Kennisbank » SEO » Belangrijke WordPress Plugins

Belangrijke WordPress Plugins

21 juni 2023

Belangrijke-WordPress-Plugins

Door de digitalisering is het hebben van een website essentieel voor elke onderneming die online aanwezig wil zijn. WordPress is een populair platform voor website-creatie, met eindeloze mogelijkheden door middel van zijn plugins. Echter, met zoveel opties beschikbaar, kan het lastig zijn om te beslissen welke plugins je het beste kunt gebruiken. Daarom worden in dit artikel vier belangrijke WordPress plugin soorten besproken. Van beveiliging tot SEO, deze plugins zijn essentieel om jouw website goed te laten functioneren en bezoekers tevreden te houden. Lees verder om meer te weten te komen over deze must-have plugins.

Wat zijn vier belangrijke WordPress-plugin soorten?

De vier soorten WordPress plugins die elke website zou moeten hebben, zijn: beveiligingsplugins, backup- en herstelplugins, SEO plugins en contactformulier plugins. Deze plugins helpen de website veilig te houden, beschermen tegen dataverlies, verbeteren de ranking in zoekmachines en bieden een manier voor bezoekers om contact op te nemen met de eigenaar van de site.

Welke plugins worden aanbevolen voor WordPress?

Beveiliging

Voor beveiligingsdoeleinden worden Wordfence, Sucuri en Akismet Spam Protection aanbevolen voor WordPress. Deze plugins kunnen helpen bij het voorkomen van het hacken van websites en aanvallen door firewallbeveiliging, malware-scanning en spamfiltering te bieden.

Wordfence

Deze plugin beschermt een website tegen externe bedreigingen door delen van de site te vergrendelen die vaak worden misbruikt – en heeft een malware scan om te controleren op inbraken. Het blokkeert bijvoorbeeld schadelijke bestanden in WordPress mappen, stuurt waarschuwingen wanneer plugins en thema’s moeten worden bijgewerkt en biedt een optie om sterke wachtwoorden af te dwingen. Het biedt zelfs de optie om twee-factor authenticatie in te stellen – voorheen een Premium functie, nu beschikbaar in de gratis versie.

Sucuri

De plugin Sucuri, is momenteel eigendom van GoDaddy, is een oplossing voor beveiligingsaudits, malwarescanning en websiteverharding. Het dupliceert niet de functies in Wordfence, dus het kan samenwerken met Wordfence als een tweedelige beveiligingsoplossing. Sucuri heeft een bestandsintegriteitsscanner die gebruikers waarschuwt voor gewijzigde bestanden, de website verhardt tegen inbraken en beveiligingsmeldingen geeft zoals wanneer iemand inlogt. De betaalde versie van Sucuri biedt een firewall die actief bedreigingen blokkeert. Het gebruik van de gratis versies van Sucuri samen met Wordfence biedt een uitstekend niveau van WordPress beveiliging.

Akismet Spambescherming

Deze plugin is daarentegen ontworpen om spamreacties te filteren en te voorkomen dat ze op een website worden geplaatst. Door deze plugin te gebruiken, kunnen website-eigenaren ervoor zorgen dat hun website veilig en beschermd is tegen mogelijke bedreigingen.

Backup en herstel

UpdraftPlus WordPress Backup

De plugin wordt vertrouwd door meer dan 3 miljoen gebruikers. Het is een eenvoudig te gebruiken back-upoplossing waarmee je de site eenvoudig kunt terugzetten naar een vorige versie.

Migreren van de ene server naar de andere is zo eenvoudig als een back-up maken met UpdraftPlus, WordPress instellen op de nieuwe server, de UpdraftPlus plugin toevoegen aan de nieuwe installatie en dan UpdraftPlus gebruiken om de site te herstellen vanaf een back-up.

SEO

Rank Math SEO

De plugin Rank Math SEO is een redelijk nieuwe SEO plugin die al meer dan 2 miljoen gebruikers heeft. Het beschikt over een eenvoudig te gebruiken interface en biedt veel functies waarvoor in andere plugins een betaalde versie nodig is, zoals de IndexNow en lokale SEO optimalisaties. Alle belangrijke technische SEO-klussen worden afgehandeld door Rank Math. Het heeft ook extra functies voor het optimaliseren van content.

Een van de belangrijke functies in de gratis versie van Rank Math:

 • Structured Data
 • Instant indexering integratie met de Microsoft Bing IndexNow.
 • Google Instant Indexing integratie (waarschuwt Google wanneer een pagina is toegevoegd, bijgewerkt of verwijderd).
 • XML Sitemap.
 • Breadcrumbs.
 • Local SEO.
 • Intern linken.
 • Keyword rank tracking.

Rank Math is eenvoudig te configureren en biedt uitgebreide functies voor technische SEO – samen met andere functies, zoals een AI-assistent voor content.

Yoast SEO

Deze plugin is een populaire SEO-plugin, met meer dan 5 miljoen installaties. Veel ontwikkelaars die aan Yoast werken, dragen ook bij aan de WordPress core zelf, wat een idee geeft van de kwaliteit van de codering die bij het maken van deze plugin komt kijken.

De onlangs bijgewerkte gebruikersinterface maakt het makkelijker voor gebruikers van alle technische niveaus om geavanceerde technische SEO-taken snel uit te voeren. Yoast SEO kan daarom zowel door beginners als gevorderden gebruikt worden. Deze plugin staat bekend om zijn naadloze integratie in de WordPress workflow.

Contactformulier

Er zijn verschillende geavanceerde contactformulier-plugins beschikbaar voor WordPress die meer functies bieden dan de basis Contact Form 7-plugin. WP Forms, Ninja Forms, Formidable Forms en Gravity Forms zijn enkele van de populaire opties voor geavanceerde contactformulieren.

WP Forms biedt een drag-and-drop-formulierbouwer, betalingsintegraties en meerpaginaformulieren. Ninja Forms biedt voorwaardelijke logica, bestandsuploads en front-end posting. Formidable Forms stelt gebruikers in staat om complexe formulieren, enquêtes, quizzen en zelfs directories te maken. Gravity Forms biedt vergelijkbare functies en integreert ook met diensten van derden zoals PayPal, MailChimp en Dropbox.

Deze geavanceerde contactformulier-plugins bieden meer flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden voor website-eigenaren om formulieren te maken die aan hun specifieke behoeften voldoen.

Belangrijkste conclusies

 • WordPress heeft het potentieel voor onbeperkte website-creatie, maar het is belangrijk om essentiële plugins te kiezen die de website optimaal laten functioneren.
 • Vier belangrijke soorten plugins zijn: beveiliging, backup en herstel, SEO en contactformulieren.
 • Wordfence, Sucuri en Akismet Spam Protection worden aanbevolen voor beveiliging.
 • UpdraftPlus WordPress Backup is een betrouwbare backup- en herstel-plugin.
 • Voor SEO worden Yoast SEO en Rank Math SEO hoog aangeschreven.
 • Contact Form 7 is een goede keuze voor basis-contactformulieren, terwijl WP Forms, Ninja Forms, Formidable Forms en Gravity Forms meer geavanceerde functies bieden.

Bron: https://www.searchenginejournal.com/wordpress-plugins/478143/

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.