Kennisbank » Overig » Google December 2020 Kernupdate is er!

Google December 2020 Kernupdate is er!

8 december 2020

Na zeven maanden heeft Google zojuist een nieuwe kernupdate uitgebracht – de kernupdate van december 2020.

Google kondigde aan dat het een nieuwe kernupdate aan het uitrollen is, de kernupdate van december 2020. Dit is de derde kernupdate van het jaar 2020, de eerste was de kernupdate van januari 2020 en de tweede was de kernupdate van mei 2020.

Historisch gezien heeft Google een kern-algoritme-update van Google uitgebracht om de paar maanden of zo. Het is slechts ongeveer zeven maanden geleden sinds de kernupdate van mei 2020, die plaatsvond op 4 mei 2020. Het duurde dus veel langer dan de vorige updates om deze uit te rollen.

De aankondiging

Hier is de tweet van Google die het aankondigt, waar Google zei “later vandaag brengen we een brede kernalgoritme-update uit, zoals we dat een aantal keren per jaar doen. Het heet de december 2020 Core Update.”

De uitrol begon om 13.00 uur ET.

Google heeft ons bijgewerkt dat Google is begonnen met het uitrollen van deze kernupdate van december 2020 om ongeveer 1 uur ‘s middags ET, wat twee en een half uur is nadat Google zei dat het zou uitrollen.

Google zei “de December 2020 Kernupdate is nu live aan het uitrollen. Zoals typisch is voor deze updates, duurt het ongeveer een tot twee weken om deze volledig uit te rollen.

Eerdere updates.

De meest recente vorige kernupdate was de kernupdate van mei 2020, die groot en breed was en een paar weken nodig had om volledig uit te rollen. Voor dat de kernupdate van januari 2020 was, hadden we hier wat analyse over die update. De vorige was de kernupdate van september 2019. Die update voelde zwakker aan voor veel SEO’s en webmasters, zoals velen zeiden had het niet zo’n grote impact als de vorige core updates. Google bracht in november ook een update uit, maar die was specifiek voor de lokale rankings. U kunt hier meer lezen over eerdere Google-updates.

Wat te doen als je geraakt wordt.

Google heeft advies gegeven over wat te overwegen als je in het verleden negatief wordt beïnvloed door een kernupdate. Er zijn geen specifieke acties te ondernemen om te herstellen, en in feite is het mogelijk dat een negatieve impact op de ranglijst niet betekent dat er iets mis is met uw pagina’s. Google heeft echter een lijst met vragen aangeboden om te overwegen als uw site door een core-update wordt geraakt. Google heeft gezegd dat u een beetje herstel kunt zien tussen de core updates door, maar de grootste verandering die u zou zien zou zijn na een andere core-update.

Waarom wij ons zorgen maken.

Wanneer Google zijn zoekpositie-algoritmen bijwerkt, betekent dit dat uw site het beter of slechter kan doen in de zoekresultaten. Als u weet wanneer Google deze updates uitvoert, geeft dit ons iets om naar te wijzen om te begrijpen of het iets was dat u op uw website heeft veranderd of iets dat Google heeft veranderd met zijn rankingalgoritme. Vandaag weten we dat Google een kernupdate van de ranking zal uitbrengen, dus houd uw analytics en rankings in de gaten.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.