dit is handig om de verschillende advertenties met elkaar te kunnen vergelijken. Zo kun je zien op welke advertentie meer of minder geklikt wordt. Een minder populaire advertentie zou je dan kunnen aanpassen. Op goedlopende advertenties kunnen varianten worden geschreven die mogelijk nog beter scoren.

Houd je kennis op peil

Ontvang elke 4 weken handige SEO- en SEA tips.
Je kunt op elk moment uitschrijven.