Kennisbank Ā» Google Ads Ā» Haal alles uit Google Ads met 5 handige functies

Haal alles uit Google Ads met 5 handige functies

25 september 2023

Google Ads, het meest complexe platform voor adverteren op Google in digitale marketing, bestaat al 23 jaar. Hoewel er inspanningen zijn geleverd om campagne-instellingen binnen het account te vereenvoudigen, zijn er nog steeds onderdelen waar gebruikers mogelijk niet van op de hoogte zijn. In dit artikel zullen we minder bekende onderdelen van het platform belichten. Deze omvatten dynamische product remarketing, seizoensaanpassingen, gegevensuitsluiting, geautomatiseerde extensies op accountniveau en het gebruik van uw gegevensinzichten. Door deze verborgen functies te ontdekken, kunnen gebruikers meer inzicht en controle krijgen over hun campagnes.

Wat is dynamische product remarketing?

Dynamische product remarketing is een functie waarmee adverteerders gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen aan gebruikers die eerder interactie hebben gehad met hun website of producten. Het stelt adverteerders in staat om dynamisch advertenties met specifieke producten of diensten tonen waarin de gebruiker interesse heeft getoond. Om dynamische product remarketing in Google Ads mogelijk te maken, moeten adverteerders gebruikmaken van de functie "dynamische parameters". Dit houdt in dat relevante parameters worden doorgegeven via de Google-tag om ervoor te zorgen dat de remarketing correct wordt uitgevoerd. Adverteerders kunnen de Datalayer checker-plug-in voor Chrome gebruiken om de juiste variabelen te identificeren.

Wat is de seizoensaanpassingstool?

De seizoensaanpassingstool wordt gebruikt om het slimme biedalgoritme te informeren over komende veranderingen in conversiepercentages. Hoewel slim bieden vertrouwt op algoritmen om biedingen te optimaliseren op basis van historische gegevens, kan het niet altijd externe factoren voorzien. Door de seizoensaanpassingstool te gebruiken, kunnen adverteerders het algoritme informatie geven over verwachte veranderingen in conversiepercentages tijdens specifieke perioden. Hierdoor kan het algoritme biedingen dienovereenkomstig aanpassen en de prestaties van de campagne optimaliseren.

Wat is het doel van de gegevensuitsluitingstool?

De gegevensuitsluitingstool in Google Ads heeft als doel specifieke data uit te sluiten van conversietracking. Dit kan nuttig zijn als er trackingproblemen zijn of een aanzienlijke daling van conversies als gevolg van externe factoren. Door bepaalde data uit te sluiten, kunnen adverteerders verspilling van uitgaven voor advertenties voorkomen tijdens perioden waarin conversies waarschijnlijk niet zullen plaatsvinden. Deze tool geeft adverteerders meer controle over hun campagnes en zorgt ervoor dat hun advertentiebudget effectief wordt toegewezen. Je kunt het openen in het conversiegedeelte van Google Ads en biedt de flexibiliteit om specifieke data of datumbereiken uit te sluiten van conversietracking.

Geautomatiseerde extensies op accountniveau

Deze extensies worden automatisch gegenereerd op basis van je website. Dit kunnen sitelinks, website-informatie, locatie componenten, verkopersbeoordelingen of highlights zijn. Google geeft aan dat geautomatiseerde componenten de advertentieprestaties kunnen verbeteren en er meer kans is dat mensen op de advertentie klikken. Als Google Ads aangeeft dat een component de prestaties van jouw advertentie kan verbeteren, wordt er automatisch een component aangemaakt onder de advertentie . Deze componenten kun je maken op accountniveau en delen met meerdere campagnes. De meeste geautomatiseerde componenten op accountniveau komen in aanmerking voor weergave bij alle advertentietypen. Waar je dit in Google Ads kunt vinden Klik op ā€œAdvertenties en componentenā€ > ā€œItemsā€ > ā€œMeerā€ > ā€œGeautomatiseerde componenten op accountniveauā€ > ā€œMeerā€ > ā€œGeavanceerde instellingenā€

Inzichten in je gegevens

Met gegevensinzichten kun je nieuwe doelgroepen vinden omdat je belangrijke informatie over jouw websitebezoekers krijgt. Als je bijvoorbeeld Conversies bijhouden van Google Ads gebruikt, kun je met gegevensinzichten doelgroepen vinden die zijn gerelateerd aan het gegevenssegment Alle converterende bezoekers. Hiermee kun je jouw targeting uitbreiden of jouw biedingen aanpassen, zodat je deze goed presterende doelgroepen beter bereikt. Er zijn twee primaire gebieden waar we naar kijken:
  • In-market doelgroepen Deze doelgroepsegmenten zijn klanten die in de markt zijn, wat betekent dat ze producten onderzoeken en actief overwegen om een dienst of product te kopen. In-marktsegmenten kunnen adverteerders helpen zich te richten op conversies van klanten die het meest waarschijnlijk een aankoop zullen doen.
  • Affiniteitssegmenten Deze doelgroepsegmenten kunnen bedrijven helpen om een tv-reclamecampagne met weinig kosten uit te breiden naar een online campagne. Ze zijn gebaseerd op de levensstijl, koopgewoonten en lange termijn interesses van mensen.
Deze informatie kan helpen bij het vormen van klantprofielen en persona's en kan worden gebruikt voor targeting. Je kunt deze informatie ook gebruiken om advertentieteksten of advertentiecreaties aan te passen. Het is leuk om sommige interesses of affiniteiten te zien die je niet zou verwachten. Je zult zien wat ik bedoel als je ernaar kijkt. Waar je dit kunt vinden in Google Ads Klik op Tools en instellingen > Doelgroepbeheer > Uw inzichten in gegevens.

Belangrijkste punten

  • Dynamische product remarketing: Gebruik de functie "dynamische parameters" in Google Ads om dynamische product remarketing mogelijk te maken.
  • Seizoensaanpassingen: kan worden gebruikt om Slim bieden te informeren over verwachte veranderingen in conversiepercentages voor toekomstige promoties of verkopen.
  • Gegevensuitsluiting: is een hulpmiddel dat Slim bieden vertelt om alle gegevens te negeren van data waarop er problemen waren met je conversietracering.
  • Geautomatiseerde extensies op accountniveau: Hoewel Google automatisch extensies genereert op basis van jouw website, wordt aanbevolen om ze uit te schakelen voor meer controle over berichtgeving en prestaties.
  • Jouw gegevensinzichten: Met gegevensinzichten kun je nieuwe doelgroepen vinden omdat je belangrijke informatie over jouw websitebezoekers krijgt.
Bronnen: https://searchengineland.com/google-ads-hidden-areas-431282, https://support.google.com/google-ads/answer/7175034?hl=nl en https://support.google.com/google-ads/answer/3726570?hl=nl

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.