Kennisbank » e-commerce » SEO Tool Gratis Proeven: 7 Geweldige SEO Tools die je kunt proberen voordat je koopt

SEO Tool Gratis Proeven: 7 Geweldige SEO Tools die je kunt proberen voordat je koopt

19 juni 2020

SEO-tools zijn niet goedkoop.

Tenzij je een SEO-bureau bent of een echt groot bedrijf is het moeilijk de hoge kosten voor een SEO tool te verantwoorden. Het doel van een gratis proef is om de tool te vinden die overeenkomt met uw huidige SEO-doelen. Hier zijn 7 SEO Tools die je voor een korte tijd kunt uitproberen.

1. SEMrush

Een goed afgeronde SEO-tool met de nadruk op een soepele gebruikerservaring.

SEMrush is een directe concurrent van Ahrefs en de twee instrumenten worden vaak door elkaar of zelfs in combinatie met elkaar gebruikt.

SEMrush is de meest eenvoudige tool om mee te navigeren!

Het heeft een levendige kleurgecodeerde interface, een logische workflow en tabbladpositie, en professioneel ogende SEO-rapporten met veel sjablonen om uit te kiezen.

In dat opzicht, als je jouw resultaten moet delen met een klant of een teamgenoot, dan zal SEMrush jou een mooie presentatie geven.

Gratis proefabbonement

SEMrush biedt 7-daagse gratis SEO plannen op zijn Pro en Guru abonnement plannen, maar geen proef op zijn high-end Business plan.

2. Rank Tracker

Een gespecialiseerde SEO-tool met een focus op trefwoordonderzoek en positiebepaling.

Het idee achter het hebben van een suite van tools in plaats van een enkele all-inclusive tool, is dat je ze allemaal als een pakket kunt installeren of dat je slechts één beste tool kunt kiezen voor het gebied van SEO waar je op dit moment mee bezig bent. Het bespaart je natuurlijk geld, maar ook de navigatie is minder rommelig.

Rank Tracker biedt genoeg keyword onderzoekstools om je website wat meer leven in te blazen. Een aantal mogelijke functies zijn:

  • Trekken van ranking trefwoorden uit een bepaald domein.
  • Ontdek de keyword gap tussen jou en jouw concurrenten.
  • Gebruik Google Search Console en Keyword Planner.
  • Vind lange-termijn trefwoorden met enkele semantische ontdekkingstools.

Gratis proefabonnement

Rank Tracker biedt een 7-daagse gratis proefversie van zijn betaalde plannen wanneer je de tool voor de eerste keer lanceert.

Er is geen creditcard nodig, en de proefperiode keert terug naar een gratis plan zodra de week voorbij is.

Het gratis plan komt met beperkingen op opslag en rapportage, maar het sleutelwoord onderzoekstool en de rangcontrole tool zijn op gelijke voet met de betaalde plannen.

3. Ahrefs

Ahrefs is een van de weinige SEO-hulpmiddelen die zich op zijn eigen gegevens baseren om de analyse van de website te doen. Ze claimen het grootste zoekwoorden database te bezitten.

Terwijl geen enkele SEO tool een volledig beeld van het web heeft, is Ahrefs waarschijnlijk zo dichtbij als men kan komen.

Door de jaren heen bleef Ahrefs steeds meer SEO functies toevoegen, tot het punt waarop het een beetje overweldigend kan zijn voor diegenen die net beginnen met zoekoptimalisatie.

De tool is veel beter geschikt voor de middelgrote en gevorderde gebruikers, zoals SEO-freelancers en SEO-bureaus.

Gratis proefabonnement

Ahrefs biedt geen gratis SEO-plan aan, maar het biedt wel een zo goedkoop proefplan dat het bijna gratis is.

Voor 7 euro kun je de Lite of het Standaard abonnement een week lang uitproberen.

Creditcardinformatie is vereist, dus pas op voor terugkerende betalingen.

4. Moz Pro

Gemakkelijk te leren software voor beginnende SEO-professionals.

Moz Pro biedt een aantal van de meest populaire websiteoptimalisatie functies, van site audit tot trefwoord onderzoek, tot het bijhouden van de rangorde.

Vergeleken met andere tools is Moz Pro iets gemakkelijker te navigeren dan Ahrefs of SEMrush, maar ook iets lichter op het gebied van SEO-analyse.

