Kennisbank » SEO Content » Maak de perfecte locatiepagina en vergroot je zichtbaarheid

Maak de perfecte locatiepagina en vergroot je zichtbaarheid

26 oktober 2023

In deze tijd is het voor lokale bedrijven niet voldoende om alleen online aanwezig te zijn. Als bedrijf moet je er ook voor zorgen dat je gemakkelijk gevonden wordt door potentiële klanten, zowel online als offline. Daar komen locatiepagina's om de hoek kijken. Deze pagina's zijn een cruciaal onderdeel van elke bedrijfswebsite, omdat ze niet alleen mensen naar je vestiging leiden, maar ook waardevolle informatie bieden die zoekmachines gebruiken om jouw bedrijf beter te begrijpen. Maar hoe maak je een perfecte locatiepagina? Daar lees je in dit artikel meer over.

Wat zijn de belangrijkste onderdelen om op te nemen in een locatiepagina?

Een perfecte locatiepagina voor SEO en bezoekers moet verschillende belangrijke onderdelen bevatten. Ten eerste moet het actuele en consistente contactinformatie bevatten, inclusief het adres, telefoonnummer en e-mailadres. Op deze pagina kun je ook informatie geven over de diensten, producten of functies die beschikbaar zijn op die locatie, zodat bezoekers een overzicht hebben van wat ze kunnen verwachten.

Om bezoekers te helpen je bedrijf te vinden is het essentieel om een Google Map en een routebeschrijving op te nemen. Bovendien is het belangrijk om parkeerinformatie op te nemen, vooral voor locaties met beperkte parkeermogelijkheden. Visuals zijn ook van belang, zoals foto's van het gebouw en de binnenkant van het bedrijf. Daarnaast zou je een 360-graden virtuele rondleiding of video kunnen toevoegen. De openingstijden moeten duidelijk vermeld worden, en het kan ook nuttig zijn om piekuren te vermelden.

Het gebruiken van de locatiepagina als een mogelijkheid om het bedrijf te onderscheiden met marketingteksten wordt ook aanbevolen. Het tonen van beoordelingen, ofwel als sterbeoordelingen of getuigenissen, kan helpen om het vertrouwen van bezoekers op te bouwen. Overweeg ook om meer nuttige informatie op te nemen, zoals het schrijven over de gemeenschap, nabijgelegen accommodaties, attracties en het linken naar relevante blogartikelen.

Ten slotte is het cruciaal om de locatiepagina te optimaliseren door ervoor te zorgen dat de inhoud vakkundig geschreven is, regelmatig wordt bijgewerkt en een goede gebruikerservaring biedt. Dit omvat het gebruik van meta-tags, kop-tags, optimalisatie van afbeeldingen en schema-markering om de relevantie van de pagina te verbeteren. Als er meerdere locaties zijn, is het raadzaam om een aparte pagina te maken voor elke locatie binnen een "Locaties" sectie op de website, waarbij elke pagina unieke teksten heeft. Door deze belangrijke onderdelen op te nemen, kan een locatiepagina de lokale zichtbaarheid effectief vergroten en waardevolle informatie bieden aan bezoekers.

Hoe kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun adres- en contactinformatie consistent is op alle online kanalen?

Als bedrijf is het verstandig om ervoor te zorgen dat je adres- en contactinformatie op alle online kanalen juist is vermeld. Hiervoor dien je regelmatig de informatie bij te werken en te controleren op verschillende platforms. Op Google My Business kun je jouw bedrijfsgegevens ook toevoegen. Dit zorgt ervoor dat je aanwezig bent in de zoekresultaten. Hier kunnen bezoekers je adres, contactgegevens, openingsuren en reviews vinden. Ook kunnen ze Google Maps openen en direct een routebeschrijving vinden om bij jouw bedrijf terecht te komen. Het is belangrijk om de informatie te controleren op juistheid en spelling. Regelmatig monitoren en reageren op klantbeoordelingen kan ook helpen om eventuele inconsistenties in de contactinformatie op verschillende platforms te achterhalen.

Moet je de locatiepagina optimaliseren?

Net als elke andere belangrijke pagina op je website is het essentieel om een locatiepagina te optimaliseren zodat deze professioneel overkomt en een goede gebruikerservaring biedt. Er zijn een heleboel dingen die je kunt doen om de relevantie van je pagina te verbeteren. Enkele van de belangrijkste dingen zijn:
  • Zorgen ervoor dat de tekst is geschreven met een bepaalde mate van expertise of ervaring, afhankelijk van het onderwerp.
  • Ervoor zorgen dat de content wordt bijgewerkt als dat nodig is om deze actueel te houden.
  • Een pagina hebben die een goede gebruikerservaring biedt, (mobielvriendelijkheid, een veilige site, geen opdringerige pop-ups, Core Web Vitals).
  • Het toevoegen van metatags en title tags.
  • Afbeeldingoptimalisatie, inclusief alt-tekst.
  • Het gebruiken van schema markup. Zie schema.org voor LocalBusiness en Review.

Belangrijkste punten

  • Noodzaak van online en fysieke aanwezigheid: Lokale bedrijven moeten zowel online als offline gemakkelijk vindbaar zijn voor potentiële klanten.
  • Rol van locatiepagina's: Locatiepagina's zijn cruciaal voor bedrijfswebsites, omdat ze mensen naar de vestiging leiden en zoekmachines helpen het bedrijf beter te begrijpen.
  • Consistente adres- en contactinformatie: Bedrijven moeten ervoor zorgen dat hun informatie op alle online kanalen juist is vermeld, en dit regelmatig controleren en bijwerken.
  • Optimalisatie van locatiepagina's: Net als andere pagina's moeten locatiepagina's professioneel zijn en een goede gebruikerservaring bieden.
Bron: https://searchengineland.com/create-perfect-location-page-seo-visitors-432441

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.