Kennisbank » Overig » WordPress 6.3: Makkelijke ontwerpopties, betere prestaties en nieuwe blokken

WordPress 6.3: Makkelijke ontwerpopties, betere prestaties en nieuwe blokken

17 augustus 2023

Belangrijke-WordPress-Plugins WordPress 6.3 introduceert een meer intuïtieve en gebruiksvriendelijke aanpak voor het beheren van jouw website. Met een vernieuwde site-editor biedt deze update nieuwe ontwerpmogelijkheden, verbeterde prestaties en verbeterde toegankelijkheid.

Welke nieuwe ontwerpmogelijkheden en verbeteringen zijn er in WordPress 6.3?

WordPress 6.3 introduceert verschillende nieuwe ontwerpmogelijkheden en verbeteringen om de gebruikerservaring te verbeteren. De site-editor is vernieuwd, waardoor snelle en eenvoudige wijzigingen aan websites mogelijk zijn. De menu-indeling is opnieuw ontworpen om de navigatie intuïtiever te maken. Er zijn ook verbeterde padding- en margeregelingen, waardoor gebruikers meer controle hebben over het ontwerp van de pagina. Bovendien kunnen gebruikers nu verschillende beeldverhoudingen selecteren, waardoor ze de uitstraling van hun site verder kunnen aanpassen. Het Cover-blok biedt nu lay-outopties en duotone-filters, waardoor er meer creatieve mogelijkheden ontstaan. Het gedeelte stijlen maakt algemene stijlwijzigingen en revisies mogelijk.

Wat zijn de wijzigingen in de menu-indeling in WordPress 6.3?

In WordPress 6.3 is de menu-indeling gewijzigd om het navigeren intuïtiever te maken. Dit betekent dat gebruikers het gemakkelijker zullen vinden om de verschillende beschikbare opties in het menu te vinden en te openen. De nieuwe indeling heeft tot doel de structuur van het menu te stroomlijnen en de algehele gebruikerservaring te verbeteren. Door het menu intuïtiever te maken, stelt WordPress 6.3 gebruikers in staat om snel de gewenste instellingen of functies te vinden en te openen, waardoor ze tijd en moeite besparen. De verbeterde menu-indeling maakt deel uit van de voortdurende inspanningen om de bruikbaarheid en toegankelijkheid van het WordPress-platform te verbeteren. Het wordt verwacht dat dit zal bijdragen aan een soepelere en efficiëntere workflow voor gebruikers die aan hun websites werken.

Welke nieuwe blokken zijn toegevoegd in WordPress 6.3?

In WordPress 6.3 zijn twee nieuwe blokken toegevoegd: het Details-blok en het Voetnoot-blok. Deze blokken bieden extra functionaliteit en opties voor website-eigenaren en -redacteuren. Het Details-blok maakt het mogelijk om aanvullende informatie of context toe te voegen aan een pagina of bericht. Het kan worden gebruikt om inklapbare secties te maken of aanvullende details te geven over een bepaald onderwerp. Het Voetnoot-blok maakt daarentegen het invoegen van voetnoten of verwijzingen binnen de inhoud mogelijk. Dit is vooral handig voor academische of onderzoeksgerichte websites die correcte citaten en bronvermelding vereisen. Met de toevoeging van deze nieuwe blokken hebben WordPress-gebruikers nu nog meer flexibiliteit en creatieve mogelijkheden als het gaat om het ontwerpen en aanpassen van hun websites. Bron: https://yoast.com/wordpress-6-3/

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.