Kennisbank Ā» SEO Ā» Microsoft heeft AI-innovaties openbaar gemaakt, hoe mensen werken en zoeken

Microsoft heeft AI-innovaties openbaar gemaakt, hoe mensen werken en zoeken

2 augustus 2023

Microsoft-heeft-AI-innovaties-openbaar-gemaakt

Microsoft heeft onlangs verschillende nieuwe AI-innovaties onthuld om de zoektechnologie te verbeteren en de productiviteit op de werkplek te verhogen.

De belangrijkste aankondigingen zijn:

  • Visueel zoeken in Bing Chat
  • Bing Chat voor bedrijven
  • Microsoft 365 Copilot

De ontwikkelingen beloven intuĆÆtievere zoek- en data-ervaringen en duiden op een verschuiving naar een toekomst waarin AI verder wordt geĆÆntegreerd in alledaagse tools.

Dit artikel onderzoekt deze belangrijke aankondigingen en hun consequenties.

Visual Search in chat

De lancering van Visual Search in Chat is waarschijnlijk de meest innovatieve vooruitgang voor de SEO-branche.

Met deze nieuwe functie, die mogelijk wordt gemaakt door OpenAI GPT-4-model, kunnen gebruikers afbeeldingen uploaden en gerelateerde web content vinden.

Het markeert een evolutie in chatbottechnologie, die verder gaat dan tekst aanwijzingen en ook visuele input omvat. Het resultaat is een intuĆÆtiever en bekwaam zoekplatform.

Verder heeft Visual Search in Bing Chat veelbelovende mogelijkheden om de toegankelijkheid te vergroten. Het kan het zoeken naar informatie eenvoudiger maken voor mensen met beperkte mogelijkheden om zoektermen in te typen.

Bing Chat voor bedrijven

Microsoft breidt Bing Chat uit met een nieuwe bedrijfsversie genaamd Bing Chat Enterprise.

Hiermee krijgen bedrijven AI-chatfunctionaliteit op maat voor de werkplek, terwijl gevoelige bedrijfsgegevens worden beschermd.

Uit onderzoek van Microsoft blijkt dat de meeste werknemers zoveel mogelijk werk willen overdragen aan AI. AI-tools voor consumenten hebben echter meer gegevensbescherming nodig voor zakelijke gebruikssituaties.

Bing Chat Enterprise wil dit probleem oplossen door AI-chatservices aan te bieden met sterke commerciƫle gegevenswaarborging, zodat gebruikers- en bedrijfsgegevens veilig blijven.

Bing Chat Enterprise is vanaf 18 juli 2023 in preview uitgerold zonder extra kosten voor zakelijke klanten van Microsoft 365.

Microsoft zei dat het beschikbaar zal zijn voor $5 per maandelijkse gebruiker als een standalone aanbod.

Microsoft zegt in een aankondiging:

“Bing Chat Enterprise geeft je organisatie AI-powered chat voor op het werk met commerciĆ«le gegevensbescherming. Gebruikers- en bedrijfsgegevens worden beschermd en lekken niet naar buiten de organisatie.”

Microsoft 365 Copilot

Microsoft 365 Copilot is een geavanceerd AI-systeem dat samen de gegevens van een bedrijf kan analyseren.

Het is geĆÆntegreerd in tal van populaire Microsoft-applicaties. Het kan helpen bij het stimuleren van creativiteit in Word, het verbeteren van gegevensanalyse in Excel, het verbeteren van presentatieontwerp in PowerPoint en het bieden van extra functionaliteit in andere tools.

In plaats van gegevens te organiseren en erover te rapporteren, redeneert Microsoft 365 Copilot erover om ruwe informatie om te zetten in bruikbare aanbevelingen en strategieƫn.

Door te kijken naar ongelijksoortige gegevensbronnen kan de tool sneller verbanden leggen en inzichten genereren.

Microsoft 365 Copilot zal beschikbaar zijn voor commerciƫle klanten voor $ 30 per gebruiker per maand. Het zal gebruik maken van dezelfde beveiligings-, privacy-, identiteits- en compliance-regels in Microsoft 365.

Samengevat

Microsofts recente AI-aankondigingen benadrukken de toenemende rol van AI bij het transformeren van zoektechnologie en het verbeteren van de productiviteit op de werkplek.

Naarmate Microsoft zijn AI-mogelijkheden verder ontwikkelt, moeten mensen en bedrijven goed nadenken over zowel de voordelen als de potentiĆ«le risico’s van een uitgebreidere integratie van AI in hun werk en leven.

Bron: https://www.searchenginejournal.com/microsoft-doubles-down-on-ai-to-transform-how-people-work-search/492038/

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.