Welke Google ranking factoren zijn van belang?

Proseo houdt je up-to-date

Google Now: De App van de toekomst?

Vorig jaar heeft Google de dienst “Google Now” gelanceerd. Deze dienst (of App) wordt standaard geleverd op mobiele toestellen waar Android 4.1 (of hoger) op draait. Ook is deze applicatie beschikbaar voor iPhone en iPad.

google now app toekomst

Google Now: Jouw persoonlijke assistent

Wat is Google Now? Beschouw Google Now als je persoonlijke assistent. Deze applicatie zit “verborgen” op je scherm die je ten alle tijden kunt oproepen door op het scherm van onder naar boven te vegen.
Voorbeelden van Google Now
Google Now geeft je een overzicht van je komende afspraken, routes en navigatie, het weer en uiteraard search dat eenvoudig via spraak kan worden geraadpleegd. Google Now leert van jouw activiteiten en probeert de informatie steeds beter af te stemmen op jouw persoonlijke behoeften en interesses. Via overzichtelijke kaarten wordt de informatie op maat aan de gebruiker getoond.

Ook bestaat er de mogelijkheid om je favoriete sportteam en aandelenkoersen te volgen. Echter is dit nog wel op de Amerikaanse markt geconcentreerd. Bekijk de Google Now demo op Youtube.

Heeft Google Now de toekomst?

Volgens Gartner “Forecast Estimates Mobile OS Sales by Market Share” zal Android, het mobiele besturingssysteem van Google, tot 2017 marktleider blijven. Een duidelijk signaal dat Google zich zal blijven concentreren op mobiele diensten die te maken hebben met mobile search, local (Google Maps) en social (Google+). Al deze diensten zijn inmiddels geïntegreerd in Google Now. Het is daarom niet ondenkbaar dat Google Now uiteindelijk de kern gaat worden van mobiele telefoons waar de overige diensten van Google aan gekoppeld zijn.

marktaandelen mobiele besturingssystemen

Google Smartwatch & Google Glass

Naast de dominante positie in de mobiele markt is Google ook druk bezig om twee nieuwe hardware producten op de markt te brengen: Google Glass en Google Smartwatch. Er wordt al flink gespeculeerd dat Google Now hierin een prominente rol zal gaan spelen. Niet verwonderlijk omdat beide hardware producten hier uitermate geschikt voor zijn. Immers, zowel Google Glass als Google Smartwatch hebben een lage schermresolutie en zijn de kleine overzichtelijke informatiekaarten van Google Now hiervoor uitermate geschikt. Vanwege het gebrek aan een toetsenbord bij beide apparaten zullen commando’s met touch en met voice moeten worden gestart. Google Now sluit qua interface hier naadloos op aan. Actuele statusinformatie als afspraken, locatie en verkeer zijn eenvoudig op te roepen. Dit alles wordt verder ondersteunt met Google Zoeken.

Betekent dit dat je binnenkort in je telefoon kunt spreken zoals we dat vroeger konden zien in Star Trek? Waarschijnlijk wel. Zoekopdrachten zullen eenvoudig kunnen worden ingesproken en de gewenste informatie zal op het kleine scherm van Google Smartwatch en Google Glass worden getoond. Wanneer we hier ook nog de Google Hummingbird update aan toevoegen, kunnen we concluderen dat persoonlijke contextuele zoekresultaten een hoge vlucht zullen gaan nemen. Meer en meer zullen zoekresultaten worden gebaseerd op locatie, agenda en interesses van het individu. Het mag duidelijk zijn dat dit gevolgen gaat hebben voor de vindbaarheid van websites. In een volgend artikel zullen we hier dieper op in gaan.

Gebruik maken van Google Now?

Beschikt jouw toestel niet over Google Now en wil je er gebruik van maken? Download “Google Zoeken” vanaf Google Play.

Vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem contact met ons op.

Houd je kennis op peil

Ontvang elke 4 weken handige SEO- en SEA tips.
Je kunt op elk moment uitschrijven.