Kennisbank Ā» SEO Ā» Handige Zoekwoordanalyse Tools

Handige Zoekwoordanalyse Tools

19 juni 2023

Zoekwoordenonderzoek is een belangrijk onderdeel van elke succesvolle SEO-strategie. Het kan echter een tijdrovende taak zijn zonder de juiste tools. Gelukkig zijn er veel zoekwoordonderzoekstools beschikbaar om het proces te stroomlijnen en waardevolle inzichten te bieden. In dit artikel zullen we een aantal handige zoekwoordonderzoekstools bespreken die worden gebruikt door SEO-professionals. Van uitgebreide suites tot gratis te gebruiken opties, er is een tool voor elk budget en elke SEO-strategie. Door deze opties zorgvuldig te evalueren, kun je de perfecte tool selecteren en meer conversies genereren.

Wat zijn de beste zoekwoordonderzoekstools die worden gebruikt door SEO-professionals?

Volgens een artikel van Search Engine Journal zijn er 16 zoekwoordonderzoekstools die vaak worden gebruikt door SEO-professionals. Deze tools omvatten SEMRush, Ahrefs Keyword Explorer, Google Keyword Planner, Serpstat, KeywordTool.io, Moz Keyword Explorer, Google Trends, AnswerThePublic, QuestionDB, Jaaxy, Long Tail Pro, Majestic, Soovle en Google Search Console. Elk van deze tools biedt unieke functies zoals uitgebreid zoekwoordonderzoek, linkbuilding, lokale zoekoptimalisatie, voorspellende statistieken en meer. Het kiezen van de juiste tool hangt af van het budget en de algemene SEO-strategie. Het is belangrijk om opties zorgvuldig te evalueren en rekening te houden met de meningen van teamleden om de perfecte tool te vinden en meer conversies te genereren.

Wat zijn enkele functies van elk van deze zoekwoordonderzoekstools?

Meest uitgebreide zoekwoordonderzoekstools

SEMRush: Deze tool biedt uitgebreid zoekwoordonderzoek, inclusief zoekwoordanalyse, organische zoekgegevens en zoekwoordmoeilijkheid. Het biedt ook een reeks andere SEO-tools, waaronder backlink-analyse, site-audit en social media-beheer. Ahrefs Keyword Explorer: Deze tool biedt diepgaande informatie over zoekwoorden en concurrentie, inclusief zoekwoordmoeilijkheid, zoekvolume en zoekverkeer. Het biedt ook functies zoals contentanalyse en backlink-analyse. Google Keyword Planner: Deze tool biedt directe gegevens van Google en is gratis met een Google Ads-account. Het biedt zoekwoordideeƫn, zoekvolumegegevens en concurrentiemetingen.

Tools voor linkbuilding, lokale zoekoptimalisatie en voorspellende statistieken

Serpstat: Deze tool bevat tools voor linkbuilding en lokale zoekoptimalisatie naast zoekwoordonderzoek. Het biedt zoekwoordanalyse, zoekanalyse en site-audit. KeywordTool.io: Deze tool biedt een hoog volume aan zoekwoord suggesties en stelt gebruikers in staat om te filteren op basis van behoeften. Het biedt ook functies zoals zoekwoordanalyse en concurrentieanalyse. Moz Keyword Explorer: Deze tool biedt zowel een betaalde als een gratis versie met uitgebreide analysehulpmiddelen en voorspellende statistieken. Het biedt zoekwoord suggesties, analyse en moeilijkheidsscores.

Tools die gebruik maken van autocompletedata

Google Trends: Dit is een gratis tool voor zoekwoordenonderzoek waarmee je kunt zoeken op specifieke woorden en zinnen, of op gerelateerde zoekopdrachten. De resultaten worden op verschillende manieren uitgesplitst, waaronder interesse per regio, interesse in de tijd en gerelateerde onderwerpen en zoekopdrachten. Je kunt ook twee zoekwoorden met elkaar vergelijken om te bepalen of de ene meer trending is dan de andere. AnswerThePublic: Deze tool maakt gebruik van autocompletedata van zoekmachines om nuttige zoekvragen en -frases te bepalen. Het biedt een visuele weergave van de gegevens en zoekwoordanalyse. QuestionDB: Deze tool is een geweldige manier om relevante zoekwoorden te ontdekken die andere tools mogelijk niet suggereren. Het biedt een database van vragen die verband houden met een zoekwoord, wat nuttig kan zijn voor contentcreatie.

Tools die veel zoekwoordideeƫn bieden en nuttige gegevens over zoekvolume

Jaaxy: Deze tool biedt veel zoekwoordideeƫn en nuttige gegevens over zoekvolume, verkeer en prestaties van concurrenten. Het biedt ook functies zoals site ranking en domeinanalyse. Long Tail Pro: Deze tool is speciaal ontworpen om long-tail zoekwoorden te identificeren en omvat vijf tools om alle aspecten van SEO te dekken, inclusief concurrentieanalyse, zoekwoordonderzoek en rangschikkingsvolging.

