Kennisbank » SEO Tools » Google Search Console lost problemen op met Tag Manager, sites mogelijk opnieuw verifiëren

Google Search Console lost problemen op met Tag Manager, sites mogelijk opnieuw verifiëren

27 februari 2020

Google adviseert dat site-eigenaren die Google Tag Manager gebruiken, het eigendom van hun site mogelijk opnieuw moeten verifiëren in Google Search Console.

Onlangs werd een probleem ontdekt met de verificatiemethode van Google Tag Manager in Search Console, waarvan Google bevestigt dat het sindsdien is opgelost. Blijkbaar heeft dat probleem ertoe geleid dat sites hun geverifieerde status in Search Console verloren, maar waarom dat precies gebeurde is onbekend.

Google had een tekort aan andere details dan te zeggen dat het probleem is opgelost, en sites die eerder in Search Console werden geverifieerd, moeten nu misschien opnieuw worden geverifieerd.

Hoe kom je erachter of jouw site opnieuw geverifieerd moet worden?

Sitebeheerders kunnen er snel achter komen of ze door dit probleem zijn getroffen door in te loggen op de Search Console.

De toegang tot de gegevens van jouw site in de Search Console is een duidelijk teken dat jouw site nog steeds geverifieerd is. Als dat het geval is, is er geen verdere actie nodig.

Als een site opnieuw moet worden geverifieerd, zal Google de eigenaar van de site vragen dit te doen wanneer hij zich aanmeldt bij Search Console.

Er zijn verschillende manieren om een site te verifiëren in Search Console, waarbij het gebruik van Google Tag Manager slechts één optie is. Je kunt jouw site opnieuw verifiëren met behulp van Google Tag Manager, of je kunt een van de andere beschikbare methoden volgen.

Voor meer informatie over het gebruik van Google Tag Manager om een site in Search Console te verifiëren, zie de helpgids van Google.

Bron: https://www.searchenginejournal.com/google-search-console-fixes-issue-with-tag-manager-sites-may-need-to-re-verify/346718/

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.