Kennisbank ¬Ľ SEO ¬Ľ PDF Optimalisatie Tips SEO

PDF Optimalisatie Tips SEO

9 april 2008

PDF files worden steeds meer en beter geindexeerd door zoekmachines. Dit kun je gebruiken om voordeel mee te behalen. Niet alleen word je gevonden door de PDF files op je site te hosten, ook kun je ervoor zorgen dat jouw PDF file met een link erin verspreid wordt via andere website’s. Op die manier krijg je ook weer extra backlinks.

Belangrijke factoren voor optimale PDF indexatie:

Zorg voor text based PDF files
Maak je PDF files vanuit een tekst gebaseerd programma, en doe dit niet vanuit een programma als photoshop etc. die van je PDF een grote image file maakt waardoor de tekst niet meer te indexeren is.

ALT Tags
Als je gebruik maakt van plaatjes, zorg dan ook in PDF files voor de juiste ALT tags.

PDF Properties
Stel bij de properties van de PDF de juiste titels en beschrijving in. Zoekmachines kunnen deze properties namelijk uitlezen en de waardes hiervan zullen meewegen in de ranking in de zoekmachine.

PDF Usability
Exporteer je PDF file zo dat iedereen deze kan openen. Niet iedereen gebruikt de nieuwste Acrobat Reader dus exporteer hem voor een wat lagere versie zodat iedereen ermee overweg kan, en zoekmachines helemaal.

Tekst volgorde
Plaats, net als bij webpagina’s, belangrijkste tekst eerst dus ook bij PDF’s. Sommige zoekmachines gebruiken de eerste paragraaf van je PDF als beschrijving bij de zoekresulaten. Zorg er dus voor dat deze uitnodigend is voor de gebruiker.

Backlinks in PDF
Links in je PDF zijn belangrijk. Stel andere sites kopi√ęren je PDF en zetten deze op hun eigen site, dan zal de link in de PDF file als backlink tellen voor Google. Dit kan dus interessant¬†zijn als jouw PDF door¬†sites wordt¬†overgenomen.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.