Kennisbank » Overig » And the SEO Oscar goes to?

And the SEO Oscar goes to?

8 februari 2011

Onlangs werden wij aangenaam verrast door een uitleg over Google Webmaster Tools op YouTube. We werden gewezen op iets wat eigenlijk altijd voor handen ligt, maar waar weinig gebruik van wordt gemaakt. Google Webmaster Tools is handig en laat ons een beetje meekijken in de keuken van Google. Anders gezegd helpen we Google ook door informatie te geven en is Google Webmaster Tools een mooi stukje ruilhandel.

In november 2010 was Facebook met een marktaandeel van 61,5% in Amerika de meest populaire social media website. YouTube volgt met 18,5%, maar hierop deel je geen woorden maar beelden. De videosite van Google bestaat 14 februari 5 jaar en is op het gebied van multimedia websites de absolute nummer 1 met 69,2%!
Nummer 2 is Google Video met 3,7%, tja; Dit zijn de cijfers voor Amerika; in Nederland is het alleen maar erger, zeg maar.

And the SEO nominees are?
Met de positie die YouTube inneemt, verdient deze multimedia de eigen Oscars wel. Zondag 27 februari 2011 vindt de 83e editie van de Acadamy Awards plaats. Dan worden er erg veel Oscars gegeven, maar we beperken ons tot de Oscars waar het filmpje over Google Webmaster Tools kans op maakt. Opgemerkt moet worden dat niet Matt Cutts maar Maile Ohye de uitleg gaf. Buitenboord vallen meteen de uitreikingen voor Beste Acteur en Mannelijke Bijrol. En we gaan ook maar voorbij aan Beste Buitenlandse Film, Beste Vrouwelijke Bijrol en Kostuums. Oordeel zelf:

Deze film maakt een goede kans op Beste Originele Scenario en Beste Regie. Helaas niet op Beste Actrice want Google Webmaster Tools speelt tenslotte de hoofdrol (Beste Hulpprogramma?). Deze film is de moeite van het kijken zeker waard. Het is een flinke portie doe-het-zelven, maar waar al snel rekening mee kan worden gehouden zijn de punten:
1. Oppassen voor Duplicate Content
2. Controleren van de bereikbaarheid van de pagina’s
3. De laadtijd van de pagina’s zo kort mogelijk houden

A star is born?
Maile Ohye is geen nieuwe ster aan het firmament. Alleen behoort zij tot de 8 Googlers die moeten opboksen tegen Superstar Matt Cutts. Zoals elke winnaar van een Oscar moet ook Maile Ohye zeggen wat zij zelf zo leuk vindt aan haar optreden. Nou, haar favoriete http code is 200: ‘Success is always nice’.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.