Kennisbank » SEO » Je pasfoto of naam tussen de zoekresultaten?

Je pasfoto of naam tussen de zoekresultaten?

20 maart 2014

Sinds een aantal jaar is het mogelijk om een pasfoto te laten zien in de zoekresultaten van Google. Deze pasfoto wordt vertoond bij het tonen van artikelen, zodat zoekers in Google direct kunnen zien wie het artikel heeft geplaatst.

Een pasfoto tussen de zoekresultaten valt natuurlijk op, en het kan dan ook een goede manier zijn om extra verkeer naar jouw website of webshop te verkrijgen.

Stappenplan om zelf Rel = Author zoekresultaten te verkrijgen:

  • Link vanaf de pagina van je artikel naar jouw eigen Google + profiel
  • Log hierna in bij je persoonlijke Google plus account
  • Klik op ‘edit profile’
  • Klik op de ‘contributor to’ en kies hier voor ‘add custom link’
  • Sla hierna de bovenstaande wijzigingen op

Het kan enkele weken duren voordat de foto naast het zoekresultaat van het bewuste artikel wordt getoond. Daarnaast kan je de kans op deze zoekresultaten vergroten door actief gebruik te maken van Google plus (regelmatig kwalitatieve content plaatsen en toegevoegd zijn binnen veel ‘kringen’). Houd er rekening mee dat je hiermee de kans vergroot om naast het zoekresultaat te verschijnen. Het is geen garantie.

Google Authorship ‘shake up’

Op 19 december 2013 heeft Google overigens een wijziging doorgevoerd in het algoritme van de zoekmachine. Deze wijziging van het algoritme heeft ervoor gezorgd dat er minder Rel = Author zoekresultaten worden getoond. Tevens worden high quality authors voorgetrokken.

In Nederland vinden wij het aantal Rel = Author relatief meevallen als het wordt vergeleken met de zoekresultaten in de VS. Deze SEO-kans kan je dus nog steeds benutten.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.