Kennisbank » Overig » Eerste update SEO Handleiding

Eerste update SEO Handleiding

12 juli 2011

De eerste update van SEO Handleiding is een feit.
Dat somber grijs nu vlammend rood is, springt wel in het oog, maar er is meer!
De nieuwe lay-out voor SEO Handleiding online plaatsen betekent afscheid nemen van de speciale tekens in de kopteksten en subkoppen. Waarom? Bij deze nieuwe lay-out komt ook een nieuw lettertype om de hoek kijken dat met Cufón wordt getoond.
Door het gebruik van Cufón zien de koppen er bij iedereen goed uit in de browser.

Waarom nemen we dan afscheid van de speciale tekens?
Simpelweg omdat deze niet worden ondersteund door Cufón. De nieuwe methode ondersteunt wel een aantal speciale tekens, maar niet alle. Bepaalde woorden worden niet goed weergegeven. Dit betekent kiezen tussen ‘een goed uiterlijk’ en ‘alle leestekens in koppen’. En ‘een goed uiterlijk’ heeft gewonnen.

Cufón stel je zelf in

In principe is Cufón niet meer dan een Font Generator. Je kunt precies aangeven wat je met Cufón wilt laten weergeven. SEO Handleiding doet alleen de koppen. Deze zijn nu prettig leesbaar en de kopteksten trekken niet langer alle aandacht op de homepage. We gaan ervan uit dat bezoekers nu meer letten op de lollige plaatjes en de tekst eronder. Gevolg moet zijn dat nu iedereen overtuigd klikt op ‘Lees verder’.

Subkoppen in h3

De volgende truc heeft betrekking op de subkoppen. Die waren ‘gewoon tekst’, maar krijgen nu h3 om zich heen staan. Dit, met een sterk trefwoord aan het begin, heeft een meerwaarde voor de vindbaarheid:
1. Cufón stel je zelf in = Ongeveer 3.080 resultaten (0,30 seconden) in Google
2. Subkoppen in h3 = Ongeveer 652 resultaten (0,15 seconden) in Google

De eerste aanpassing van SEO Handleiding is gebeurd. Op naar de volgende update als gevolg van de eerste enquête!

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.