Kanalen als Facebook, LinkedIn, YouTube

kunnen de vindbaarheid positief beïnvloeden.

Google+ in 2016 groter dan Facebook

Google+ is momenteel het snelst groeiende sociale netwerk. Volgens SearchMetrics is het niet de vraag of Google+ de grootste wordt, maar wanneer. SearchMetrics is een gerenommeerd Amerikaans softwarehuis van SEO- en Social-analytics software. Zij beschikken over grote hoeveelheden data en doen regelmatig onderzoek naar SEO en social gebruik.

google in 2016 groter dan facebook

Sterke groei Google+

Uit een recent onderzoek onder de Amerikaanse bevolking blijkt dat Google+ sinds januari 2012 een zeer sterke groei doormaakt. Google+ groeit 4x zo snel als Facebook. Natuurlijk niet verwonderlijk als je naar het absolute aantal gebruikers kijkt. De cijfers in de grafiek zijn overigens niet het aantal gebruikers, maar het aantal “shares” (Facebook) en +1’s (Google+) De sterkte groei is vooral vanaf januari 2013. Opvallend is ook dat Facebook blijft groeien. Daarom blijft Facebook zonder twijfel de absolute Nr.1. Voorlopig…

Groei_GooglePlus_vs_Facebook

Hoe kan Google+ groter worden dan Facebook?

Een sterkte troef die Google in handen heeft en Facebook mist is … Android, het besturingssysteem voor mobiele telefoons. Momenteel heeft Android iets meer dan 900 miljoen activaties. Een groot deel van de Google applicaties zijn direct gekoppeld aan een Google+ profiel. Hiermee “dwingt” Google de gebruiker van een Android toestel een Google+ account te activeren. We weten ook dat Android een steeds groter marktaandeel afsnoept van Apple waardoor het aantal Android gebruikers blijft toenemen. En dus ook Google+ profielen.

Wanneer zal Google+ groter zijn dan Facebook?

Onder de huidige condities verwacht SearchMetrics dat Google+ in februari 2016 groter zal zijn dan Facebook. Natuurlijk zijn er nog vele factoren die het deze voorspelling teniet kunnen doen. Dus al te veel waarde kan er niet aangehecht worden. Overnames, nieuwe software-ontwikkelingen, marktaandelen van mobiele besturingssystemen kunnen deze voorspelling omver werpen. Maar al met al klinkt het zeker niet onlogisch dat Google+ een geduchte concurrent van Facebook is.

Groei_GooglePlus_vs_Facebook_2016

Lees op SearchMetrics het complete artikel (Engels).

Houd je kennis op peil

Ontvang elke 4 weken handige SEO- en SEA tips.
Je kunt op elk moment uitschrijven.