Kennisbank » SEO Linkbuilding » Linkbuilden hoe het niet moet

Linkbuilden hoe het niet moet

4 oktober 2007

Oké, ik heb het blijkbaar nog niet vaak genoeg gezegt daarom zal ik het nog 1 keer herhalen. Hoewel linkbuilding een van de belangrijkste dingen is op het gebied van SEO is het niet zo dat je gewoon maar linkjes kan ruilen, kopen en aanmelden en dan meer altijd beter is. Sterker nog ook op dit gebied zijn een aantal richtlijnen, houd je je er niet aan dan breng je meer schade toe dan dat het wat oplevert.

Dus de factoren die je vooral niet moet doen als het gaat om linkbuilding:

1. Zelfde Anchortext
Als het grootste deel van je inkomende links dezelfde Anchortext heeft, dan zal Google dit zien als SPAM en dit kan grote gevolgen hebben op de positie in de zoekresultaten van Google. Varieer dus met je Anchortext en laat het natuurlijk overkomen.

2. Cross linking
Link niet al je websites aan elkaar, en zeker niet als deze op dezelfde server staan. In dit geval zal Google zien dat het een wirwar van cross linking sites zijn die allemaal op hetzelfde ip gehost worden. Je kunt dit wel doen, maar link dan alleen gerelateerde onderwerpen aan elkaar, en zorg ervoor dat de sites genoeg informatie bevatten, en niet 1 statische pagina vol met keywords etc.

3. Snelle Linkbuilding
Zorg ervoor dat je bij het opstarten van een website niet te snel een hele berg backlinks hebt. Dit zal overkomen bij de zoekmachine als paid backlinks en zal je niet in dank afgenomen worden. Zorg ervoor dat je linkbuilding dus natuurlijk overkomt. Enkele tientallen links per maand is geloofwaardiger dan ineens 1000 backlinks door een sidewide link op een grote site.

4. Teveel homepage links
Zorg ervoor dat je niet alleen maar backlinks hebt die naar je homepage verwijzen. Dit is niet geloofwaardig aangezien sites met een natuurlijke linkbuilding meer backlinks naar onderliggende pagina’s hebben dan naar de homepage. Zorg dus voor verschillende backlinks naar je content pagina’s.

5. Reciprocal links
Zoals inmiddels wel duidelijk is een Reciprocal link in verhouding bijna niks waard ten opzichte van een eenzijdige backlink. Zorg er daarom voor dat je niet alleen Reciprocal links hebt maar meer eenzijdige links; of link via het A C B principe.

Iemand nog toevoegingen? Ik dacht dat ik het belangrijkste wel gehad heb nu.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.