Kennisbank ¬Ľ SEO ¬Ľ 5 SEO Tips voor snellere resultaten

5 SEO Tips voor snellere resultaten

13 oktober 2020

SEO gaat zeker over het spelen van het lange spel. Maar af en toe zijn er wat kleine veranderingen die een groot verschil maken… snel. Hier zijn een paar tips voor korte termijn SEO resultaten.

1. Controleer of je inhoud van zoekmachines blokkeert

Controleer of het robots.txt-bestand van jouw website geen grote pagina’s, mappen of iets anders dat zeer belangrijk is voor de crawlability blokkeert. Je kunt je robots.txt bestand vinden door /robots.txt in te voeren na je domeinnaam – www.your domain.com/robots.txt Als je geblokkeerde bronnen in het robots.txt-bestand vindt, graaf dan iets verder om de reden te vinden.

Bij het werken met klanten, een scenario dat ik vaak vind is dat middelen worden geblokkeerd omdat een ontwikkelaar of een SEO-deskundige het bedrijf vertelde om het te doen. Maar vaak vind ik dat de beslissing om resources te blokkeren al jaren geleden is genomen. En, zoals elke beslissing die jaren geleden is genomen, kunnen de mensen die de beslissing hebben genomen niet meer werken bij het bedrijf en degenen die nu werken bij het bedrijf zich niet meer herinneren of niet weten waarom die middelen zijn geblokkeerd.

Als je een SEO-expert bent, stel ik voor om goed te kijken naar de geblokkeerde middelen om er zeker van te zijn dat het daadwerkelijk nodig is. Kruip ook de website en identificeer pagina’s die niet ge√Įndexeerd zijn en die niet zouden moeten zijn. Is het uw SEO-plugin die inhoud blokkeert? Of heeft iemand een “noindex” richtlijn in uw pagina’s gecodeerd?

Als je geen SEO expert bent, pak er dan een, en pak je ontwikkelaar, en zoek uit wat er geblokkeerd is en waarom.

2. Interne Verbindingsoptimalisatie

Wanneer je een gedeelte van de tekst naar een ander gedeelte van je website linkt, is dit een interne link en wordt de tekst ankertekst genoemd (deze link is een interne link) en wordt ook wel eens een ‘redactionele link’ genoemd.

Interne links geven extra informatie over waar een gelinkte pagina over gaat. Mijn link boven ‘anchor-tekst’ vertelt Google bijvoorbeeld dat de pagina waarnaar gelinkt wordt over anchor-tekst gaat als onderwerp.

Wanneer er meerdere van deze interne links naar een pagina verwijzen, kunnen de zoekmachines meer informatie afleiden over de inhoud van de pagina waarnaar gelinkt wordt. Dit kan soms een boost geven aan je ranking. Waarom? Omdat de interne links iets meer informatie over een pagina toevoegen die ertoe leidt dat deze door zoekalgoritmes wordt ge√Įnterpreteerd als relevant voor een zoekterm of onderwerp.

Dus, ga naar jouw blog, jouw productpagina’s, jouw ‘Over ons’ sectie en noteer waar je ankertekst kan toevoegen die nuttig is voor klanten plus, natuurlijk, de interne link ankertekst geeft ook informatie aan de zoekmachines.

Maar, ga niet gek doen over deze techniek door 10 interne links toe te voegen op één pagina die mensen over uw hele website sturen; zoveel redactionele links op één pagina geeft vaak een slechte gebruikerservaring en ziet er ook visueel slecht uit. 2 tot 3 redactionele links per pagina is over het algemeen ok.

3. Focus op lange staart

Als je website niet op belangrijke sleutelwoorden in je branche staat, sta je er niet alleen voor.

Aan het eind van de dag is er slechts zoveel ruimte aan de top voor single-word termen en soms zelfs voor twee-woord zinnen. Posities 1,2 en 3 op pagina een van de zoekresultaten pagina’s voor hoog volume trefwoorden zijn enkele van de meest omstreden vastgoed op het internet. Kijk maar eens naar de resultaten na het intypen van ¬≥”levensverzekeringen¬≥” – merk op dat er bedrijven zijn die investeren in advertenties en het doen van SEO. Ze vechten allemaal voor die toppositie.