Een ding dat echt opvalt aan Moz Pro is het gebruik van slimme metrieken.
Wanneer je bijvoorbeeld trefwoordonderzoek doet, wordt elk trefwoord geanalyseerd op moeilijkheidsgraad, kans, potentieel en belang.

Crawler alert prioritering

Een ander voorbeeld van een slimme functie is crawler alert prioritering.

Met Moz Pro kan je automatische websitecrawls uitvoeren en waarschuwingen ontvangen die zijn geprioriteerd op basis van het belang van de pagina en het type probleem.

Gratis proefversie

Een 30-dagen gratis SEO-plan is alleen beschikbaar voor het Medium-abonnementsplan, maar het heeft dezelfde eigenschappen als andere plannen, dus het is een eerlijke manier om te beoordelen of je wilt betalen voor andere abonnementen.

5. Raven tools

Een SEO-tool die gebruik maakt van de gegevens uit meerdere bronnen.

Raven Tools kiest zijn databronnen uit, en stuurt zijn SEO-inzichten aan met de gegevens van Moz, Majestic, en enkele gratis analysetools.

Een kenmerk van Raven Tools dat unaniem wordt geprezen door de gebruikers is de white label rapportage.

Kies een sjabloon, voeg jouw logo toe, sleep wat lijkt op honderd verschillende widgets en kies of je het rapport wilt publiceren, downloaden of e-mailen naar jouw klanten.

Ja kan ook plannen dat de rapporten automatisch elke dag, week, maand of kwartaal worden bijgewerkt en geleverd.

Apps en accounts

Een ander gemak van Raven Tools is de meervoudige integratie met apps van derden.

Je kan Raven Tools verbinden met jouw social media-accounts en de belangrijkste sociale gegevens laten trekken.

Je kunt ook gebruik maken van Mailchimp en Campaign Monitor integraties om e-mail automatisering te beheren.

Gratis proefabonnement

Een volledig functionele versie van Raven Tools is gratis beschikbaar voor zeven dagen, er is geen creditcardinformatie nodig.

6. SpyFu

Een SEO-tool die zowel slim is als een plezier is om naar te kijken!

Historisch gezien is SpyFu meer een PPC-hulpmiddel (Publiek-Private Comparator) geweest dan een SEO-hulpmiddel, maar het heeft nu genoeg SEO-eigenschappen toegevoegd om beide te zijn.

Vanuit een technisch perspectief levert SpyFu top-notch competitief onderzoek, met diepgaande metrieken en een lijst van organische trefwoorden die de concurrent in de laatste 10 jaar heeft gerangschikt.

Gratis proefabonnement

SpyFu biedt geen conventionele gratis proefversie, maar wel een onvoorwaardelijke 30-dagen geld-terug garantie.

Kies een willekeurig plan, betaal de eerste kosten, gebruik het voor maximaal 30 dagen en annuleer vervolgens via jouw account, e-mail, live chat, telefoon, Facebook of zelfs Twitter – geen vragen.

Daarnaast kun je een gratis account aanmaken en de tool met beperkte functionaliteit voor onbepaalde tijd gebruiken.

7. SE Ranking

Goed ontworpen SEO-tool met een gave voor datavisualisatie.

SE Ranking is een andere algemene websiteanalyse tool die het allemaal wil hebben, en biedt dus de gebruikelijke verzameling van websiteoptimalisatie functies.

De manier waarop de functies aan elkaar zijn genaaid voelt een beetje lukraak aan, maar de functies zelf doen een stevige inspanning om gegevens te visualiseren – een echte opstap van het gebruikelijke spreadsheet-achtige formaat van andere SEO-tools op de markt.

Het enige dat je hoeft te doen om een rapport te krijgen is de bijbehorende tool te openen, een willekeurig domein aan te geven en binnen enkele seconden een volledig profiel van de concurrent te krijgen.

Het rapport is georganiseerd in meer dan een dozijn visuele snapshots voor metriek zoals organisch en betaald verkeer, ranking trefwoorden, top pagina’s, top concurrenten, en top PPC-campagnes.

En met een druk op de knop verandert elke snapshot in een diepgaand rapport voor een bepaalde metriek.

Gratis proefabonnement

SE Ranking biedt een 14-daags gratis SEO-plan aan, maar sommige functies hebben een beperkte functionaliteit tijdens de proefperiode.

De meeste tabellen met gegevens gaan bijvoorbeeld niet verder dan de eerste 10 rijen – je kan pagina voor pagina controleren, maar niets op schaal.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.