De kracht
van specialisatie

Gespecialiseerd in SEO/SEA
Wij helpen bedrijven met het bereiken van hun doelgroep. Dat doen we via Google, zowel lokaal,
nationaal als internationaal. Onze specialisten werken daarbij nauw samen met onze klanten.

Geplaatst in Nieuws

5 nuttige Google apps tijdens je vakantie

Wanneer je binnenkort op vakantie gaat is de kans groot dat je een laptop of tablet meeneemt. En natuurlijk niet te vergeten je smartphone. Uit een onderzoek van Jobbird is gebleken dat het merendeel van de Nederlanders tijdens de vakantie bereikbaar is. Maar liefst 20% van de ondervraagden geeft aan zijn vakantietijd te gebruiken voor zakelijk internet.

Door de toename van smartphones en de beschikbaarheid van internet op vakantielocaties, wordt de scheidingslijn tussen privé en zakelijk internet tijdens de vakantie steeds kleiner. Om je smartphone nuttig te gebruiken tijdens je vakantie, zowel zakelijk als privé, volgt hieronder een lijst met nuttige apps.
Google Translate

1. Google Translate (Google vertalen)

Google Translate is een uiterst nuttige app als je op vakantie gaat naar een land waar je de taal niet spreekt. Voer de zin in die je wilt uitspreken en Google Translate vertaalt het naar de taal die je wenst. Je kunt de zin ook inspreken. Heb je geen toegang tot internet? Je kunt vooraf een taal downloaden zodat je ook offline gebruik kunt maken van Google Translate. Een leuke feature is dat je ook tekst kunt inscannen door er een foto van te maken. Bijvoorbeeld wanneer je de menukaart niet kunt lezen. Google Translate geeft je snel de vertaling.
Google Now

2. Google Now

Deze app mag zeker in het rijtje niet ontbreken. Google Now is je persoonlijke assistent als je op reis bent. Google Now toont op basis van je locatie cafés, restaurants en bezienswaardigheden in de omgeving. Je kunt meteen naar Google Maps gaan voor meer informatie, beoordelingen of om een reservering te boeken.
Als je in een museum of een winkel bent, kun je zelfs je camera gebruiken om een kunstwerk op te zoeken of productinformatie te vinden. Wil je optimaal gebruik maken van Google Now, dan dien je de locatieservice wel te activeren.
Google Maps

3. Google Maps

Laat Google Maps de route voor je berekenen. Ook al is jouw auto uitgerust met een navigatiesysteem, dan nog is Google Maps nuttig wanneer je te voet of met de fiets bent. In Google Maps kan je namelijk aangeven van welk vervoersmiddel je gebruikt maakt. Ook kan je alle informatie van het openbaar vervoer vinden. Het nadeel is dat je wel een internetverbinding moet hebben om optimaal gebruikt te kunnen maken van Google Maps. Het is overigens wel mogelijk om kaarten vooraf te kunnen downloaden, echter de grootte van de kaarten is beperkt.
Google Play Books

4. Google Play Books

Tijd voor ontspanning? Download Google Play Books en je kunt al je favoriete boeken lezen. Er zijn meer dan 1 miljoen boeken online beschikbaar. Een aantal klassiekers wordt gratis aangeboden.
Google Mijn Bedrijf

5. Google Mijn Bedrijf

Heb je moeite om je werk los te kunnen laten? Installeer Google Mijn Bedrijf. Google Mijn Bedrijf bevat een aantal tools om op de hoogte te blijven van wat er zakelijk gebeurt. Bijvoorbeeld Google Analytics en Google+. Daarnaast kun je je bedrijfsinformatie up to date houden.

Wanneer je Google grootschaliger wilt inzetten voor je onderneming bestaat er een nieuwe variant: Google Apps for Business. Dit is een betaalde cloud service (vanaf € 4,- per medewerker). Google Apps for Business bevat een uitgebreid pakket aan tools zodat je met je medewerkers kunt samenwerken ongeacht de locatie.

Kijk voor meer informatie op: http://www.google.com/intl/nl_ALL/enterprise/apps/business/

Weet jij nog nuttige apps?

Weet je zelf nog een aantal nuttige apps voor de vakantie? Mail het Proseo (info@proseo.nl). De leukste apps zullen aan het rijtje worden toegevoegd.

Houd je kennis op peil

Ontvang elke 4 weken handige SEO- en SEA tips.
Je kunt op elk moment uitschrijven.