Drie zoekwoordtools

Majestic: Deze tool biedt drie zoekwoordtools en volgt woorden en zinnen. Het biedt ook backlink-analyse, siteverkenner en andere SEO-tools.

Alfabetische lijst van top zoekwoorden

Soovle: Deze tool doorzoekt verschillende sites voor zoekwoord suggesties en biedt een alfabetische lijst van top internet zoekwoorden. Het biedt ook functies zoals zoekvolume en concurrentieanalyse.

Gegevens over de prestaties van de website

Google Search Console: Deze tool biedt gegevens over de prestaties van de website die kunnen worden gebruikt voor nieuwe zoekwoordmogelijkheden. Het biedt ook functies zoals zoekanalyse, siteprestaties en beveiligingsproblemen. Het kiezen van de juiste tool op basis van het budget en de algemene SEO-strategie is essentieel. Elke tool biedt unieke functies en voordelen, dus het is belangrijk om opties zorgvuldig te evalueren en rekening te houden met de meningen van teamleden om de perfecte tool te vinden en meer conversies te genereren.

Hoe kan men de juiste zoekwoordonderzoekstool kiezen op basis van hun budget en algemene SEO-strategie?

Het kiezen van de juiste zoekwoordonderzoekstool voor het budget en de algemene SEO-strategie kan een ontmoedigende taak zijn. Hier zijn enkele tips om te helpen:
 1. Bepaal jouw budget: Sommige zoekwoordonderzoekstools zijn gratis, terwijl andere behoorlijk duur kunnen zijn. Bepaal eerst jouw budget.
 2. Begrijp jouw SEO-doelen: Verschillende zoekwoordonderzoekstools bieden verschillende functies en mogelijkheden. Overweeg jouw SEO-doelen en het type gegevens dat je nodig hebt om die doelen te bereiken.
 3. Lees recensies en vergelijk tools: Er zijn veel zoekwoordonderzoekstools beschikbaar en het kan moeilijk zijn om de juiste te kiezen. Lees recensies van experts en andere gebruikers om een idee te krijgen van de mogelijkheden en beperkingen van elke tool.
 4. Kijk naar de grootte van jouw website: Als je een grote website hebt, heb je mogelijk een tool nodig met meer geavanceerde functies dan als je een kleinere website hebt.
 5. Zoek naar aanvullende functies: Sommige zoekwoordonderzoekstools bieden aanvullende functies zoals concurrentieanalyse, site-audits en backlink-tracking. Overweeg of deze functies nuttig zouden zijn voor jouw SEO-strategie.
Samenvattend vereist het kiezen van de juiste zoekwoordonderzoekstool zorgvuldige overweging van het budget, de SEO-doelen, de grootte van de website en aanvullende functies. Door deze factoren te evalueren, kan je een weloverwogen beslissing nemen en een tool kiezen die zal helpen bij het behalen van je SEO-doelstellingen.

Belangrijkste leerpunten

 1. Zoekwoordonderzoek is een essentieel onderdeel van elke SEO-strategie.
 2. Er zijn veel zoekwoordonderzoekstools beschikbaar die je waardevolle inzichten kunnen geven.
 3. SEMRush, Ahrefs Keyword Explorer en Google Keyword Planner behoren tot de meest uitgebreide zoekwoordonderzoekstools die worden gebruikt door SEO-professionals.
 4. Serpstat, KeywordTool.io en Moz Keyword Explorer bieden een reeks tools voor linkbuilding, lokale zoekoptimalisatie en voorspellende statistieken.
 5. Google Trends, AnswerThePublic en QuestionDB maken gebruik van autocompletedata van zoekmachines om nuttige zoekvragen en -frases te bepalen.
 6. Jaaxy en Long Tail Pro bieden veel zoekwoordideeƫn en nuttige gegevens over zoekvolume, verkeer en prestaties van concurrenten.
 7. Majestic biedt drie zoekwoordtools en volgt woorden en zinnen.
 8. Soovle doorzoekt verschillende sites voor zoekwoord suggesties en biedt een alfabetische lijst van top internet zoekwoorden.
 9. Google Search Console biedt gegevens over de prestaties van de website die kunnen worden gebruikt voor nieuwe zoekwoordmogelijkheden.
 10. Het is belangrijk om de juiste tool te kiezen op basis van jouw budget en algemene SEO-strategie.
 11. Door zorgvuldige evaluatie van jouw opties en rekening te houden met de meningen van jouw teamleden, kun je de perfecte tool vinden en meer conversies genereren.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.