Kennisbank » SEO » SEO-valkuilen bij het migreren van je websiteplatform

SEO-valkuilen bij het migreren van je websiteplatform

8 november 2023

 Websitemigratie naar een nieuw platform kan een kans zijn voor bedrijven om te groeien en mee te gaan met nieuwe technologieën. Zonder de juiste SEO planning en uitvoering kan een platformmigratie leiden tot een aanzienlijk verlies van organisch verkeer, inkomsten en marktaandeel. In dit artikel zullen we veelvoorkomende SEO-valkuilen verkennen die bedrijven moeten vermijden tijdens een migratie naar een nieuw websiteplatform.

Wat zijn de veelvoorkomende SEO-valkuilen om te vermijden tijdens een migratie naar een nieuw websiteplatform?

Tijdens een migratie naar een nieuw websiteplatform zijn er verschillende veelvoorkomende SEO-valkuilen die bedrijven moeten vermijden. Deze omvatten het ontbreken van een migratieplan, het hebben van een slordige informatiestructuur, overmatig verwijderen van content, slordige 301-redirects, het over het hoofd zien van on-page SEO-elementen, het vergeten van mobiele optimalisatie, langzame paginalaadtijden, problemen met crawling en indexering, het niet instellen van Analytics en tracking, het negeren van XML-sitemaps, het over het hoofd zien van niet-indexeerbare content en het vergeten van monitoring na de migratie.

Hoe kunnen bedrijven het migratieproces effectief plannen?

Om het migratieproces effectief te plannen, moeten bedrijven rekening houden met factoren zoals technische SEO, content, paginasnelheid en Analytics. Het is cruciaal om de navigatiestructuur geleidelijk bij te werken om negatieve gevolgen voor het gebruikersgedrag en organisch verkeer te voorkomen. Bedrijven moeten tijd investeren in het in kaart brengen en bijwerken van interne links voor een soepele overgang. Samenwerking tussen webbouwers, webdesigners en SEO-specialisten is essentieel om ervoor te zorgen dat kernonderdelen correct worden gelabeld en aanwezig zijn op alle pagina's. Grondig testen op mobiel is noodzakelijk om de mobiele ervaring te optimaliseren.

Hoe kunnen bedrijven zorgen voor een soepele overgang en behoud van prestaties tijdens veranderingen in het websiteplatform?

Het vroegtijdig optimaliseren van de paginalaadtijd verbetert de gebruikerservaring. Het monitoren van crawlability- en indexeerproblemen en het instellen van Analytics en tracking zijn belangrijk voor het volgen van de prestaties van de website. Het maken van aparte sitemaps voor verschillende paginatypen helpt bij het volgen van contentontdekking en indexering. Het is ook cruciaal om ervoor te zorgen dat niet-indexeerbare en gevoelige content buiten zoekmachine-index blijft. Door te controleren op problemen na de lancering, inclusief regelmatige crawls en het beoordelen van statistieken, kan de prestatie tijdens veranderingen in het websiteplatform worden behouden.

Belangrijkste punten

 1. Het maken van een migratieplan is essentieel om een soepele migratie van het websiteplatform te waarborgen. Dit plan moet rekening houden met technische SEO, content, paginasnelheid en Analytics.
 2. Werk de navigatiestructuur zorgvuldig bij om negatieve gevolgen voor het gebruikersgedrag en organisch verkeer te voorkomen.
 3. In plaats van waardevolle content te verwijderen, ontwikkel een plan om content bij te werken en samen te voegen.
 4. Investeer tijd in het in kaart brengen en bijwerken van interne links om linkwaarde te behouden.
 5. Werk samen met webbouwers, webdesigners en SEO-specialisten om ervoor te zorgen dat kernonderdelen correct worden gelabeld en aanwezig zijn op alle pagina's.
 6. Test grondig op mobiel om een goed geoptimaliseerde mobiele ervaring te garanderen.
 7. Begin vroegtijdig met het optimaliseren van de paginalaadtijd om de gebruikerservaring en Core Web Vitals-metrics te verbeteren.
 8. Houd crawlability- en indexeerproblemen nauwlettend in de gaten om onbereikbare of niet-toegestane content te voorkomen.
 9. Stel Google Analytics en andere tracking-scripts in om de prestaties van de website te volgen.
 10. Maak aparte sitemaps voor verschillende paginatypen om de ontdekkingsgraad en indexering van content te volgen.
 11. Zorg ervoor dat niet-indexeerbare en gevoelige content buiten zoekmachine-index blijft om reputatie- en financiële risico's te voorkomen.
 12. Blijf continu controleren op problemen na de lancering, inclusief regelmatige crawls en het beoordelen van belangrijke statistieken.
Bron: https://searchengineland.com/seo-pitfalls-website-platform-migration-434215

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.