Kennisbank » SEO » Waarom Trust Flow een belangrijke metric is voor SEO

Waarom Trust Flow een belangrijke metric is voor SEO

31 augustus 2023

 Waarom-Trust-Flow-een-belangrijke-metric-is-voor-SEO In de wereld van SEO is Trust Flow (TF) een belangrijke metric om in de gaten te houden.

Wat is Trust Flow en hoe hangt dit samen met de kwaliteit en reputatie van de backlinks van een site?

Trust Flow meet de kwaliteit en reputatie van de backlinks van een site en kan variëren van 0 tot 100. Een hogere Trust Flow-score geeft zeldzamere en hogere kwaliteit backlinks aan. Hoewel Trust Flow niet direct gekoppeld is aan zoekmachine ranking, biedt het waardevolle inzichten in de SEO en prestaties van een site.

Wat is de Citation Flow en de trustratio?

Citation Flow is een metric die het aantal backlinks naar een site meet. Hoe meer backlinks je hebt, hoe hoger de waarde van de Citation Flow is. De trustratio is de verhouding tussen de Trust Flow en de Citation Flow. Door de Trust Flow door de Citation Flow te delen kun je de trust ratio bereken. Een ratio van tussen de 0.5 en 1.0 is een goed ratio.

Hoe Trust Flow verhogen?

Majestic.com en andere SEO-tools bieden Trust Flow als een metric, waarbij complexe algoritmes gebruikt worden om de kwaliteit van elke pagina en site te analyseren. Door relevante links van vertrouwde websites te verkrijgen en te focussen op kwaliteit in plaats van kwantiteit, kun je je Trust Flow-score verhogen.

Wat kan ervoor zorgen dat de Trust Flow fluctueert?

Trust Flow kan fluctueren als gevolg van veranderingen op het web en in de index, maar significante veranderingen kunnen nader onderzoek vereisen.

Waar kan Trust Flow voor gebruikt worden en hoe wordt het berekend?

Trust Flow kan gebruikt worden voor website-audits, linkbuilding en het vergelijken van de geloofwaardigheid van je site. Het wordt berekend met behulp van complexe algoritmes en wordt bij elke volledige opbouw van de Majestic Fresh Index opnieuw opgebouwd. De ideale Trust Flow-score varieert afhankelijk van de niche en industrie.

Slotwoord

Het is essentieel om een goede digitale PR te behouden en je backlinks bij te houden om een stabiele Trust Flow-score te garanderen. Trust Flow is een waardevolle metric om de kwaliteit van backlinks van een website te evalueren en kan helpen bij het vormgeven van je linkbuilding-strategie.

Belangrijkste punten

 • Trust Flow (TF) is een metric die de kwaliteit en reputatie van de backlinks van een site meet.
 • Het varieert van 0 tot 100, waarbij hogere scores duiden op zeldzamere en hogere kwaliteit backlinks.
 • Trust Flow hangt niet direct samen met zoekmachine ranking, maar biedt waardevolle gegevens over SEO en prestaties.
 • Gebruiken voor website-audits, linkbuilding en het vergelijken van geloofwaardigheid met concurrenten.
 • Trust Flow berekenen met behulp van complexe algoritmes en wordt bij elke volledige opbouw van de Majestic Fresh Index opnieuw opgebouwd.
 • De ideale Trust Flow-score varieert afhankelijk van de niche en industrie.
 • Trust Flow verhogen door relevante links van vertrouwde websites te verkrijgen en te focussen op kwaliteit in plaats van kwantiteit.
 • Citation Flow is een metric die het aantal links naar een site meet.
 • De trustratio zegt veel over de kwaliteit van het backlinkprofiel.
 • Trust Flow kan fluctueren door veranderingen op het web en in de index, maar significante veranderingen kunnen nader onderzoek vereisen.
 • Trust Flow kan dalen door off-page en on-page SEO-problemen.
 • Het is belangrijk om een goede digitale PR te behouden en backlinks bij te houden.
 • Trust Flow is een nuttige metric voor het beoordelen van de kwaliteit van backlinks van een website en kan helpen bij het vormgeven van linkbuilding-strategieën.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.