Het volgende beste ding om je weg te vechten naar de top voor de moeilijke zoekwoorden is om te kijken naar langere zoektermen. Bijvoorbeeld: in plaats van te proberen te rangschikken voor het sleutelwoord ‘levensverzekering’ zou je kunnen proberen ‘hoe je beslist of ik een levensverzekering nodig heb’ of ‘hoeveel kost een levensverzekering’, ‘wat is de beste leeftijd om een levensverzekering te kopen’, ‘hoeveel geld krijgt mijn familie als ik een levensverzekering heb’, enz.

Een ander voorbeeld: in plaats van ‘appartementen te huur’ kun je ‘appartementen te huur in Surrey Hills’ proberen ‘hoe vind je de beste appartementen te huur in Londen’ ‘appartementen te huur onder de $1000 per maand in Londen’.

Een FAQ-sectie, een blog of een artikelensectie op uw website werken prachtig voor dit soort langere zoekzinnen.

Om resultaten te krijgen, is het belangrijk om dit voor meer dan één pagina te doen. Aangezien lange-termijn zoektermen minder zoekvolume hebben, is het onwaarschijnlijk dat u gekke hoeveelheden verkeer ziet na het publiceren van slechts één nieuwe FAQ of één nieuw bericht; je zult het meer dan eens moeten doen op meer dan één pagina met verschillende zinnen.

4. Speed Things Up

Als het een tijdje duurt voordat uw topverkeerspagina’s geladen zijn, heeft u misschien een fantastische kans om daar nu op u te zitten wachten. Als uw website snel laadt, kan het voorkomen dat mensen op die ‘Terug’-knop in hun browser klikken.

Dit is belangrijk omdat een van de dingen die Google kan detecteren de tijdstempel is nadat iemand op een website van Google heeft geklikt en hoe snel hij terugkeert naar de Google-zoekresultatenpagina (met behulp van de ‘Terug’-knop). Als Google via een timestamp detecteert wanneer mensen doorklikken naar uw website en niet terugkomen naar hun zoekmachine, gaan er extra punten (niet echt punten, alleen een uitdrukking) naar uw website om mensen een geweldige gebruikerservaring te geven.

Gebruikerservaring is hier de naam van het spel. Google’s algoritme heeft vele metrieken die deze ervaring meten. De tijdstempel op de Back knop is er √©√©n van.

Dus, in het kort, versnel de laadtijd van uw website en moedig mensen aan om langer rond te hangen en u ziet misschien alleen maar uw rankings en verkeer omhoog gaan, zowel op korte als op lange termijn. Dus, pak je ontwikkelaar, bekijk je statistieken met behulp van een van de onderstaande tools en ga aan de slag om dingen te repareren.

5. Vergeet niet om je te concentreren op een sleutelwoord

Wanneer je je hele website zorgvuldig plant, zodat je duidelijke onderwerpen en trefwoorden voor elke unieke pagina hebt, ben je op een winnend pad.

Een van de meest krachtige SEO technieken is Title Tag optimalisatie. Soms zijn we als SEO’er te veel in de details en missen we een aantal van de eenvoudige dingen. We zijn immers menselijk. Deze tip is eenvoudig maar krachtig: Bekijk en bewerk jouw Title Tags.

Als je een groep van trefwoorden hebt die je op één pagina gebruikt Рof het nu de startpagina, een blogpost of een productlijst is Рmoet je 1 tot 3 primaire trefwoorden uit de groep kiezen. Deze 1 tot 3 zinnen zijn over het algemeen de trefwoorden die beschrijven waar deze pagina over gaat en zijn de trefwoorden waar uw SEO-team veel moeite voor doet en waar uw Performance Marketeers mogelijk geld aan uitgeven. Met andere woorden, deze 1 tot 3 zinnen zijn instrumenteel voor jouw bedrijf, je moet goed gerangschikt zijn voor hen.

Samenvattend

Deze tips zijn krachtig bij correct gebruik. Dus, ga aan de slag – maak een plan, controleer het met een SEO expert, en meet de resultaten.

Natuurlijk, als je wat ondersteuning wilt, daar zijn we hier voor. Neem dus gerust contact op met onze consultants om te ontdekken hoe we bedrijven vooruit helpen en hoe we je kunnen helpen met je eigen optimalisatie

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.