Kennisbank » Overig » Zijn de SEO opleidingen wel hun geld waard?

Zijn de SEO opleidingen wel hun geld waard?

30 april 2008

Het is duidelijk dat zoekmachine optimalisatie een booming business is welke noodzakelijk is om in de hand te houden aangezien voor veel online bedrijven het grootste gedeelte van de omzet of nieuwe klanten via Google of andere zoekmachines komen. Nu is er een wirwar van SEO opleidingen te vinden op het web, prijzen variëren van 295 tot ongeveer 1000 euro, er zullen er ongetwijfeld duurdere zijn maar dit is een beetje waar je vanuit moet gaan. De meeste van deze opleidingen duren een dagdeel of een hele dag, waarbij je aan het einde van de dag jezelf een Semi Pro zou mogen noemen en ben je instaat een succesvolle Adwords campagne op te zetten, en weet je waarbij je moet letten bij het maken van een site zodat deze goed in Google verschijnt.

Alleen ik vraag me dan altijd af, waarom zijn deze bedrijven zelf zo slecht te vinden in Google aangezien zei de experts zijn en jij hun grof betaald om hoog te komen, maar ze schijnbaar zelf de techniek nog niet helemaal onder de knie hebben.

Als ik zoek op seo opleiding, iets wat vrij normaal is lijkt me, krijg ik als eerste resultaat een oude blogpost van Ulco, daarna een forumpost van netters en vervolgens 2 resultaten van verloskundigeninnederland.nl. Snapt u het nog? Ok laten we dan een andere term nemen waarop ik zou zoeken, zoekmachine optimalisatie cursus. Bij deze term doen ze het alweer wat beter en vinden we 2 grote aanbieders van opleidingen eduvision.nl, en lectric.nl.

Aanbieders welke ik niet terug kon vinden zijn:

SEOguru.nl cursus a 795 euro
j8seo.nl cursus a 299 euro
bekent.nl prijs cursus onbekend
ace-management-partners.nl prijs cursus onbekend
madcap.nl cursus slechts 50 euro!
exxtra.nl cursus a 590 euro
zoekmachine-optimalisatie-websites.nlprijs cursus onbekend, geweldig domein ook

En zo kan ik natuurlijk nog wel even doorgaan, maar de bekendste 2 a 3 aanbieders van zoekmachine optimalisatie / marketing opleidingen doen het gelukkig wel goed. Nu wil ik niet zeggen dat bovenstaande bedrijven geen goede opleiding bieden, maar ze kunnen we wat meer tijd in hun eigen site steken, welke toch als een soort visitekaartje dient.

Ben eigenlijk ook wel benieuwd wie van jullie een dergelijke opleiding / workshop hebben gevolgd, en of jullie er tevreden mee waren of dat de stof die behandeld werd eigenlijk een beetje algemeen is en dat jullie het al wisten en dus die paar honderd euro niet waard.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.