Kennisbank » SEO Tools » Googles Rich Results Test Tool ondersteunt article markup

Googles Rich Results Test Tool ondersteunt article markup

26 oktober 2020

Googles-Rich-Result-Test-Tool

Google werkt zijn Rich Results Test Tool bij met ondersteuning voor article structured data markup.

Googles Rich Results Test Tool

Wat zijn Rich Results?

Rich Results zijn extra toevoegingen aan de Google zoekresultaten pagina. Rich Results kunnen carrousels, afbeeldingen of andere niet-tekstuele elementen bevatten.

Google’s Rich Results Test Tool

Website beheerders kunnen nu gebruik maken van Google’s Rich Results Test Tool om hun ‘article’ structured data markup te controleren. Article structured data kan worden gebruikt voor de markup van nieuws, blogs en sportartikelpagina’s. Het toevoegen van article structured data kan het uiterlijk van de pagina in de zoekresultaten verbeteren. Verbeterde functies zijn onder andere plaatsing in de topstories carrousel, de host carrousel en de visual stories. De markup kan ook Rich Result eigenschappen zoals koptekst en grotere afbeeldingen mogelijk maken.

Met behulp van de Rich Results Test Tool kunnen eigenaren van de site nu ook de nieuwe functies controleren of hun opmaak correct is geïmplementeerd. Dit biedt de mogelijkheid om eventuele fouten in de opmaak te herstellen voordat het artikel wordt gepubliceerd. Wanneer een correcte markup aan een artikel wordt toegevoegd, komt deze in aanmerking om als een Rich Result te dienen. Zoals bij elk type van gestructureerde data markup, is het toevoegen ervan aan een pagina geen garantie dat het zal dienen als een Rich Result. Het gebruik van gestructureerde data helpt Google echter om een pagina beter te begrijpen. Dat kan voordelig zijn, of Google nu wel of niet besluit om een Rich Result voor de pagina weer te geven.

Lees meer over structured data

Bron: https://www.searchenginejournal.com/googles-rich-results-test-tool-supports-article-markup/377031/

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.