Kennisbank » SEO Linkbuilding » Verdeling van trefwoorden over de pagina

Verdeling van trefwoorden over de pagina

24 oktober 2011

Binnen SEO volgen we nu geheel de weg van de Panda. De Master Po van SEO vertelt ons dat we het best uit kunnen gaan van wat gebruikers willen. Google geeft inzicht in hun richtlijn door ons een reeks vragen voor te leggen die gebruikers stellen. We gaan hier in op de wens dat de hele pagina interessante informatie moet bieden. Sleutelwoord: trefwoorden!

Eerst voor de niet-kenners: Master Po is de leraar van Kwai Chang Caine in de tv-serie Kung Fu . Nu we allemaal kenners zijn: Google gaat voor kwaliteit. De indruk die Google geeft van waarop Panda is gebaseerd, is weergegeven in vragen die gebruikers zouden kunnen stellen. Deze 23 vragen hebben o.a. tot gevolg dat een website een betrouwbaar geheel van pagina’s is, dat de onderwerpen zorgvuldig behandelt. Elke pagina moet van boven tot beneden over het onderwerp gaan en mag geen onzin bevatten.

Snippets in beeld

Dat trefwoorden verdeeld moeten zijn is interessant, maar eigenlijk wisten we dit al. De meerwaarde zit in de snippets. Snippets zijn de woorden waarop is gezocht en die op de resultatenpagina strong in beeld komen. Nu gebeurde dat al in de Metatag Description. Een goede reden om daar goede trefwoorden neer te zetten.
Maar Google geeft ook een afbeelding van de gevonden pagina en geeft de snippets dan weer in balken. Na zoeken op “SEO” oogt dit gewoon goed:


Omdat het trefwoord op meerdere plaatsen op de pagina staat, wordt dit ook meerdere keren weergegeven met een fraaie breuklijn ertussen.
Een prima reden voor een goede verdeling van trefwoorden.

Zorgvuldig zoeken naar synoniemen

Trefwoorden hebben vaak verwante woorden en het is de moeite waard daar aandacht aan te besteden. Bij het in beeld brengen van de snippets neemt Google die namelijk mee. Voorbeelden zijn de combinaties “gebruikt” – “tweedehands” en “shop” – “winkel”, al moet “shop” wel nader bepaald worden omdat dit woord solo te sterk werkt om het synoniem “winkel” in beeld te krijgen.
De Master Po van SEO geeft ons een wijze les: “Zorg voor een goed trefwoordenonderzoek en verdeel de trefwoorden verstandig over de pagina, Grasshopper!”

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.