Kennisbank » SEO » Google geeft inzicht in het aantal updates in haar zoeksysteem

Google geeft inzicht in het aantal updates in haar zoeksysteem

29 juli 2019

De zoekalgoritmen van Google zijn complexe wiskundige vergelijkingen die afhankelijk zijn van honderden variabelen. In de zoeksystemen van Google zijn diverse wijzigingen aangebracht. Sommige hiervan waren zichtbare lanceringen van nieuwe functies, terwijl vele andere regelmatige updates waren om de resultaten relevant te houden. Sommige zijn ook verbeteringen op basis van door Google zelf geïdentificeerde problemen, hetzij via openbare rapporten of eigen kwaliteitsevaluaties.

15 juli publiceerde Danny Sullivan van Google een blogbericht over deze wijzigingen. Alleen al vorig jaar heeft Google meer dan 3.200 wijzigingen in zijn zoeksystemen aangebracht. Ook liet Google weten dat ze een paar maanden geleden de update van de zoekwerkgegevens heeft bijgewerkt.

De nieuwe cijfers zeggen nu: “In 2018 hebben we meer dan 654.680 experimenten uitgevoerd, met getrainde externe Search Raters en live tests, resulterend in meer dan 3.234 verbeteringen in zoeken.” Dat zijn 595.429 zoekkwaliteitstests; 44.155 experimenten naast elkaar; 15.096 live verkeersexperimenten en 3.234 lanceringen.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.