Kennisbank » Oud nieuws » Bing lanceert URL-inzendingen Plugin voor WordPress

Bing lanceert URL-inzendingen Plugin voor WordPress

5 augustus 2020

Bing heeft zijn eerste officiële plugin voor WordPress gelanceerd die bedoeld is om site-eigenaren te helpen hun inhoud onmiddellijk te indexeren. In plaats van te wachten op een bingbot om de site te crawlen, stelt de plugin Bing automatisch op de hoogte van nieuwe of bijgewerkte inhoud met behulp van de Submit URL API.

“Bing gelooft dat de toekomst voor zoekmachines minder ligt in het crawlen om content te ontdekken en meer in het delen van nieuwe en bijgewerkte content op het web, een fundamentele verschuiving in de manier waarop zoekmachines omgaan met websites”, aldus Fabrice Canel, productmanager van Bing. “In plaats van RSS, sitemaps en HTML-pagina’s te controleren op nieuwe pagina’s, veranderingen in de inhoud en/of nieuwe uitgaande links te ontdekken, zullen websites zoekmachines direct informeren over relevante URL’s die op hun website veranderen”.

Zoekmachines kunnen er tussen enkele uren en een paar weken over doen om een website te crawlen. Met de API van Bing kunnen site-eigenaren de content onmiddellijk laten indexeren, terwijl de crawlingfrequentie voor sites waar geen wijzigingen zijn, uiteindelijk wordt verlaagd. Gebruikers zullen een API-sleutel moeten genereren om de plugin voor toegang tot de Bing Webmaster Tools API te configureren.

De nieuwe plugin introduceert ook een aantal andere opties voor het beheer van URL-inzendingen:

  • Schakel de automatische aanmeldingsfunctie in
  • Stuur handmatig een URL naar Bing Index
  • Bekijk de lijst met recente URL-inzendingen van de plugin
  • Probeer opnieuw eventuele mislukte inzendingen uit de lijst met recente inzendingen.
  • Download recente URL-inzendingen voor analyse

Canel zei dat het Bing Webmaster Team aanbeveelt om de nieuwe URL Submissions plugin te gebruiken als aanvulling op bestaande plugins die sites verbinden met Bing, zoals Jetpack’s site verificatie tool, en SEO plugins die XML-sitemaps toevoegen. Bing’s plugin is anders in die zin dat het zich richt op het in staat stellen van Bing om onmiddellijke veranderingen op WordPress-sites te ontdekken.

“Sitemaps zijn een geweldige aanvulling op onze plugin om alle URL’s op WordPress-sites te ontdekken, maar we kunnen niet elke sitemap de hele tijd controleren”, aldus Canel. “Slechts een klein percentage van de WordPress-sites publiceert elke dag inhoud. De meeste zijn bijna statisch en dit is te prefereren om te worden gemeld in plaats van om de zoveel tijd inhoud voor hen te trekken. Hetzelfde geldt voor sites die vaak publiceren, het helpt om de inhoud snel te indexeren in plaats van lang te moeten wachten”.

Bing krijgt meestal niet zoveel zendtijd als Google en zijn ondersteunende tools, omdat Google de zoekmarkt blijft domineren. Het marktaandeel van Bing schommelt momenteel op 2,75% van de zoekopdrachten wereldwijd op alle platformen vanaf juni 2020.

Source: StatCounter Global Stats – Search Engine Market Share

De zoekmachine heeft in bepaalde regio’s en op bepaalde platforms een langzame, maar gestage groei doorgemaakt. Bing presteert wereldwijd hoger in desktop zoekopdrachten (6,08%). In de Verenigde Staten ligt het marktaandeel van Bing op 6,99% en is het zelfs hoger op de Amerikaanse desktop-zoekopdrachten (13,35%):

  • Google 87,71%
  • Bing 6,99%
  • Yahoo! 3,44%

Bing mag dan geen groot deel van de zoekmarkttaart hebben, de zoekmachine diende in de maand mei 2020 bijna 936,5 miljoen unieke wereldwijde bezoekers. Meer dan de helft van de gebruikers van Bing heeft een bachelor- of postdoctorale graad en 38% van de gebruikers van Bing heeft een inkomen van 100.000 dollar of meer. Afhankelijk van de bevolkingsgroep waarop u zich richt, kan het feit dat u door Bing-gebruikers wordt gevonden een kleine factor zijn in het algehele succes van jouw site.

Statistic: Combined desktop and mobile visits to Bing.com from May 2019 to May 2020 (in millions) | Statista

De zoekmachine heeft kortgeleden voor het eerst sinds 2012 de richtlijnen van de webmaster bijgewerkt. Als je op zoek bent naar optimalisatie voor het publiek van Bing, dan bevat dit document een gedetailleerde onderverdeling van hoe de zoekmachine de inhoud rangschikt.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.